Káva při kojení? Ano/ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6667
10.4.22 14:13

V těhotenství se mi takřka od začátku až do nějakého 8. měsíce káva úplně zhnusila, tak to jsem ji nepila, přišla jsem jí na chuť až zas závěrem těhotenství, dávala jsem si jednu denně.
Při kojení jsem se to první měsíce snažila vydržet úplně bez ní, až tak od 5. měsíce si ji dávám občas, tak cca obden, ale po tak dlouhé kávové abstinenci na mě hrozně působí, takže třeba později, než v 5 odpoledne, už si ji dát nemůžu, jinak v noci nespím. Jinak piju hodně čekankové kafe, kakao a občas bezkofeinové kafe (vodní způsob zbavení kofeinu, ne ten „chemický“). Údajně toho kofeinu do mléka moc nepřechází, ale trošku ano, a kojenec jej mnohem déle metabolizuje, než dospělý. Takže se snažím mít mezi těmi kávami delší pauzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.4.22 14:13
@Káťa19 píše:
Vliv to žádný nemá (3 děti dlouho kojené), dvě kávy denně jsme pila vždycky, žádné zabijákyale prosimtě děláš, jak kdyby chovala dítě a u toho kouřila :roll:
nejdříve si o tom něco zjiti, kolik promile se vůbec dostane do mléka :zed:

Se necil, ono to neni uplne blba poznamka, pokud nekdo pije horke cerne kafe, tak to treba fakt neni nejlepsi napad mit v ruce u kojeni. Ale co vim z vlastni zkusenosti, spis je zazrak vypit to kafe jeste teple :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
10.4.22 14:14
@Káťa19 píše:
ale prosimtě děláš, jak kdyby chovala dítě a u toho kouřila :roll:

Já si myslím, že to bylo myšleno jako vtip, jako že je obtížné (nebo potažmo nebezpečné) v jednu chvíli kojit dítě a u toho držet hrnek s kafem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
10.4.22 14:16
@TRG píše:
Já kávu nepila. Ne, že bych v tom viděla problém, ale pila jsem dost Cara, tak jsem na kafe už neměla tak chuť. A navíc, na mě prostě kafe nepůsobí. (Ne)probere mě úplně stejně jako čaj nebo horká voda. A taky si ráda dám silné. Ale! Dítě mi stejně spalo blbě. :lol:Pro spoustu ženských je kafe tak trochu záchrana. I kdyby potom dítě spalo špatně, tak myslím, že pokud si člověk dá kafíčko hned po kojení, do dalšího kojení už žádný kofein dítě z mléka nevypije. (Ale popravdě nevím, jak rychle, jak moc a na jak dlouho se kofein dostává do mléka. U mě nestihne doběhnout ani do toho mozku, tak do mlíka by asi taky nějak úspěšně neputoval.)
@TRG píše:
Já kávu nepila. Ne, že bych v tom viděla problém, ale pila jsem dost Cara, tak jsem na kafe už neměla tak chuť. A navíc, na mě prostě kafe nepůsobí. (Ne)probere mě úplně stejně jako čaj nebo horká voda. A taky si ráda dám silné. Ale! Dítě mi stejně spalo blbě. :lol:Pro spoustu ženských je kafe tak trochu záchrana. I kdyby potom dítě spalo špatně, tak myslím, že pokud si člověk dá kafíčko hned po kojení, do dalšího kojení už žádný kofein dítě z mléka nevypije. (Ale popravdě nevím, jak rychle, jak moc a na jak dlouho se kofein dostává do mléka. U mě nestihne doběhnout ani do toho mozku, tak do mlíka by asi taky nějak úspěšně neputoval.)

Na mě taky káva (kofein) nepůsobí, kávu mám na chuť :) A Caro nebo Melta mi tak strašně nechutná :lol: To samé pampelišková káva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
10.4.22 14:18

@klamonožka no snad to byl vtip,
jj at žije ledová káva :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
10.4.22 14:18
@Káťa19 píše:
https://www.poradkyneprikojeni.cz/…l-a-koureni/

Jak tu někdo nedávno poznamenal, na Mamile by nejspíš posvětili kojení i při braní heroinu. Jasně, zrovna ten kofein přechází fakt v malém množství a rozumné množství kávy problémem není, ale řada tvrzení v tom článku je opravdu hodně, jak to říct… militantní.

@Káťa19 píše:
@klamonožka no snad to byl vtip,
jj at žije ledová káva :lol: :mrgreen:

Jo, s ledovou by to šlo bez problémů. :D

Příspěvek upraven 10.04.22 v 14:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
10.4.22 14:19

1-2 kávy denně nemají na většinu děti žádný vliv. Ja si dávám 1-2 espressa denně, jinak nepřežiju. Na dítě to nema žádný vliv. Stejně nespí. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
10.4.22 14:37

V těhotenství mi doktorka kafe zakázala, po porodu jsem ho radši nepila kvůli spánku mimča. Začala jsem pít Latte, když byl malému rok, a spí pořád stejně špatně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
10.4.22 14:42
@Veru Pospíšilová píše:
Ahojky. Holky, omezujete během kojení kávu? Jestli ne, tak kolik ji denně vypijete a ovlivňuje to spánek vašeho miminka? :nevim:
Pila jsem kávu bez kofeinu při obou dětech.Když jsem byla někde na návštěvě třeba,kde bez kofeinu nemeli,
@Veru Pospíšilová píše:
Ahojky. Holky, omezujete během kojení kávu? Jestli ne, tak kolik ji denně vypijete a ovlivňuje to spánek vašeho miminka? :nevim:

Jsem na kávě těžce závislá :D, takže jsem pila i v těhotenství i při kojení, ale kupovala jsem si bez kofeinu.
Když jsem byla třeba někde na návštěvě, klidně jsem si ale dala i jednu normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
10.4.22 15:40
@bobulka88 píše:
Je videt, ze nemas tucha, co se pri kojeni da vsechno zmaknout. :lol: Kafe (ja tedy bez kofeinu) je pohodicka, mlika si davam tolik, ze pripadny pobryndani dite akorat trochu zahreje, urcite nepopali. Dneska jsem pri kojeni obedvala.

Spíše už si to nepamatuji. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
10.4.22 15:42
@Káťa19 píše:
Vliv to žádný nemá (3 děti dlouho kojené), dvě kávy denně jsme pila vždycky, žádné zabijákyale prosimtě děláš, jak kdyby chovala dítě a u toho kouřila :roll:

Dobrá, začnu tedy dávat ty smajly, aby bylo zcela jasné, jak to myslím.

• Citovat
  • Upravit
141
10.4.22 16:03

Omylem pridano…

Příspěvek upraven 10.04.22 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
10.4.22 16:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76917
11.4.22 12:29
@Veru Pospíšilová píše:

při kojení jsem pila kávu bez kofeinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna