Kaz na zubu u tříleté

Anonymní
3.2.20 21:49

Kaz na zubu u tříleté.

Ahoj, potřebuju poradit.
Naše tříletá dcera měla dnes preventivní prohlídku. Já byla v práci, takže s ní šel tatínek. Dcera má na zubu kaz- dolní -třenový zub. Vím o něm asi měsíc. Má tam jen takovou maličkou černou tečku, neřešila jsem, čekala jsem na lékařku. Ale zarazilo mě, že ikdyž si ho doktorka všimla, řekla (prý) jen, že to není zatím měkké a že máme přijít až za půl roku. Myslela jsem, že ho holce vyvrtá, aby se kaz nějak dál nešířil. :nevim: nevím, jestli to chlap nepopletl, tvrdí, že fakt nic jiného neřekla. Mě to přijde divné :roll: :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
152
3.2.20 21:54

Ahoj, nam se to stalo taky, a kaz byl i větší rekla bych dost velký a horním i spodním zubu, pristi tyden to bude skoro půl roku a jdeme tam jsem zvedava co s tím doktorka bude dělat řekla bych že se i zvětšil a ten horní ho asi i trochu bolí :nevim: jsou to poslední stoličky..

Příspěvek upraven 03.02.20 v 21:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4221
3.2.20 21:55

Mojí dceři našla kaz na prohlídce ve čtyřech letech, měla ho ve stoličce. Tak nám řekla, že máme zkusit Gel od Elmex, že když to nepomůže, asi uzdravit, že ho vyvrtá. No, nepomohl, tak jí udělala plombu za půl roku na další prohlídce. Má tam takovou malinkou ťupku, ani to není vidět. A to je dobrá zubařka, navíc dětská ortodontka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
3.2.20 22:02

Tak u nás se to řeší hned, detske zoubky se rychle kazí, půl roku? To jako bude čekat až se kaz rozšíří na další zoubky a až bude hluboký a vrtání bude zdlouhavé a bolestivé, u 3 lete? Buď bych si dupla nebo hledala jinde zubní péči..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
3.2.20 22:09

Syn měl teď malý kaz taky na stolicce, hned mu to nevrtal, ale půl roku sme taky nečekali, objednal ho asi za měsíc na vrtání a plombu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
3.2.20 22:20

Rozhodně změnit zubaře. Tohle mě strašně vytáčí. Několik let mi zubař říkal, že se to nějak vyvine, uvidíme, je to jen malá skvrnka, příště… změnila jsem zubaře, vyřešil vše a jsem v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
3.2.20 22:59

A jsi si jistá, že je to kaz a ne pigment? když to není měkký? Hodně čistit, pokud už umí pastu vyplivnout tak zkusit ten elmex gel, ten se nesmí polykat, pak se může používat i u dětí mladších 6ti let. Aspoň to tvrdí nás zubař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.2.20 23:25

Dcerka má droboulinký kaz na boku zubu. Náš zubař to neřeší a já ani nechci. Je stejný už tři roky, nešíří se. Věřím svému zubaři víc než diskutujícím tady. On má praxi třicet let, on těch dětských zubů viděl tisíce.

• Citovat
  • Upravit
22928
3.2.20 23:29

Dcerka měla taky malinkatý a dr.ho seskrabla a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
3.2.20 23:35

Nevím proč, ale měla sem za to, že kaz je právě bílý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
3.2.20 23:53
@astoret píše:
Tak u nás se to řeší hned, detske zoubky se rychle kazí, půl roku? To jako bude čekat až se kaz rozšíří na další zoubky a až bude hluboký a vrtání bude zdlouhavé a bolestivé, u 3 lete? Buď bych si dupla nebo hledala jinde zubní péči..

Dupla by sis, protože si myslíš, že toho víš víc než zubař? Myslím, že zubař dovede odhadnout riziko šíření a zhodnotit, jestli takhle malé dítě stresovat vrtáním, nebo jestli to při dobré hygieně může vydržet v rozumném stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 00:23

Blbost to není. Někdy je lepší nevrtat, neplombovat. Tím se ten zub oslabuje. Já třeba měla pidi kaz asi od 8 do 24 let, a zůstal stejný, nikam se nešířil. Spravovalo se to až v těhu, aby to pak nějak nenakazilo mrně…

• Citovat
  • Upravit
2160
4.2.20 06:27
@astoret píše:
Tak u nás se to řeší hned, detske zoubky se rychle kazí, půl roku? To jako bude čekat až se kaz rozšíří na další zoubky a až bude hluboký a vrtání bude zdlouhavé a bolestivé, u 3 lete? Buď bych si dupla nebo hledala jinde zubní péči..

„A tak se naši nemocní dozvědí, že sousedka od vedle říkala, že jinde by je léčili jinak a pochopitelně líp“. Kdy už konečně lidi pochopí, že nemají kecat ostatním do řemesla? A nebo, pokud je ta touha tak nepřekonatelná, daný obor vystudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 10:20

@Netopýr1 Takhle Zoubek vypadá.. dcera pastu polyká, takže by ten gel nemohla.. doktorka pouze háčkem zmáčkla a řekla, že to kaz je, ale není měkký. Že se uvidí na další prohlídce za půl roku.. taky právě nevím jestli jí nechat s kazem, bojim se, že se jí to zhorší..

• Citovat
  • Upravit
2996
4.2.20 10:42

Zkusila bych potirat tim Elmex geleem jen postizene misto. Pripadne existuje GC Tooth Mousse. To nam zubarka doporucila pro deti. Jinak je zubar a zubar. Kdyz jsem u syna resila kazy, tak jsem byla u nekolika zubaru na konzultaci. Jeden soukromy mi rekl, ze se o kazy nejedna a at to neresim! :zed: Tri dalsi zubari kazy potvrdili. Takze asi tak…
Ja mam v kousacich plochach cerne fleky a je to pigmentace. Zubarka mi to vzdy zkontroluje. Starsi syn ma na zubu asi od 2 let zluty flicek, ktery se nezvetsuje. Pry je to poskozena sklovina. Pravidelne potirame Elmex geleem a kaz se z toho za nekolik let neudelal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.