Každý zvuk ji vzbudí

16136
9.6.14 08:20

každý zvuk ji vzbudí

Ahoj holky. Prosím o radu. Moje 10m dcera má extrémně lehké spaní. Spí s námi v ložnici a i když tam vejdu hrozně potichu vždy se vzbudí, sedne si a kouká. někdy si hned znovu lehne a někdy se zase rozeřve, v náručí usne, ale jak ji položím tak je zas vzhuru. musíme mít zavřená okna, aby ji nebudili psi, spi pouze v postýlce, v kočáru nikdy neusnula. co s tím? je to prostě dané nebo se to dá nějak zlepšit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9180
9.6.14 08:24

Dceři byly 3 roky a je to to samé od narození..
MOje matka tvrdí, že jsem si to způsobila sama, když jsem jí nechala spát v absolutním tichu..Já si to ale nemyslím, protože to s ní bylo super těžké od malinka a namísto toho, aby mi spala 15min., jsem raději tiše seděla čekala až se vyspí :zed:
Musím teda říct, že je to malinko lepší…dnes jsem měla třeba v noci otevřená okna a to bydlíme v centru…ale i tak když ráno odcházím z pokoje jako myška, stejně je do 5ti minut vzhůru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
9.6.14 08:24

Náš 10m měl taky takové období a asi na dva měsíce spal samotný v ložnici a my v obýváku, pak se to srovnalo… ale zase v kočárku usnout umí. Teď se zvukem nebudí, i když záleží na fázi spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
9.6.14 08:26

Taky jsem to tak měla. Zvukům, si myslím, bude malá postupně přivykat a může se to zlepšovat. Ale taky jsou lidi, kteří mají velmi lehké spaní celý život.

• Citovat
  • Upravit
2889
9.6.14 08:32

@lucienne Starší tak taky spala. Pomohlo ji odstěhovat z ložnice pryč. To jsme udělali v 10m, spala celou noc. Teď jí jsou tři, není dobrý spáč, ale už ji nevzbudí každé šustnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
9.6.14 08:48
@amazon píše:
Dceři byly 3 roky a je to to samé od narození..
MOje matka tvrdí, že jsem si to způsobila sama, když jsem jí nechala spát v absolutním tichu..Já si to ale nemyslím, protože to s ní bylo super těžké od malinka a namísto toho, aby mi spala 15min., jsem raději tiše seděla čekala až se vyspí :zed:
Musím teda říct, že je to malinko lepší…dnes jsem měla třeba v noci otevřená okna a to bydlíme v centru…ale i tak když ráno odcházím z pokoje jako myška, stejně je do 5ti minut vzhůru…

Souhlasím, s tvou maminkou ;) Neříkám úmyslně dělat hluk, ale my se tŕeba v ložnici bavíme, děláme tam i jiné věci a přes den, když tam malá spí nezavírám dveře a normálně se pohybuji po bytě, pere pračka, myju nádobí. A to všechno už od příjezdu z porodnice. Tak nevím, jaký to má vliv, problémy s probouzením se nemáme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.6.14 08:51

@lucienne mojí kámošky dítě vzbudila i moucha - chyba byla jediná, dítko bylo zvyklé spát v absolutním klidu. Takže pak stačila prkotina a nepsalo. Jestli se to dá naučit - postupně navyknout na hluk nevím, ale můj chrápe jak zabitý i když se kolem něj prožene náklaďák :mrgreen: od mala je zvyklý na běžný ruch domácnosti, ruch venku atd.. A vidím to na něm i teď, jeho fakt nevzbudí ani budík :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
9.6.14 08:52

@lucienne pokud máte další pokoj, už bych ji přestěhovala a aspoň přes den postupně třeba nechávala otevřené dveře při spaní, nebo při usínání nechala vedle puštěnou televizi, rádio :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
9.6.14 08:55

Urcite je to o zvyku, ale lepsi se to i vekem, neboj ;) mame velky barak, a kolem dost ticho. Obe deti jsem kolem tri ctvrte roku vystehovala domvlastniho pokojicku, budili jsme se navzajem. Ale cca kolem roku a pul az dvou let, kdyz uz spaly holky celou noc, zacaly mit takovy ten tvrdy spanek. Ted treba ctyrletacku muzu v puli noci prenest, aniz by to zaregistrovala :lol: a mladsi uz to zacina mit podobne. A to jsou obe zvykle na ticho a svuj klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
9.6.14 08:56

@krtek7489 přesně, tak jsem to od narození dělala i já. Dcerku jsem dala do zavinovačky na sedačku a byla se mnou pořád v obývací kuchyni, když jsem vařila, umývala nádobí. Ani když mi třeba spadla poklička, nic ji nevzbudilo a zůstalo jí to doteď :palec:. Ale je možné, že prostě dítě od zakladatelky i přesto by při hluku se budilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
9.6.14 08:58

Starsi dite to melo do roka, bylo to zpusobene vyssim svalovym napetim, byla drazdive dite. Stacilo jit jen hlasite po chodbe a uz byla vzhuru. Byla to hrozna otrocina. Vysumelo to samo, ted vedle ni vysavam a nevzbudi ji nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
9.6.14 09:00
@krtek7489 píše:
Souhlasím, s tvou maminkou ;) Neříkám úmyslně dělat hluk, ale my se tŕeba v ložnici bavíme, děláme tam i jiné věci a přes den, když tam malá spí nezavírám dveře a normálně se pohybuji po bytě, pere pračka, myju nádobí. A to všechno už od příjezdu z porodnice. Tak nevím, jaký to má vliv, problémy s probouzením se nemáme :nevim:

Já nesouhlasím :mrgreen:
Chtěla bych tě vidět, kdyby ti dítě celej den řvalo, pak vysílením usnulo a vzbudilo ho i blbé křupnutí podlahy, šustnutí sáčku a řvaní pokračovalo…
Jsou prostě děti, které mají lehčí spánek a ty které vzbudí lehčí zvuk-hluk..
Ale to nelze vysvětlit, bo kdo nezažil, nepochopí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
9.6.14 09:00

Btw. vzdycky me tocily reci, ze jsme ji od malicka delali prilis ticho, haha, jsme dost rusni lide. Teprve co se narodilo druhe ditko, tak byl videt ten rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.6.14 09:01

Ně malej je to samý. První asi 3 měsíce spal jak dřevo klidně v obýváku a tam seděla návštěva a žvanili jsme vedle něj, ale teď už to není. Už spí v místnosti sám, protože jsme se nikdo nevyspal. Přes den musím zatemnit, zavřít okna a neuklízet a nechodit moc kolem dveří, abych ho nevzbudila. V kočáru sice usne, ale nesmí se ten kočár zastavit, to je hned za chvíli vzhůru.

• Citovat
  • Upravit
9180
9.6.14 09:01
@1Luca píše:
@krtek7489 přesně, tak jsem to od narození dělala i já. Dcerku jsem dala do zavinovačky na sedačku a byla se mnou pořád v obývací kuchyni, když jsem vařila, umývala nádobí. Ani když mi třeba spadla poklička, nic ji nevzbudilo a zůstalo jí to doteď :palec:. Ale je možné, že prostě dítě od zakladatelky i přesto by při hluku se budilo.

Tak to je přesně o tom. Pokud by se mi nebudila, tak ten hluk tolik neřeším…ale ona se BUDILA ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí