Káva při kojení? Ano/ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.4.22 13:09

Káva při kojení? Ano/ne?

Ahojky. Holky, omezujete během kojení kávu? Jestli ne, tak kolik ji denně vypijete a ovlivňuje to spánek vašeho miminka? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Prostě Vodnář
10.4.22 13:12

Já tedy nejsem holka, ale kávu během kojení bych moc nedoporučoval. Držet dítě a u toho ještě šálek s kávou…

• Citovat
  • Upravit
285
10.4.22 13:13

Ahoj, omezila jsem to stejně jako v těhotenství na 1-2 šálky denně (teď už prakticky denně ty 2) a piji normálně silnou kávu, žádný čajíček :). Se spánkem to nic nedělá, naštěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
10.4.22 13:23

Pila jsem během těhotenství i kojení dvě kávy denně. Ráno lungo s mlékem a v práci cappucino. Vliv na spánek jsem nezaznamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
10.4.22 13:27

U prvniho ne, ale u druheho ditete i v tehotenstvi jednou denne, pri kojeni 2× denne, vliv na spanek to nemelo, ani na aktivitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
10.4.22 13:36
@Prostě Vodnář píše:
Já tedy nejsem holka, ale kávu během kojení bych moc nedoporučoval. Držet dítě a u toho ještě šálek s kávou…

Je videt, ze nemas tucha, co se pri kojeni da vsechno zmaknout. :lol: Kafe (ja tedy bez kofeinu) je pohodicka, mlika si davam tolik, ze pripadny pobryndani dite akorat trochu zahreje, urcite nepopali. Dneska jsem pri kojeni obedvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
10.4.22 13:37

Já piju při kojení 4-5 šálků denně a vliv na spánek to nemá žádný. Musíš sama vyzkoušet, jak to bude u tvého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
10.4.22 13:40

Koupím, kávu piju. 3-4 espressa. Omezila jsem kávu jen v těhotenství.
Edit: děti spí dobře, vliv to nemá

Příspěvek upraven 10.04.22 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5937
10.4.22 13:40

Pila jsem 1-2 denně. Myslím, že na malou to vliv nemělo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
10.4.22 13:42

K tematu - s prvnim ditetem jsem kvuli kolikam delala psi kusy, takze i vyrazeni kavy, efekt jsem na spanek (a vlastne na nic) nevidela. U druhyho ted piju bez kofeinu, ktery jsem pila uz v tehotenstvi a dite zatim spi hezky, ale asi by spalo i s kavou, netrapi ho koliky. A ja tedy spim taky hezky, kofein mi chybi :lol: Jinak nekde jsem se pred par lety pidila po studiich, jak se kofein uvolnuje do mlika a jestli si to pamatuju dobre, je to individualni, u nekoho prakticky vubec, u jinych to vliv na kojene dite ma a velky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5393
10.4.22 13:46

Já kávu nepila. Ne, že bych v tom viděla problém, ale pila jsem dost Cara, tak jsem na kafe už neměla tak chuť. A navíc, na mě prostě kafe nepůsobí. (Ne)probere mě úplně stejně jako čaj nebo horká voda. A taky si ráda dám silné. Ale! Dítě mi stejně spalo blbě. :lol:

Pro spoustu ženských je kafe tak trochu záchrana. I kdyby potom dítě spalo špatně, tak myslím, že pokud si člověk dá kafíčko hned po kojení, do dalšího kojení už žádný kofein dítě z mléka nevypije. (Ale popravdě nevím, jak rychle, jak moc a na jak dlouho se kofein dostává do mléka. U mě nestihne doběhnout ani do toho mozku, tak do mlíka by asi taky nějak úspěšně neputoval.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50127
10.4.22 14:05

Piju 2-3 kávy s mlékem denně a kojim už skoro 2 roky. Na dítě to vliv nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
10.4.22 14:07

Vliv to žádný nemá (3 děti dlouho kojené), dvě kávy denně jsme pila vždycky, žádné zabijáky

@Prostě Vodnář píše:

ale prosimtě děláš, jak kdyby chovala dítě a u toho kouřila :roll:
nejdříve si o tom něco zjiti, kolik promile se vůbec dostane do mléka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.4.22 14:11

Pila jsem. U prvniho jsem prestala v tehotenstvi a po par tyden po porodu jsem musel zacit, pac nespal a tim padem ani ja. Spanek se neshorsil, ono to uz snad ani neslo :lol: U druheho jsem pila jak behem tehotenstvi, tak behem kojeni, 2-3 denne. Druhatko spalo od narozeni lip nez prvni, takze u nas to o kave urcite nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
10.4.22 14:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat