UM, kolik a jak často ?

20
9.4.22 19:10

UM , kolik a jak často ?

Ahoj holky
Mám dotaz, máme doma 15denniho prcka jsme na UM. Krmime každé tři hodiny přes den, v noci když spi déle tak třeba po 4hod je to v pořádku? A ještě jsem se chtěla optat na dávkování, někdy malej vypije 70,90 a někdy když je asi velký hlad dá i 100,110ml. Je to taky v pořádku? Mám první sviste, tak jsem z toho trochu vyjukana 😊 díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11828
9.4.22 19:14

Ano děláš to dobre. Dávala jsem dceři kolik si řekla v kdy si řekla. Ona je stejně taková že když neměla hlad tak sem to do ní nedostala ani heverem…tzn někdy po 2h někdy po 5h…taky někdy vypila jen 30 a jindy třeba 100..množství um které jsem si pripravovala sem odhadovala podle doby od posledního jídla…čím déle tím větší dávku jsem si pripravila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
9.4.22 19:17

Jj, i těch 110ml je ok, pokud po tom nějak moc neublinkává. Moje malá mi jí stále po 3 hodinách, i v pěti měsících :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
9.4.22 19:45

Jo je to v pořádku můj chlapeček má 5 týdnů a taky mu dávám jak chce a kolik chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
9.4.22 19:46

Podle mě úplně v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.22 08:37

Ahoj, mam dnes nam jsou 4. měsíce a chystam se na nej s první mrkvickou. Jsme plne na UM. Ji zhruba v 7 rano, v 10, 13, 16 a 19. V noci se budi 1× a to kolem 3-4 rano. Na obale je uvedeno..vim jen obale ale aspon trochu pro predstavu
ze by mel vypit 900mlden cca me vypije 600-700ml. A ted jak sou ty tepla..tak v noci ma kolikrat suchou plenu a driv po 6h ji mel pocuranou kolikrát az moc… Zacinam plasit zda ho vic nutit jist..nebo ho budit ma vodu..nebo to je normalni? Jako co se týče vahy tak ve 4m ma 7kg. Ale jde mi o to zda neni dehydratovany? Zda to je normální? Dekuju
A prosim příspěvky typu každé dite je jine si nechte..vim to..ale nevim zda uz se u nás netvori problem..

• Citovat
  • Upravit
3323
14.5.22 09:49

Dáváš k pití vodu? Přes den má dost počůraných plenek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.22 10:54

@zuza92 pres den prebaluji kazde 3h a vždy bych rekla ze v ni je aspon 2× nacurano. Nabizim ale moc nechce. A v noci mi nenapadlo ho budit a cpat mu vodu

• Citovat
  • Upravit
3323
14.5.22 11:33
@Anonymní píše:
@zuza92 pres den prebaluji kazde 3h a vždy bych rekla ze v ni je aspon 2× nacurano. Nabizim ale moc nechce. A v noci mi nenapadlo ho budit a cpat mu vodu

No jestli čůrá přes den tak bych to v noci nechala být, určitě bych nebudila a byla bych ráda, že spí. Ale tu vodu určitě zkoušej, klidně na lžičce. Když začínáte s příkermy mohl by mít zácpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
14.5.22 12:12

Příkrm zapít vodou. Mezi jídli dáváme převařenou/kojeneckou vodu nebo slabý čaj. Zkusila bych přidat větší dávku UM. Na zkoušku kolik vypije nebo slabsi pokud bude vodu bojkotovat. Taky jsem zkoušela vodu z příkrmu. (Mrkev, dýně, jabko, hruška) Ne moc silný. treba by chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová