Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já už nevím poraďte prosím, přes den to celkem de ale večer zaspí na hodinu a pak se se řvem zbudí a řádí klidně do jedné do rána. Zuby má 3 venku vidím, že jeden ještě leze, ale aby takhle řádil kvůli zubům já nevím. Vůbec nechce zaspávat, je nervní, rve si vlasy se vším šlahá a zem ale jak ho vemu do naruče tak se směje a je v klidu, ale v postýlce úplně panický řev. DO pusy rve úplně všechno.´když mu to namažu calgelem tak na chvilku zabere ale když nezaspí tak pak další dvě hodiny uspávaní už fakt nevím. Poradte něco co s ním mám dělat a jak se vám děti chovali když lezli zuby?
Davala jsem sirup od bolesti, kdyz nemohla spat. Pokud si rve vlasy, tak to je sila.
Nurofen sirup na bolest pro mimča. Je od 3 měsíců tušim… (pokud jde tedy o bolest zoubků)
Když bolí zuby, tak většinou bývá dítko nesvé i mimo spaní…takže pokud hysterčí jen v posteli, tak nemůže to být něco, co se zuby nesouvisí? Nebojí se tmy/zkusit nějakou malou lampičku/ nevyměnila si deku, polštář nebo tak něco? Nebo jestli třeba nevadí jak je jinak světlo-jestli mu třeba nevadí, jak v zimě byla úplná tma a ted usíná za světla?
Jinak když byl malej „na pěst“ se zoubky, tak sem mu občas dala sirup na bolest - brufenovej nebo paralenovej…a byl klid ![]()
Tipuju to na zoubky, moje malá si taky tahá za vlasy a má špatné spaní, zrovna jí rostou stoličky
No, právě že zoubky poznáš převážně v noci, přes den si je dítko nestíhá třeba ani uvědomovat. Moje holky přes den skoro vždy ok a zoubky se promítají hlavně do spánku, jen některé zlobily i přes den.
Vem si ho k sobě do postele, mazli se s ním a chovej-ono to přejde ![]()
@Anushka píše:
No, právě že zoubky poznáš převážně v noci, přes den si je dítko nestíhá třeba ani uvědomovat. Moje holky přes den skoro vždy ok a zoubky se promítají hlavně do spánku, jen některé zlobily i přes den.
U nás také jen v noci. Přes den na to nemá čas ![]()
A jsou to zuby? rve si vlasy to ze si za ne asi taha-znamka pretazeni. aleson u Meho.na zuby-zadny gel nepomaha,( u nej) vresti jak Pavian ale kdyz je nejhur davam cipek plus hermankovy caj..jinak nejlip vzit do postele a at si tam klidne hraje, jen ty nereaguj a napul spi. nepises Kolik mu je, ale tusim, ze pochopi kdyz je tma a rodice v posteli, ze se spi…mam 17m a po chvily tez vzdava- s cipkem..jinak bych chovala celou noc.
Kolik mu je? Přijde mi, že je přetažený a neví, jak usnout.
Jak usíná běžně? Potřebuje ty stejné podmínky, při jakých usínal.
naše třeba usíná se mnou u prsa. Když se probudí a nejsem tam, tak samozřejmě řve a taky by si rvala vlasy
takže jdu, lehnu si k ní, ona si cucne, osahá mě rukou, že tam jsem a spí dál.
Může mít i jiný zdravotní problém
Kolik mu je a jak dlouho to trvá? Máme něco podobného, syn je vzteklý a uplakany, ale za vlasy se nerve, nemá za jaké
Jakmile ho vezmu na ruku je klid. Je mu skoro rok, 10 zubů už má venku, teď lezou dolní čtyřky a to je něco ![]()
Má 11 měsíců, nic sem nezměnila jako malý byl děsně hodný a ted je z něho děsný lump se mnou v postely ležet nebude je děsně zvědavý nevydrží v klidu ani při přebalování furt musí někde lozit, někam skákat
Můj chlap ho boužel naučil usínat v lehátku houpáním tak si na to samozřejmě zvykl a už mi jinak nezaspí v postýlce si hraje třeba chvíly pak řev dokáže řvát třeba 1 a půl a nezaspí radči se uřve jen co ho vemu je v pohodě..
@Luussyndaa
já uspávala do hodně měsíců v ruce, pohupováním a pak jsem se pohupovala na míči a dnes mě buď usíná u prsa, nebo si na mě vleze a dělá hopy hopy a je tuhej za chvilku
Ale tak mě tohle nevadí ![]()