Kolik kávy je bezpečné vypít v prvním trimestru těhotenství?

809
23.9.10 13:24

Káva v těhotenství

Kolik je „bezpecne“ vypit kavy v prvnim trimestru tehotenstvi? Piju salek, rada bych vic - mam na ni porad chut - a ta bez kofeinu mi nechutna… Jsou dva salky denne moc…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
23.9.10 13:26

Dva šálky denně jsou v pohodě. Dáváš si ji s mlékem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
23.9.10 13:35

já v 1. těhotenství kávu nemohla ani cítit, hned sem běžela :poblion: , no a u druhého těhotenství jsem jí měla strašně ráda. Takže samozřejmě nepřehánět, ale řekla bych, že tělo si samo řekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.9.10 13:36

Jestli šálek jako malý šálek a není to smrťák, tak v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
23.9.10 13:53

Ja pila v tehotenstvi tak dve instantni bez mlika denne, spis vetsi hrnek, pred tehu jsem pila mnohem vic, tak snad bylo telo zvykle a ted o tom zrovna premyslim, jelikoz jsem zase tehotna, hodne na zacatku a na kafe mam chut. Tak si zatim davam tak ty dva hrnky a snad je to ok, ale klidne bych si dala vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2163
23.9.10 14:12

Ahojky, já jsem teda kafe nepila, ale je fakt, že jsem ani neměla moc chutě. Někde jsem četla že to zrychluje miminku srdeční činnost, že to není dobré tak nevim.
Tak až půjdeš na gyndu tak se zeptej doktora :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
23.9.10 14:15

2 šálky denně jsou OK, navíc když je to s mlíkem. Já pak pro lepší pocit o to víc pila normálně, protože kafe odvodňuje :mrgreen:
Jinak já četla, že kafe bez kofeinu je horší - aby dostali tu chuť, tak jsou tam různé chemické náhražky… Takže když kafe, tak normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
23.9.10 14:37

já jsem strašný závislák na kafi ;-) dva šálky denně (já si dávám preso s mlékem) jsou úplně v pohodě. na bezkofeinové se vykašli. je tam víc nevhoných látek než u klasiky, protože musí chemickou cestou dostat ze zrn kofein a zůstávají tam zbytky těchto chemikálí.
a pokud jde o srdeční akci, tak já si jednou nedopatřením dala preso ráno před kontrolou na gyndě - po dlouhé době jsem měla normální tlak a ne nízký a prcek měl srdeční aktivitu taky v normě. takže úplná pohoda 8-) ravda je, že tohle druhé dítě snáší koefin líp než Klárka. ta když jsem si dala preso v druhé půlce těhu, tak spustila takový tanec, že jsem myslela, že mi prokopne břicho. tak jsem kvůli ní přešla na slabší instantní. tenhle prcek po presu spí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
23.9.10 15:48

Taky piji kávu, když na ní mám chuť. Tak jednu dvě za týden. Bylo mi ale řečeno, že po kofeinu a nikotinu jsou miminka malinkatá a navíc jsou poté hrozně nervózní a neurotická… tak nevím! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
23.9.10 16:01

Já jsem byla před těhu šíleně na kávu navyklá díky práci - i 4-5 denně (přes pracovní dobu) Ale při těhu jsem to omezila - v práci piju žitnou (Caro od Nestlé), o víkendu si občas dám instant s mlíkem a když jedu na návštěvu k mojí skorotchýni, tak si u ní dám malý kafe presso s mlíkem, protože má kávovar a ten dělá suprový kafe. :nevim: Ale někdy mám na něj tak strašnou chuť :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
24.9.10 06:51

Bronny: Je fakt, ze moje mimco bylo hodne nespavy, a ubreceny, ale to nemuselo byt po kafi, mala nebyla, spis normal, ja pila pak v tehotenstvi hodne kapucina, hlavne jsem ujizdela na tech z automatu, nemohla jsem kolem nejakeho projit a nedat si :oops: Caro je fajn, ale kafe to neni :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
24.9.10 09:03

Mě to s těma miminkama říkal doktor, tak na tom asi něco bude. No uvidíš. Třeba budeš mít zlaťáka!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
24.9.10 09:18

Já tím, že kafe piju hrozně moc, tak jsem na Caro přešla asi spíš pro svůj klid :think: Ale je pravda, že mi ze začátku obyč kafe v práci chybělo (ale to už spíš byla závislost a zvyk) :-D ale myslím, že v přiměřeném množství to ničemu neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
24.9.10 09:20

Brony, no já pila kafe když jsem čekala Klárku a měla 50 cm a 3,5kg, takže rozhodně malá nebyla a nervozní taky ne. probudila se, najedla a spala dál. jen vyžadovala krmení co 4 hodiny…
možná jsme byly výjimka co potvrzuje pravidlo. uvidíme teď s druhým, ale i ten je podle UTZ větší a porodní bude mít tak 3,5 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
24.9.10 09:27

Holky, já ať sem kávu pila nebo ne, tak všechny 3 děti byly velké - přes 4 kg a nespavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí