Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky. Holky, omezujete během kojení kávu? Jestli ne, tak kolik ji denně vypijete a ovlivňuje to spánek vašeho miminka? ![]()
Já tedy nejsem holka, ale kávu během kojení bych moc nedoporučoval. Držet dítě a u toho ještě šálek s kávou…
Ahoj, omezila jsem to stejně jako v těhotenství na 1-2 šálky denně (teď už prakticky denně ty 2) a piji normálně silnou kávu, žádný čajíček
. Se spánkem to nic nedělá, naštěstí ![]()
Pila jsem během těhotenství i kojení dvě kávy denně. Ráno lungo s mlékem a v práci cappucino. Vliv na spánek jsem nezaznamenala.
U prvniho ne, ale u druheho ditete i v tehotenstvi jednou denne, pri kojeni 2× denne, vliv na spanek to nemelo, ani na aktivitu.
@Prostě Vodnář píše:
Já tedy nejsem holka, ale kávu během kojení bych moc nedoporučoval. Držet dítě a u toho ještě šálek s kávou…
Je videt, ze nemas tucha, co se pri kojeni da vsechno zmaknout.
Kafe (ja tedy bez kofeinu) je pohodicka, mlika si davam tolik, ze pripadny pobryndani dite akorat trochu zahreje, urcite nepopali. Dneska jsem pri kojeni obedvala.
Já piju při kojení 4-5 šálků denně a vliv na spánek to nemá žádný. Musíš sama vyzkoušet, jak to bude u tvého dítěte.
Koupím, kávu piju. 3-4 espressa. Omezila jsem kávu jen v těhotenství.
Edit: děti spí dobře, vliv to nemá
Příspěvek upraven 10.04.22 v 13:41
K tematu - s prvnim ditetem jsem kvuli kolikam delala psi kusy, takze i vyrazeni kavy, efekt jsem na spanek (a vlastne na nic) nevidela. U druhyho ted piju bez kofeinu, ktery jsem pila uz v tehotenstvi a dite zatim spi hezky, ale asi by spalo i s kavou, netrapi ho koliky. A ja tedy spim taky hezky, kofein mi chybi
Jinak nekde jsem se pred par lety pidila po studiich, jak se kofein uvolnuje do mlika a jestli si to pamatuju dobre, je to individualni, u nekoho prakticky vubec, u jinych to vliv na kojene dite ma a velky.
Já kávu nepila. Ne, že bych v tom viděla problém, ale pila jsem dost Cara, tak jsem na kafe už neměla tak chuť. A navíc, na mě prostě kafe nepůsobí. (Ne)probere mě úplně stejně jako čaj nebo horká voda. A taky si ráda dám silné. Ale! Dítě mi stejně spalo blbě. ![]()
Pro spoustu ženských je kafe tak trochu záchrana. I kdyby potom dítě spalo špatně, tak myslím, že pokud si člověk dá kafíčko hned po kojení, do dalšího kojení už žádný kofein dítě z mléka nevypije. (Ale popravdě nevím, jak rychle, jak moc a na jak dlouho se kofein dostává do mléka. U mě nestihne doběhnout ani do toho mozku, tak do mlíka by asi taky nějak úspěšně neputoval.)
Piju 2-3 kávy s mlékem denně a kojim už skoro 2 roky. Na dítě to vliv nemá.
Vliv to žádný nemá (3 děti dlouho kojené), dvě kávy denně jsme pila vždycky, žádné zabijáky
@Prostě Vodnář píše:
ale prosimtě děláš, jak kdyby chovala dítě a u toho kouřila ![]()
nejdříve si o tom něco zjiti, kolik promile se vůbec dostane do mléka ![]()
Pila jsem. U prvniho jsem prestala v tehotenstvi a po par tyden po porodu jsem musel zacit, pac nespal a tim padem ani ja. Spanek se neshorsil, ono to uz snad ani neslo
U druheho jsem pila jak behem tehotenstvi, tak behem kojeni, 2-3 denne. Druhatko spalo od narozeni lip nez prvni, takze u nas to o kave urcite nebylo.