Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, obracím se na vás s dotazem a snad mi tady někdo poradí.
Mojí malé jsou za 10 dnů 4 měsíce. Kojím, ale v noci se budí asi 6× na kojení. Jsem zoufalá a nevyspaná. Chtěla bych zkusit dát nějakou kaši. Samozřejmě bych ji udělala z MM, ale nevím, jestli to pomůže. Máte nějakou odzkoušenou? A pomohlo vám to? Zkoušela jsem podle doktorky dám na noc UM, ale to nepomohlo. Měla bych dát kaši na talířek a dát lžičkou? Do flašky by jí to asi neteklo a aby taky si neodvykla pak sát ode mě. Chtěla bych zároven nějakou nemléčnou, samozřejmě neslazenou.
)
Zapomněla jsem dodat, že malá pravdopodobně vyžaduje častější noční kojení asi proto, že už má pomalu 7 a půl kg. Přes den kojím co 2 hoďky, někdy se zadaří a vydrží trošku déle.
Jo, tak na toto si tady počkám. Mám totiž úplně stejný problém a jsme cca skoro stejně staré.. ![]()
Ona kaše ti nezaručí, že ti dítě bude spát. Většinou to na to nemá absolutně žádný vliv, je to spíš jen taková povídačka. Nám to taky nepomohlo. Kaše, nekaše - prostě se dál budil a vyžadoval několikrát noční krmení. Upravilo se to někdy kolem 9 měsíců. Ono to spaní kolem těch 4 měsíců bývá dost často takové divoké.
U nás teda nepomohla nikdy.. Malý bude rok a stále se budí min. co tři hodiny na kojení.. Ono už je to pak spíš třeba o zvyku.. A některým dětem je naopak po kaši těžko nebo mají žizeň.. U nás je to způsobeno i tím, že moc nechce normální jídlo přes den, nemá čas se ani kojit, tak to dohání v noci.. Nějak se z toho nemůžeme vymotat
![]()
@gabi.design píše:
Ona kaše ti nezaručí, že ti dítě bude spát. Většinou to na to nemá absolutně žádný vliv, je to spíš jen taková povídačka. Nám to taky nepomohlo. Kaše, nekaše - prostě se dál budil a vyžadoval několikrát noční krmení. Upravilo se to někdy kolem 9 měsíců. Ono to spaní kolem těch 4 měsíců bývá dost často takové divoké.
do 9 měsíců už asi nevydržím ![]()
Z UM jsem zkošela obyč. Nutrilon, docela jí jel, ale mám dojem, že zblajzne všechno
jenže se stejně budila.
Jo a UM bych teda nedávala a flašku už vůbec.. To už bych raději zkusila třeba rýžovou nemléčnou a na lžičku..
@Martinaxxx malému jsem dávala Sunar Nutradefense Extra a od 6 měsíců good night. Teď jsme přešli na Hajánka od Hami, protože prostě před spaním nic jiného nechce…
@Martinaxxx píše:
do 9 měsíců už asi nevydržím
To jsem si říkala taky.
A přežila jsem. Ženská vydrží všechno. ![]()