Naučili jste své dítě samo usínat?

9754
5.6.14 15:43

Naucil nekdo sve dite samo usinat?

Dobry den maminky,
Podarilo se nektere z vas naucit sve dite samo usinat aniz byste ho nechala vyplakat?
Muj syn to neumi a moje kamaradka me uplne vystrasila svym pribehem, kdy se snazili tri roky to naucit sveho syna, ktery z toho mel nakonec takove trauma, ze se zacal znovu pocuravat.
Ze to mam sveho syna naucit radsi driv nez bude moc stary!
Ja ale nejsem zastancem metody nechat vyplakat, ale momentalne bych potrebovala poradit, jak jinak se to podarilo vam.
A zda to vubec jinym zpusobem jde.
Predem dekuji za jakekoli rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
5.6.14 15:47

@kar-maa Kolik je synovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
5.6.14 15:48

Synovi bude rok a usíná sám už od narození… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
5.6.14 15:53

@kar-maa:P v říjnu jí budou dva roky a prvně jsem zkoušela po obědě s odměrkou na UM, řekla jsem jí, že bude spinkat jak velká holka sama. Vzala si odměrku a šla k postýlce, položila jsem jí a řekla dobrou noc a zavřela a ona fakt usla sama, večerní uspávání trvalo dýl, ale usíná už sama i večer. A to se mnou do 7 měsíců spala v posteli a ještě před měsícem s ní musel být někdo v ložnici. Nenechala jsem vyplakat nikdy, příčí se mi to a nevidím k tomu důvod. Dospěla k tomu sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754

@Svistice syn ma 4 mesice.

@Teruna000 to se mate. Muj syn trpel kolikou a tak se to nenaucil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Syna to naučil manžel v 10 měsících (když jsem začala 2× týdně chodit cvičit a on ho nechtěl hodinu uspávat, jak jsem to dělala já). Přečetl mu pohádku, dal pusu a šel pryč z ložnice. syn začal plakat, tak ho nechal deset minut, pak přišel, utřel nos, opět pohladil a dal pusu a zase odešel. Toto opakovali 3×, než syn usnul (asi vyčerpáním :- D). Přiznám se, že mi to rvalo srdce, ale naštěstí syn po týdnu pochopil, že si na tento proces (pohádka, pohlazení, pusa, odchod rodiče) musí zvyknout, takže pak už to bylo v pohodě. Podotýkám, že přes den jsem se mu věnovala intenzivně, takže nebyl zanedbávaný. Teď je v pubertě, nemá žádné trauma, takže doporučuju. Ale každému to nedá -a pak dítě uspává hodinu nebo dvě třeba do tří let věku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.6.14 15:54

První kluk usínal sám od 3 měsíců. Od 2 let ovšem usíná za mé asistence a drží mi ruku. Druhého kluka jsem uspávala prvního půl roku skákáním na balónu nebo u prsa ve dne i v noci. Sám usnul akorát v kočáru a to se ještě musel hýbat. V 6 měsících jsem ho zkusila položit do postýlky a vyšlo to. Od té doby usíná sám, nedělala jsem pro to vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
5.6.14 15:54

S tou odměrkou si hrála, tak jsem jí ji nechala, teđ si ji bere automaticky, nemělo to na to vliv, jen pro upřesnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
5.6.14 15:55

@kar-maa dcera usina sama od narozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754

@Bobsh doufam, ze muj syn k tomu dospeje taky sam. Dekuju za dobrou zpravu, ze to jde i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353

Já jsem do 4 měsíců uspávala jedině v kočáru a pak už jsem se naprdla, že dál to takhle nejde, protože tak by v kočáře usínal snad i v 5ti letech :lol:. Bez pláče se to tedy neobešlo, ale následující noc jsem ho dala do postýlky a seděla jsem vedle něho a mluvila na něho, zpívala jsem, četla pohádku a i tak brečel a trvalo to dobrý 3 hodiny než usnul.

Další noc jsem zase byla s ním a četla mu, zpívala, ale i tak zase brečel a usnul asi po 2 hodinách.

Třetí noc, opět jsem s ním byla, četla, zpívala a plakal už míň a už vnímal, že mu i něco řikám a usnul asi po hoďce.

Čtvrtá noc už plakal jen málo, ale opět jsem byla s ním a četla a už se to zkracovalo a asi po půl hodině spal.

Další noc opět s ním a už vůbec nebrečel, já jsem mu opět četla zpívala. Pak jsem s ním byla asi ještě 2× než usnul a nějak po týdnu jsem ho už ukládala do postýlky a odcházela jsem z pokoje a neplakal.

Občas ze začátku se našlo i pár nocí, kdy plakal, ale do 10 minut spal a teď je mu rok a je to furt stejné. Dám do postýlky, rozloučím se a dám mu pusu a buď usne hned nebo si v postýlce ještě hraje, ale nebrečí a do 15 minut většinou spí. Taky mi ze začátku pomohl usínáček. Koupila jsem mu plyšového pejska, který hraje písničku a svítí a s ním teda usíná furt i teď. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.6.14 15:56

@kar-maa Já měla mladšího taky kolikáče. Dokud na ty koliky trpěl, tak nikdy sám neusnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.6.14 15:58

Ne, nenaučila, nechat vybrečet nesnesl ani jeden, starší usíná doteď jen se mnou. Mladší položím do postýlky a usne sama. Už se „tak“ narodila". Nikdo jí nic neučil. Na koliky trpěly oba, to je v dítěti.
Pomohlo mi smířit se s faktem, že si jdu se starším lehnout, odpočinu si a on si v klidu usnu, já už pak stejně nefunguji a v televizi dávají kulové, takže si pak už jen čtu, případně zevluji tady. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
5.6.14 15:59

@Taminka to jste ji to nemusela ucit, umela to sama ;0)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.6.14 16:00
@kar-maa píše:
@Svistice syn ma 4 mesice.@Teruna000 to se mate. Muj syn trpel kolikou a tak se to nenaucil.

Je ještě malý. Jsou děti, co usnou sami od narození, jiné se to naučí časem. Mě usínal první tři měsíce sám a pak nastal s příchodem většího vnímání světa zlom a úplně sám usíná, jen pokud je unaven téměř do bezvědomí. Počítám, že úplně sám bude usínat až pochopí, že když je unavený, tak je potřeba se lehnout a zavřít očka.

Nikdy jsem teda na spaní večer nepraktikovala vědomé udumlávání u prsa, houpání, skákání na baloně a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí