Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@rommisek @verca37 @milas
Holky ako si to picháte??? tak ako Pregnyl? že uchopíte „špíčky“ medzi prsty aby sa urobila vrstvička vedla pupku a kolmo či zošikma pichnete?
tá Elonva vyzerá ako z nejakého scifi filmu
neviem ani či sa odstrekuje vzduch abo rovno pichnuť
a čím dezinfikujete kožu?
Bude mi to pichať manžel tak nech vie čo robiť ![]()
@Ezetka přesně tak to pilchám jak popisuješ a dezinfikuji co jsem dostala přilno v CARu polštařky na dezinfekci.
@Ezetka my dostali i dezinfekční polštářky, pokud nemáš stačí kosmetický tamponek a potřít místo pro vpich alpou, já budu píchat dvě injekce, tak první napravo od pupíku a druhou nalevo od pupíku a vezmu špek na břiše stlačím mezi prsty otřu dezinfekcí a pichnu rovně a až je jehla nadoraz tak vstříknu tekutinu na vteřinku nechám vpichnutou jehličku ať se vše dostane do břicha vytáhnu a opět přetřu tamponkem s dezinfekcí a je to
stačí takhle ![]()
@milas @rommisek fiha tak ja u Apolináře polštářky nedostala, v Gennete ked som bola vždy mi k pregnylu dali… nevadi, mám doma i domácu Meruňkovicu ![]()
Romi a už si si niekedy pichala Elonvu? ja som ju teda ešte neštudovala ale myslím že tam sa nič nemieša že? ked na nu pozerám už je nachystaná len nasadím ihlu a pichnem…a odstrekuje sa?
EDIT: tak som stihla kuk do návodu tak pripisujem že už som naštudovala ![]()
@Ezetka Elonvu mám taky prvně, ale je to přesně jak píšes nasadíš jehlu a šup do bříška ale nevím zda se má odstříknout
není to v návodu, že bys mi poradila prosím ![]()
@rommisek ja mám v krabičke mega návod
odstrekuje sa…aha vyfotila som ti
snád to bude vidno…
@Ezetka jé jsi zlatá moc děkuji, to je trošku jiné no budu si to muset pořádně prostudovat ať pak nevejrám
![]()
@rommisek faaakt, máš ine? ja mám 100 mikrogramov, ešte je 150 tak možno preto máš iný návod
jasan, preštuduj, podstatne je že sa odstrekuje a ostatné ovládaš perfektne.. som pozerala a ihla má tak niečo málo cez 1cm to zvládnem
![]()
@Ezetka já mám 150 jednotek a stejný návod, já jen v minulém příspěvku nedopsala, že je to jiné než u jiných preparátů co jsem si kdysi píchala
to je asi únava z práce raději si půjdu lehnout a zítra podej info jak se píchalo a neboj se, zvládneš to krásně a vůbec to nebolí ![]()
@rommisek ahaaaaaa
jasneee tak to chápem.. učite sa sem prídem pochváliť
jo a ešte taký dotaz bo v protokole to nemám napísané, v akom čase je najlepšie pichať? Orgalutran mám pichať medzi 18-19h ale u Elonvy nemám napísany čas, manžel príde okolo 16h domov alebo hned ráno jak odíde to je cca medzi 8-9h? vieš ja nie som schopná do seba vraziť ihlu i ked je taká kratučká ![]()
@Ezetka já si pícham gonal v 8 ráno… A orgalutran můžeš píchá ve stejnou dobu jako třeba gonal v rozesrupu cca 15 min a na druhou stranu než gonal
@milas aha oki, tak najprv zavolám do CARu a potom pichem
orgalutran picham až 8-9DC a dufam že mi už nič nepribudne ![]()