Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nám taky kaše nikdy nezabrala. Od půl roka do cca 10 měsíců se malá budila co dvě hodiny, ne z hladu, ze zvyku. Byla plně kojená, tak asi proto. Po tom desátém měsíci jsme jí z ložnice přesunuli do vlastního pokojíčku a bylo po problému. Teď se budí tak jednou za noc, nakojím jí a spí dál. Takže kaši zkusít můžeš, nějakou třeba rýžovou (zas pozor na zabetonování), ale z mojí zkušenosti budeš asi muset vydržet (i když je to opravdu záhul), a pak to třeba vyřešit jako my. Držím palce!!!
Možná zkusím ještě kaši dát na lžičku. Zatím jsem zkusila jenom trošku to MM ve flašce zahustit. Toho prášku jsem tam dala asi tak 2 lžičky. A nic ![]()
Myslíte, že když to udělám z MM, tak bude mít pak ještě žízen?
a nevíte, jestli bych někde sehnala vzorečky různých kaší, než kouppím celou krabici?
Dokud byl malý na MM, ta se budil co 2 hodiny ve dne v noci… Pak sem ztratila mlíčko a musela sem dávat UM. Od té doby vydrží cca 3 hodinky někdy dýl. Je mu 2,5 měsíce a já se těšila až bude mít 4 měsíce a začneme dávat kašičky… Tak koukám, že sem se těšila zbytečně ![]()
Našemu je 6,5m, od nedavna se budil 2×, teď posledních pár nocí 3× za noc (cca po 2-3hod.), je plně kojený až na obídek kdy má zeleninu, taky jsem zkoušela kaše, kaše s mlíčkem a nepomohlo nic, budí se pořád stejně, a pokaždý hlady, když mu dám prso tak tahá jak kdyby nejdel jak dlouho
taky jsem zvědavá kdy se to upraví a budu spát třeba 5hod v kuse ![]()
Kolem toho 4.měsíce u nás taky začly být noci hororové, a když si přečteš více diskusí, zjistíš, že to tak má velké procento dětí, prostě ty 4 měsíce jsou takové období, kaše většinou nepomůže, chce to vydržet, nevím, jestli víš jistě, že se budí hlady, protože spíš asi ne…
Mam 7mesicni a taky se budi, ale naprosto nepravidelne 1× az 5× v ruzny casy, nekdy i 2× pred pulnoci, nekdy hroznr saje, nekdy hned usne, uz parkrat spala celou noc a zas prestala, nedokazu vypozorovat, co to ovlivnuje, navic umela usinat sama, ted rve dokud ji nekojim do usnuti, proste chaos, vydrzme:)
@Martinaxxx píše:
do 9 měsíců už asi nevydržím
Nooo… tak asi umřeš? ![]()
@Martinaxxx píše:
Ahoj, obracím se na vás s dotazem a snad mi tady někdo poradí.Mojí malé jsou za 10 dnů 4 měsíce. Kojím, ale v noci se budí asi 6× na kojení. Jsem zoufalá a nevyspaná. Chtěla bych zkusit dát nějakou kaši. Samozřejmě bych ji udělala z MM, ale nevím, jestli to pomůže. Máte nějakou odzkoušenou? A pomohlo vám to? Zkoušela jsem podle doktorky dám na noc UM, ale to nepomohlo. Měla bych dát kaši na talířek a dát lžičkou? Do flašky by jí to asi neteklo a aby taky si neodvykla pak sát ode mě. Chtěla bych zároven nějakou nemléčnou, samozřejmě neslazenou.
)
Zapomněla jsem dodat, že malá pravdopodobně vyžaduje častější noční kojení asi proto, že už má pomalu 7 a půl kg. Přes den kojím co 2 hoďky, někdy se zadaří a vydrží trošku déle.
nám teda kašička pomohla, malý se budil 5× za noc a po kašíčce jen 1× a pak až kolem 7…koupila jsem kašičku na dobrou noc-ty vííc zasytí. Určitě bych to tak 3dny zkusila, protože z nočního buzení se může stát zvyk a může trvat i do roku, ikdyž dítě nemá hlad…
@Zuzine82 píše:
nám teda kašička pomohla, malý se budil 5× za noc a po kašíčce jen 1× a pak až kolem 7…koupila jsem kašičku na dobrou noc-ty vííc zasytí. Určitě bych to tak 3dny zkusila, protože z nočního buzení se může stát zvyk a může trvat i do roku, ikdyž dítě nemá hlad…
a dávala bych kaši určitě na lžičku…
Ja po zkusenosti se starsim kojenym ktery se taky budil casto cca 3 az 4 x za noc, ale to jsem prokladala faktu ze jsem ho z vlastni pohodlnosti mela u sebe v posteli abych nemusela vstavat, tak ted u mladsiho nekojeneho jsem to caste buzeni chtela taky upravit kasi pred spanim - po vrelem doporuceni detske lekarky/tchyne v jedne osobe. Tak jsem zakoupila kasi pak k tomu jeste zahustene mleko a jeden den v 18h jsem dala kasi pak pred spanim zahustene mleko a sup do postele. Za 2,5hodiny byl vzhuru takze podle mne je to nesmysl. Aspon u nas nepomohlo. Tak jsem zase kasi i zahustene mleko vyradila protoze nechci mit maleho obezu. I kdyz pravda je, ze ted jsem mu zacala jakoze na veceri delat kasicku ale on sni jenom par lzicek a pak se dozaduje rohliku nebo chleba, kdyz vidi ze mi jime
Je to rposte strasne individualni, sama tchyne se 40 letou praxi teprve az ted vidi, ze nektere veci, o kterych byla presvedcena ze maji fungovat u nas proste ani po odvykani, odnaucovani ci jinych hokusech pokusech nefunguji. Proste se to musi vydrzet a ono se to snad casem upravi samo.
Ale pokud není na flašku zvyklá, tak bych se bála, aby se neodstavila. Syn měl flašku prakticky od narození a odstavuju ho až teď, protože začal kousat…