Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Proč utrácíte za elektřinu a pouštíte spotřebiče? Stačí si na netu stáhnout v mp3 bílý šum a pouštět jim to. Pro mimina uklidňující věc,neboť v břiše nebylo ticho, ale rambajz od srdce, střev, zvenku něco dolehlo… U nás bílého šumu netřeba, stabilní hladinu hluku dokáže vyprodukovat starší brácha a když náhodou spí, tak papoušek ![]()
Já jsem ji právě četla a zkoušela jsem našeho kluka zavinout a spal večer 6 hodin místo 3.Hned na poprvé,tak jsem byla dost překvapená.Tak jsem ráda že to funguje i někomu jinému.
Ahojky,my fénujem ještě teď po koupeli,zavinovali jsme,pouštěli jsme šum a spokojenost největší…
A ještě nám to právě na ty prdy docela pomáhá protože on se kroutí skoro pořád a brečí,tak se po tom utiší.Ještě zkusím ten šum když ho zkouším slunit a nechce ležet-jsou mu dva měsíce a je pořád trochu žlutej.
Gina108 píše:
Proč utrácíte za elektřinu a pouštíte spotřebiče? Stačí si na netu stáhnout v mp3 bílý šum a pouštět jim to. Pro mimina uklidňující věc,neboť v břiše nebylo ticho, ale rambajz od srdce, střev, zvenku něco dolehlo… U nás bílého šumu netřeba, stabilní hladinu hluku dokáže vyprodukovat starší brácha a když náhodou spí, tak papoušek
Mám staženo, nefunguje
Pouze a jen náš lux
Mám koupený mp3 přehrávač a repráčky, chystám se ho nahrát na svým noťasu a pak si snad bude šumět trochu soukromněji, jinak nás s mužem brzo trefí ![]()
tak je pravda že šum jsem ještě nezkoušela…první dcerce jsme pouštěli uklidnující hudbu u které večer usínala až kolem 1 roku věku.
Ted klučík - 6 týdnů usne u hudby…v neděli jsem uspávala u těch šlágrů co pouštěli v TV - jak byla Zagorka tak už bylo vyhráno
ještě jsem trochu potancovala a byl klid.
A holky každý dítě je jiný…co se osvědčilo u prvního může fungovat u druhýho ale třeba vůbec naopak to může mimi ještě rozzuřit - prostě každý dítko originál !
Tak my fénujeme. Když je protivná, brečí. To okamžitě zmlkne a uklidní se, usíná u toho. Nevěřila bych, že to může fungovat, ale světe div se, funguje to
Dokonce si oblíbila jen jeden z našich fénů, druhý na ni nezabírá, digestoř a ani nenaladěné rádio ne, ani vysavač. Takže za chvíli odrovnáme fén, běží relativně často
I tak malá zle usíná a jinak než v náručí pořádně nezabere. A pevné zavinování je pro nás na noc dolsova nutností, jinak háže rukama, kroutí se a je v takovým neklidu, že ji to budí. Bez vysoušeče vlasů a plíny na zavinutí bysme lítali s manželem po baráku s ukřičeným miminkem fakt 24h denně. I takhle je to ale náročný. Nicméně jsem ochotná vyzkoušet vše, co by mohlo fungovat, za každičkou minutku bez pláče našeho drobečka to stojí ![]()
Ahoj,ještě jsem se chtěla zeptat jestly zavinujete i přes den?
wendyna píše:
Ahoj,ještě jsem se chtěla zeptat jestly zavinujete i přes den?
No pokud je neklidná a nezabere přes den i kdybych se na hlavu stavěla, tak ano, včera jsem ji 1× zavinout musela, zase neovladaatelně mávala ručičkama.
Ahojky, já jsem také Karpovu metodu dost využila, Barborka byla strašné uplakané miminko a navíc jí trápily bolesti bříška, takže jsem byla zoufalá a zkoušela jsem všechno. Pevné zavinutí (zavinovala jsem jí i přes den), šum vysavače (a nebo jsem zpívala), houpání na ruce (nebo pohupování na gymnastickém míči), tyhle tři body stačily k tomu, aby Barborka spokojeně usnula ![]()
chtěla bych se zeptat jak tu karpovu metodu děláte?já mám totiž jen tu rychlozavinku na suchý zip a on se z ní vyškubává a budí se
moc prosím o stručný a přesný popis
![]()
Ahoj, mám několik dotazů ohledně této metody:
zavinujete i v létě? přes den? do čeho? pak uložíte na bok nebo na záda?
Mojí malé jsou 3 týdny, a po kojení hned pláče. Zatím nemá žádné chvilky kdyby jen tak koukala bez pláče. Takže to vypadá že budu muset pevně zavinovat pokaždé když jí dávám do postýlky. Jinak tam řve a háže rukama. Nemáte s tím také zkušenost??
Ahojky-upřímně já ji nedávno dočetla a nco pravdy na tom je, ale já když malého zabalím jako kuklu:-) tak řve, že chce ruky ven. Když je dá ven, řve že se budí cukáním. A když už tohle nějak zvládneme, tak řve, že mu neustále vypadává dudel:-(( Metodu se zavinováním schvaluju, ale tichý šum teda ne. Neumím si představit, že u nás v paneláku bych měla večer zapnutý fén nebo vysavač. Za prvé by mě manžel a syn sežrali a za druhé sousedi by si stěžovali. To může dělat někdo tak na samotě u lesa:-)):-))