Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem těhotná poprvé, teď jsem v polovině. Nepoznala bych vůbec nic kdyby mi nevynechala menstruace. Nic mi nebylo a není ani náznakem. Jen že se mi zvětšuje břicho, prsa a menstruaci stále nemám. ![]()
První dvě byly podobné, u obou mi bylo zle, u prvního teda dýl, u druhého tak do poloviny těhotenství, ale ten první trimestr byl za trest. U třetího mi tak zle není, ale zas mám horší pleť, sem víc unavená apod. Možná je to pohlavím, první dvě byly stejné, ted máme změnu ![]()
2× jsme netušila, že jsem těhotná, potřetí to bylo šílený skrz nevolnosti
První nic, asi 2× nevolnost, problémy nastaly až ve 3 trimestru a to byla pak síla. Počátek druhého teď, trochu pobolívá jizva po CS, trochu záda, jinak nic
Uvidíme co bude dál.
Ale jinak zatím v obou stejné znaky- totální únava, vztek, nervy na pochodu, psychika v háji.
U mě probíhaly všechny tři těhotenství obdobně. První trimestr mi bylo pořád špatně, nechutenství, ale musela jsem do sebe aspoň něco dostat, jinak by to bylo ještě horší. Druhý trimestr pohodový a třetí trimestr mě bolelo úplně všechno. Rozdíl byl jen v chutích, které jsem měla. U první na sladké, u druhého na kyselé a u třetího jsem jela na zelenině. Celkem to odpovídá i tomu, co mají děti rády teď ![]()
První bylo jako na obláčku, jenom nebyla MS a rostl mi pupek 😂 Druhé sem si hezky užila, fuj jenom si vzpomenu je mi zase blbě 🤢 😂
V puse pachuť, jak kdybych olizovala koňský pr.dele, celodenní nevolnosti bez zvracení a deprese. K tomu jsem ještě doma cítila hroznej zápach, nejvíc mi smrděly moje ruce. Každý těhotenství to bylo horší a horší.
Z prvního celodenní zvracení první 4 měsíce, leckdy i co 20 minut, ve dne, v noci, několikrát jsem spala na záchodě.. peklo. Pak ale dobrý a jen běžně těhotenské bolesti a neduhy. U druhého mi bylo spatne celých asi 8 a půl měsíců, ale ne tak moc, jak s prvním. Zvracela jsem jen párkrát do týdne a od druhého trimestru skoro vůbec, ale špatně mi bylo pořád. Naposledy jsem zvracela na cestě k porodu, do keře před porodnici. U třetího mi nebylo špatně vůbec, zcracela jsem jen dvakrát, při střevní chřipce a pak po porodu. Ale byla jsem zase šíleně unavená, fakt hrozně.. takže u mě dvě podobné a třetí jiné. Dva kluci a třetí holka.
Fyzicky velmi podobne, akorat u druheho jsem byla unavenejsi, prece jenom ma k tomu clovek starsi dite. Psychicky velice odlisne, u prvniho jsem byla v pohode a u druheho uplne na s*cky ![]()
Dvě tehotenstvi, obě začínaly cca podobne. U prvního s koncem prvního trimestru vše ustálo a cejtila jsem se dobře až de facto do konce.
Teď při druhem jsem v pátém měsíci a bývá mi zle od žaludku ráno ještě několikrát do týdne, chybí mi energie a tak nějak mi to přijde cele narocnejsi
ale žádné drama ![]()
Chutě například mám jiné úplně ![]()
První celkem v pohodě. V prvním trimestru mě bolely prsa, byla mi zima a trochu nespavost. Pak bylo vše v pohodě až do porodu, jela jsem na šťastné vlně. Po břichu se mi dokonce stýskalo.
Druhé těhotenství bleee. Prsa mě bolela trochu míň, ale zato jsem měla pořád kocovinu, byla jsem neschopná cokoli dělat, zvracela jsem teda jen 2× vždy po těhotenských vitaminech. Nespavost hrozná, depka. Třetí trimestr taky hroznej, všechno mě bolelo, táhlo. Už jsem chtěla, ať to mám za sebou.
Ahoj holky, zajima mě jak jste to měly vy. Říká se, ze každé těhotenství je jiné a ze je jiné i u stejně ženy - první, druhy, třetí atd.
Jsem teď po druhé těhotná ale přijde mi, ze to začíná úplně stejně. Nevolnosti, neskutečná pachuť v ústech ze které se mi dela špatně snad ještě víc a jakoby malátnost, jako bych byla nevyspalá. V prvním těhotenství jsem měla celodenní nevolnosti do 5 měsíce. Byl to masakr a dost se bojím, ze to bude teď stejné. Tak mě zajímá jak jste to měly vy s prvním tehotenstvim s druhým atd. Zda to vypadalo úplně stejně jako v prvním nebo to bylo lepší/horší, zkratka jiné, díky za reakce