Kolik kávy je bezpečné vypít v prvním trimestru těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2236
22.1.18 08:23

Já v prvním trimestru nemohla kafe ani cítit, ale začalo to až tak v 8.tt a během 4.mesice mi zase začala chutnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
22.1.18 08:24

@Vevevy mně nezačala chutnat jinak, byla pořád stejná, ale mně už nechutnala, bylo mi z ní zle. Nepila jsem kafe 3 měsíce. A to normálně piju 2× denně. V druhém trimestru se mi to všechno srovnalo a už zase kávu piju, ale jen 1× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
22.1.18 08:25

Mně teda též až tak od 6-7tt, určitě ne před pozitivním testem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
22.1.18 08:27

Tady! :D milovala jsem kafe, mame doma kávovar, takže tak 3-5denně velké preso. Na začátku těhotenství jsem měla nervy z toho, co já budu dělat bez kávy a ono se to vyřešilo za mě, káva mi začala smrdět a vůbec jsem na ni neměla pomyšlení. Chuť se vrátila až v 5měsíci. Takže si dám jednu denně slabounkou. Držím pěsti až to vyjde! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
22.1.18 08:29

@Vevevy Mě v těthotenství po určitou dobu taky nechutnala a to jsem kafomil. Teda nepiju to po litrech, piju asi 2 denně. Ale mám ji moc ráda a fakt si ji vychutnávám. Druhé a třetí těhotenství jsem si ji udělala, vypila tak půlku a hotovo. Trvalo to pár týdnů. Ale nebyla kyselá, prostě mi vadila ta chuť jako taková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
22.1.18 08:35

@Vevevy já pila taky dvě kávy denně, no ještě tak první týden po zjištění těhu, tzn týden po očekávané MS mi kafe chutnalo, chuť byla, jen jsem teda střídala s Carem…potom jako když utne…minulý týden jsem si chtěla kafe uvařit (nevím proč :D), kyselé mi nepřišlo, spíš mi prostě nevonělo, nechutnalo, nebylo to takové to áááá vůně káávy…no měla jsem co dělat, abych to vypila a potom se mi z toho udělalo zle :poblion:…dnes jsem 7+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.1.18 08:36

Moc děkuju za všechny odpovědi. Tak každá jsme jiná, každá těhotenství vnímáme jinak. Můj problém s kyselou kávou může být příčinou něčeho úplně jiného. Přisoudila jsem to těhotenství spíš proto, že se snažíme první měsíc a nikdy dřív jsem s kávou problém neměla.
V žádné diskuzi jsem nikdy nenarazila na popis toho jak by měla káva chutnat, vždy jen, že přestala chutnat. I proto mě to zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
22.1.18 09:15

@Vevevy Taky mi kafe prestalo chutnat (ale ne ze by to chutnalo jinak), ale az tak v 7. tydnu…ted jsem ve 12. tydnu a porad na ni nemam uplne chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
22.1.18 09:30

A nemas zkysly mliko? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17257
22.1.18 10:05

Ja teda tehu poznala zatim vzdycky (3×, z toho jedno skoncilo v 7tt) tak, ze mi kafe prestalo chutnat, ve 2. tehu se mi z nej delalo v 1. trim. vylozene zle, nemohla jsem ho citit ani, kdyz jsem ho delala rano chlapovi. Caro apod. smesi mi nevadily, pozdeji jsem si uz zase od toho 2. trim. mohla slabsi dat, ale spis jsem jela v praci takovy ty siditka z automatu typu cappucino s cokoladou apod., nebo hodne slaby instantni, brala jsem a porad beru leky na tlak, tak jsem s tim musela byt opatrna a nedavat si nejake smrtaky, to mi ani nedelalo dobre. Ale na kontrole srdicka miminka na detske kardio, kam muj gyndar posila preventivne, jsem se ptala, jestli to muze na tu srdecni akci mit vliv a doktor rikal, ze jedno slaby denne urcite ne, ze aby to melo vliv, tak bych si jich musela dat tak 4 nebo 5 silnych za den. V praci me taky strasili, at kafe nepiju ze budu mit nespavy dite, ale ono to bez nej kolikrat neslo - od 3 rano jsem byla vetsinou vzhuru, jak jsem courala na WC, cca v pul 5 vstavala do prace, kdyz jsem vyzvedavala malyho ze skolky odpol. a rano vedl tatinek a mala spi zatim od narozeni krasne a hodne. Ale mama treba kafe pila se segrou urco vic, cernyho turka bez mlika a segra byla urvanej nespavec. To bezkofeinovy mi taky nechutnalo, prislo mi horky. Ale kdyz jsem sla s nekym na kafe a meli bezkofeinovy, tak jsem si z nej nechala udelat latte nebo cappucino a to mi chutnalo stejne, jako normalni. Ale odpoledne uz jsem nemohla ani to instantni kafe bo bych nespala. Takze normalni kafe jedno rano a slus. A ted co kojim, tak mi ani nechybi a piju taky spis Caro. S malou se celkem vyspim, tak ani nemam potrebu se nejak dopovat kofeinem, ona je na to i docela hakliva, ze kdyz jsem vypila kafe a kojeni bylo driv nez treba za 2h., proste si rekla driv nez jsem cekala, tak pak spala min. Skoro mi prijde ze kafe vadi vic pri kojeni nez v tehu. Aspon mym detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
22.1.18 10:08

@Vevevy Tak pochopitelně, ideální by bylo nahradit to Carem, Meltou nebo Cikorkou.
Dvě kávy, ještě slabé a rozpustné, denně, problémem nejsou.
Obecně bych ale při snaze o otěhotnění doporučil pít kávu ze středně pražených zrnek. Což jsem ale na hony vzdálení pití rozpustné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
22.1.18 13:46

Já na kávu začala mít chuť až ted - začátek 2.trimestru.
Před těhotenstvím jsem ji moc nepila a teď si dám jedno latté z automatu denně, tak si říkám, že tam moc té kávy stejně nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí