Kolik kávy je bezpečné vypít v prvním trimestru těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2344
24.9.10 09:36

Ahojky,

já v těhu piju tak 2-3 kafe denně, jakékoliv. Mě to doktor spíš doporučil, protože mám hodně nízký tlak a taky když mě třeba bolívá hlava, tak kofein spolu třeba s Paralenem mi hodně pomohly.
Takže pokud nemáš naopak vysoký tlak tak si kafčo klidně dej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
10.4.15 16:05

Normálně piju 3-4 kafe denně. Teď těhotná, na začátku skoro vůbec- nechutnalo mi. Od půlky těhotenství si dávám denně 2× kávu do velkého hrnku s mlékem. Kafe dělám z necelé malé lžičky instantu. Poslední dva týdny mám nižší tlak a abych fungovala dávám si tři kafe denně, doktor mi nic neřekl. Zato kolegyně v práci mě sjela jako kdybych do toho dítěte píchala heroin… Myslím že 2-3 slabé (opravdu z jedné lžičky) kávy denně neublíží a takové ty sáčkové směsi na capučínko, 3v1 atd. mají kafe tak 8% :D takže to je úplně v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
10.4.15 16:12

Já jsem taky pila kafe. Ale asi až od toho 4. měsíce, předtím mi bylo z kafe zle. Pila jsem ho hned po snídani, nemohla jsem bez něj vydržet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
10.4.15 16:14

Od druhého trimestru piju jedno až dvě kafé denně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
10.4.15 16:25

Rozhodně to neni jako kdybys do dítěte píchala heroin, kolegyně má dost :lol: Já myslím, že tři kafe denně i když slabý v těhotenství je celkem dost, ale když jsi byla zvyklá dát i pět, tak to asi jinak nejde, ale zkusila bych ubrat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
10.4.15 16:27

@Raddkka hele když jsem ležela v nemocnici tak se tam jedna holčina ptala primáře co má dělat s nízkým tlakem a primář jí doporučil ať si dá kafe nebo kolu. Myslím, že to slabý kafe je ok, já taky pila a na malym teda žádný následky nepozoruju. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
10.4.15 16:45

Ahoj, ja pila i 4 denně a deti jsou v naprostém pořádku :mrgreen: jen tak pro pobavení - mo je,, draha " svagrova kafe ne pila, protože by mela černé deti :mrgreen: :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
10.4.15 16:46

Jestli si ro rozdala s černochem, tak se jí ani nedivím, že se bála :mrgreen: Kafe to je prevít
@Danuda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
10.4.15 16:49

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Noooo když ona je tak straně,, chytrá" černouchá ne toho neviděla ani z rychlíku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
10.4.15 16:53

Nemám ráda takové ty „chytré“ lidi :mrgreen: Mně tohle říct vážně, tak asi vybouchnu smíchy. Zrovna já, protože jsem kafe milovala a miluju..Občas ho mám i rovnou k snídani místo cara :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
10.4.15 16:56

No ja rechtala, ale zachovala jsem dekoorum a vyprskla až za dveřmi :mrgreen: doteď to mame ze segrou jako veselou příhodu z,,natáčení" :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
10.4.15 17:23

@Raddkka obě těhotenství jsem kafe a kolu pila „jako lék“ na nízký tlak a mžitky před očima. Kolu jsem měla stále v kabelce, zvlášť v prvních třech měsících těhotenství. Bez ní bych nedošla ani do práce, kterou jsem měla 20 minut pěšky z kopečka. Pomáhala mi ustát žaludek na vodě a motání hlavy až omdlívání. Vždy jsem si jednou či dvakrát lokla a bylo to v pohodě. Kafe jsem pila v práci jedno denně z automatu, když jsem měla mžitky před očima a motala se mi k tomu hlava, tak jedno espresso. Při druhém těhotenství jsem přidala ještě jedno kafe tak do 15 hodin, jinak bych do večera nevydržela a usnula zapochodu. Dcera byla v noci nespavec a budila se po 2 hodinách a já pak byla nevyspaná a unavená a přes den zase naopak spát nechtěla a usnula jen za pochodu v kočárku, takže při tom jsem spát taky nemohla :(

Bylo to v pohodě a dr. mi u prvního řekla, že malé množství nevadí. Moje mamka dokonce měla předepsané od dr. jedno kafe denně na tlak a to si tenkrát dělala turka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
10.4.15 17:57

@Raddkka Pošli kolegyni do patřičných míst a kafe si v klidu dávej… já bych bych bez kafe a coly druhé těhotenství nepřežila… to dost doslova, protože bych dříve či později za tím volantem omdlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
10.4.15 19:59

Řekla bych kolegyni, at se stará o sebe. Mně třeba doktor řekl, že rozpustné kafe s mlékem není kafe :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.1.18 08:19

V těhotenství prý nechutná káva - jakou má tedy chuť?

Snažíme se s manželem o druhé dítě teprve první měsíc. Do ms mi zbyvá ještě 8 dní. Jsem zvyklá pít kávu ráno a když si vzpomenu, tak i odpoledne. Piju slabou kávu (2 lžičky instantu, lžička cukru, půl vody, půl mléka - podle manžela kakao). Včera ráno se mi stalo, že mi káva vůbec nechutnala, přišla mi kyselá. Odpoledne jsem proto na kávu vůbec neměla chuť, když mi ji manžel nabízel. Dnes ráno mi opět káva chutnala kysele. Kupujeme stále stejnou značku a toto balení máme doma asi dva týdny. Vařím ji stále stejně, ze stejné vody a kysele mi nechutnala.
Na těhotenství se neupínám, testovat budu až po termínu ms. U prvního těhotenství jsem problém s kávou neměla.
Jen mě zajímá, jestli je tu někdo, komu začala chutnat káva jinak a mohl by mi popsat její chuť?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí