Každé ráno dcera zvrací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26
4.2.20 11:14
@Anonymní píše:
@Simca710 syn dochazi na pedopsychiatrii a uzkost ma pridruzenou. Take se stranil deti, ve skolce nezvladal velky kolektiv a volnou hru. Neumel se ve hre prosadit, nechal si sebrat hracku,… Pokud se domnivate, ze je inteligentnejsi, podivejte se na negativni stranku MIND (mimoradne nadanych deti). Treba je „jen“ nadana, ale i to staci, aby si s vrstevniky nerozumela. Jestli jsem spravne pochopila vek, tak pristi rok bude predakolak. Zkuste zkontaktovat pedagogicko-psychologickou poradnu aby vam dali doporuceni do pripravne tridy. Syn je tam jako predskolak (bezne je pro odkladove deti) a je velice spokojeny. Je tam max 15 deti, vsechny jsou o rok starsi nez on, maji rizene cinnosti, volna hra je minimalne. Nerikam, ze uzkost z odlouceni a zapojeni se do kolektivu je dobre, ale znatelne se mu ulevilo. Vase dcera bude na vas vice fixovana, urcitou roli hraje i povaha (introvert?). Nebude to mit jednoduche, ale je potreba ji ukazat, ze situace, ve kterych ji neni dobre, proste budou. Nerikam, ze je nutne ji do techto situaci nasilne a umyslne dostavat, ale postupne ji zvykat a naucit, jak reagovat, co kdy delat atd.
presne dcera se v podstatě stráni kolektivu na popud učitelky se zapojí ale jak píšete hračky dobrovolne radsi odevzdá “silnějšímu” nebo si radsi hraje s něčím jinym neustále ustupuje s tím zkušenost nemám první dcera je od malička velice prubojna :D fixovana je taky dost i když moc tomu nerozumim první dceru jsem “vychovalá”úplně stejně a s tím věkem nevím jestli jsme se pochopily ale 30.5.2020 bude mít 4 roky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 11:42

@Simca710 tak to je jeste malicka. Ja byla s mladsim na alergologii a dozvedela jsem se od lekare, ze dite je vhodne dat do kolektivu ve 4 letech nejen kvuli imunite, ale i socialni strance. Jenze kdo si to muze dovolit. Me doma roste druhy clovicek vyhybajici se kolektivu. Na hriste prijde klidne male dite a syna mam hned u sebe :lol: Pokud mas moznost, tak bych ji ze skolky stahla a zkusila to od zari. Jen ji to nejak rozumne vysvetlit, aby necekala, ze kdyz bude zvracet na podzim, tak take zustane doma. Do nastupu do skolky bych ji brala na hriste a do ruznych koutku, ale vzdy tak, abys tam byla s ni. Aby mela jistotu, ze ji kdykoli s cimkoli pomuzes. A toho psychologa bych nezavrhovala. Akorat sehnat nekoho s volnou kapacitou a zabyvajiciho se malymi detmi je dost tezke.

• Citovat
  • Upravit
4443
4.2.20 11:55

@Simca710 zkus promluvit s učitelkou a uvidíte co doktoři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
4.2.20 12:14
@Simca710 píše:
Dobrý den maminky :lol: od 4.12. Dcerka v květnu 4 roky nastoupila do mš neplace nerve nevzteka se ale ˇkaždé ráno po probuzení během hygieny i oblékání po ceste do školky a někdy dokonce i ve školce zvraci :roll: zdravotní potize vyloučil obvodak po sérii vseruznych vysetrenich. chodi pouze do 10 hodin na ucitelcino doporučení, učitelky hodně příjemné malou i pomazli, dcera je sikovna poslouchá uklizi proste udělá vše co se po ni chce MATE PROSÍM NĚJAKOU RADU NEBO ZKUŠENOST CO S TÍM? :,(

Proč musí chodit do školky na dvě hodiny když s tím má takový problém??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.2.20 12:21
@lucik2011 píše:
Proč musí chodit do školky na dvě hodiny když s tím má takový problém??
třeba proto abych se mohla vrátit do práce? :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.2.20 12:22
@Leviatan píše:
@Simca710 zkus promluvit s učitelkou a uvidíte co doktoři.

Určitě to budu muset vyřešit moc dekuji za normální názory a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
4.2.20 12:25

Úzkost, měla jsem to samé. Bála jsem se ve školce, už kvůli učitelky. Ta šílená cesta do školky, pešky, ve tmě, v zimě, a ty děti, které jsem neznala. Také jsem každé ráno zvracela už od 3 let do 6.
Při nástupu na ZŠ to odpadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.2.20 12:25
@Anonymní píše:
@Simca710 tak to je jeste malicka. Ja byla s mladsim na alergologii a dozvedela jsem se od lekare, ze dite je vhodne dat do kolektivu ve 4 letech nejen kvuli imunite, ale i socialni strance. Jenze kdo si to muze dovolit. Me doma roste druhy clovicek vyhybajici se kolektivu. Na hriste prijde klidne male dite a syna mam hned u sebe :lol: Pokud mas moznost, tak bych ji ze skolky stahla a zkusila to od zari. Jen ji to nejak rozumne vysvetlit, aby necekala, ze kdyz bude zvracet na podzim, tak take zustane doma. Do nastupu do skolky bych ji brala na hriste a do ruznych koutku, ale vzdy tak, abys tam byla s ni. Aby mela jistotu, ze ji kdykoli s cimkoli pomuzes. A toho psychologa bych nezavrhovala. Akorat sehnat nekoho s volnou kapacitou a zabyvajiciho se malymi detmi je dost tezke.

Jsem rada ze nejsem jediná kdo má doma závislého posranka určitě ji nechci trápit Ale co si budem povidat zvykat si musí cely život ji někdo bude opruzovat a co teprve až budu muset do práce? dala jsem ji na zkoušku před tím 4 rokem spíše na zvykacku abych pak mohla v klidu odejít ale jak tak koukám asi to tak lehké nebude proberu s dr a ucitelkama a asi ji tedy stahnu nicméně si myslím ze v září to pojede nanovo nové děti ubrecene nové učitelky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.2.20 12:28
@FraDeu píše: Úzkost, měla jsem to samé. Bála jsem se ve školce, už kvůli učitelky. Ta šílená cesta do školky, pešky, ve tmě, v zimě, a ty děti, které jsem neznala. Také jsem každé ráno zvracela už od 3 let do 6.
Při nástupu na ZŠ to odpadlo.

Uuufff přesně toto řešíme den co den doufám ze se to věkem zlomí stejně jako u tebe moc dekuji za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
4.2.20 12:29
@Simca710 píše:
třeba proto abych se mohla vrátit do práce? :roll:

Tomu rozumím, ale teď asi na dvě hodiny do práce nechodíte. Tak proč dceru zbytečně trápit každý den kvůli dvěma hodinám, to nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.2.20 12:40
@lucik2011 píše:
Tomu rozumím, ale teď asi na dvě hodiny do práce nechodíte. Tak proč dceru zbytečně trápit každý den kvůli dvěma hodinám, to nechápu

Prave proto aby si zvykla až to přijde a budu muset jít 30.5 konci rodicak a co potom? jinak zatím mám pouze brigádu zatím vycházejí mi vstříc proto aspoň ty dvě hodiny původně jsem samozrejmne chtěla na 4 hodiny ale učitelka mi proste rekla ze to malá tak “dlouho”nezvládá proto jsem se tedy přizpůsobila a zkousime aspoň na dvě hodiny nicméně opravdu začínám uvazovat ze ji stahnu otázka je zda se do září kdy by beztak musela začít chodit srovná a vyzraje :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
4.2.20 19:38

@Simca710 a co zkusit jiný typ školky? To chodí do běžné státní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
4.2.20 19:41

@Simca710 zkus toho psychologa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin