Kašel, antb, crp ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4604
22.10.21 19:33

@Doctus Ahoj,potřebovala bych se poradit,
syn 11 let má astma,1× denně dýchá Ecobec, ale kazdy den stejně kašle, takový hrozný trubkovitý kašel. Když se rozkašle, má problém kašel zastavit. Peditr předepsal COTRIMOXAZOL po 12cti hodinách, snad píšu lék správně. Po dobrání žádná změna.
Na alergologii nadýchá vždy spirometrii dobře. Tam mi lékařka řekla, že když to nadýchá dobře, tak si toho kašle nemám všímat a mávla rukou 8o
Chci mu pomoct, nevím jak, je to divný trubkovitý kašel každodenní dlouhodobý…za ten kašle několikrát……nevím kam se obrátit, co mu dát, vždyť ho to zatěžuje, zní to divně….Má to několik měsíců, jestli už ne více než rok…..
Děkuji, už jsem celkem zoufalá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
22.10.21 19:52

@Tools
Jakou sílu Ecobecu má? Během infekce bych dávkování přechodně navýšil. Kromě Ecobecu nic nemá? Třeba nějaký montelukast?

Volbu co-trimoxazolu bohužel nechápu.

Chronický kašel může být i na vrub refluxu, vyzkoušel bych na minimálně 2 týdny Helicid (nebo jiný inhibitor protonové pumpy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
22.10.21 20:20

@Doctus Ecobec 250,jiného nic nemá.
Jednu dobu užíval Omeprazol, bez efektu.
Byli jsme na ultrazvuku, právě kvůli refluxu, nenapadla mne souvislost, tak jsem nenapsala.
Montelukast měl před několika lety, museli jsme ho vysadit pro vedlejší účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
22.10.21 20:27

@Doctus Mame chamber, takze to dycha pres nej. Ten stoptussin by mel tomu vykaslavani taky napomahat jsem myslela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
22.10.21 20:33

@Tools
Asi bych si požádal o konzultaci jiného alergologa, třeba na fakultním pracovišti, víc hlav, víc ví. Na 2 týdny by mohl užívat Ecobec 2× denně (maximální denní dávka je až 4 dávky po 250 mcg, byť u dospělého pacienta).

@hipisek84
Stoptussin je takový divný preparát, snoubí v sobě lék proti kašli a na vykašlávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
22.10.21 20:43

@Doctus poradíte, co dát na noc na tlumení kašle, když dithiaden ani fenistil nezabírá? Máme čtvrtý den klacid 250, ve dne už lepší, už začal vykaslavat, ale noci jsou pořád šíleně, děkuji moc, jo má 7 let a 32 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
22.10.21 20:49

@Doctus Děkuji,zkusím tedy Ecobec 2× denně a pokusit se dostat do Fakultky.
Ještě mě napadlo plicní, je to blbost?
Moc děkuji 👍🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
22.10.21 20:56
@Stonyllka píše:
poradíte, co dát na noc na tlumení kašle, když dithiaden ani fenistil nezabírá? Máme čtvrtý den klacid 250, ve dne už lepší, už začal vykaslavat, ale noci jsou pořád šíleně, děkuji moc, jo má 7 let a 32 kg

Ani po Dithiadenu nespí tak, že by dítě nekašlalo? Tak jedině na noc kombinovat Sinecod a Levopront (jde to, různé účinná látky, jiný mechanismus účinku). Klacid máte tabletový (pokud ano, proč nepředepsal lékař Fromilid? je tam totiž nižší doplatek). Nabízí se otázka, zda jsou ATB to hlavní, co má kašel ovlivnit (na jakou dg. byla nasazena).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
22.10.21 21:00
@Tools píše:
"Děkuji,zkusím tedy Ecobec 2× denně a pokusit se dostat do Fakultky.
Ještě mě napadlo plicní, je to blbost?
Moc děkuji 👍🏻

Dobrá alergologie&imunologie udělá stejnou službu jako plicní (pneumologie), ale fakultní pracoviště má samozřejmě mnohem širší vyšetřovací metody. A není žádnou chybou, když lékař přizná, že jeho diagnosticko-terapeutické možnosti jsou vyčerpané, to se občas stává, proto máme hierarchii klinických pracovišť. Ne každý musí hned např. k prof. Pohunkovi do Motola, ale indikovaný případ ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
22.10.21 21:03
@Doctus píše:
@Tools
Chronický kašel může být i na vrub refluxu, vyzkoušel bych na minimálně 2 týdny Helicid (nebo jiný inhibitor protonové pumpy).

K tomu refluxu - jaký máš názor na Peptest? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
22.10.21 21:07

@Doctus má podle poslechu silný zánět průdušek. Máme sirup. Dostal jednu tabletu dithiadenu asi do hodiny usnul a hodinu to působilo a pak se zase rozkaslal. Dalsi den jsem dala 40 kapek fenistilu a taky nic.Dnes jsem dala jen sinecod, usnul a zatím vklidu spí, tak snad už to porazime.moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
22.10.21 21:10

@meduzza
Jako vyhledávací test se jeví dobře, byť zkušenosti s ním nemám (moc se v nemocnici nepoužívá, není hrazen z v. z.p.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí