Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Dracietka do heren bych nechodila, radši ven, může si hrát doma a po nemoci bych ji šetřila
@Darcietka Taky bych se na chíli vykašlala na nějaké herničky a šla radši jen ven se větrat. A asi bych ji vzala i na orl, ať jí někdo udělá výtěr, pokud má někjakou bakterii, tak ty atb kapky to max tak „otupí“ a nevyléčí a vrací se to pořád dokola. Takto byc mohla být nasazena cílená léčba, pokud by se prokázala bakterie.:nevim:
A ja bych hned nemasazovala ATB kapick do nosu, telo si s tim pak samo neporadi, ATB narusi imunologickou odpoved. I pri zelenozlute ryme strikam morskou vodu, popripade Sterimar s medi a odsavam hustou rymu a casem to zmizi i bez antibiotik. A hodne bych byla na cerstvem vzduchu. Na posileni imunity je dobre pouzivat kokosovy olej, i misto masla treba, dceri 2 roky chutna.
@Dracietka píše:
A chodit v tomhle počasí třeba na 20 min na sánky, to jde nebo spíš taky ne?
A proc ne? Pokud nema teplotu a jen rymu a kasel neomezuju ji, dokonce to zmizi rychleji, nez kdyz je zavrena doma
cerstvy vzduch dela zazraky
@saadet píše:
@Dracietka no ono to chce taky ty nemoci dolecitne dobrat kapky a sup do hernicky…po nemoci aspon tyden doma.
Presne.To jsou zas dneska diskuse, co..
@Dracietka možná se to bude zdát jako směšná otázka, ale jak moc jí malá sladkosti? ![]()
@Dracietka píše:
@Nowuka2 hmm tak u nás si sednout a dát si kaíčko bohužel nejde. furt musím lítat za malou a hlídat jí at z neceho nespadne, nebo nekomu neco nevezme, nebo někoho nebouchne, ale vtip to byl dobrej, takže is fakt ani na chvíli nesednu, snad časem
proč tam teda chodíte? ![]()
@Nowuka2 píše:
Ty jo já s děckem v životě nebyla v nějakých herničkách a podobných odpočívárnách pro matky, kde vypustí děcka do prostoru a popíjí kafíčka. Zato znám lesy kolem křížem krážem a nevím, co je dětská rýma… Čím to bude?
To, že neznáš dětské rýmy není výhra
Ne nadarmo se říká, že čím víc dítě marodí v předškolním věku, tím bývá v dospělosti zdravější, jelikož si udělá pořádnou imunitku ![]()
Nicméně souhlasím, že nejzdravější je pobyt na čerstvém vzduchu, teď v mrazech o to víc. Přechod zima-teplo krásně stimuluje imunitu, bacily se venku „vymrazí“. Herničku jednou za čas, ale fakt bohatě stačí jednou za měsíc. Ještě si užije, až nastoupí do školky atd.
Zkusila bych jí léčit bez těch antibiotik a dost možná i těch sirupů na kašel. Uvař jí nějaký průduškový čaj pro děti s citronem a medem, zkus jitrocelový sirup a maximálně na noc něco na utlumení (pokud v noci hodně kašle. Zvednout postýlku pod hlavou, vedle postele mokrý ručník, chlad v místnosti). Doléčit opravdu pořádně, po posledních příznacích alespoň 4 dny ještě „klidový“ režim.
Ber to pozitivně, rýma a kašel nejsou smrtelné nemoci, ani tobě to nenarušuje chození do práce, tak se nehoňte do dětských center, ale vyberte zábavu na doma a krátké procházky.
@unuděná píše:
To, že neznáš dětské rýmy není výhraNe nadarmo se říká, že čím víc dítě marodí v předškolním věku, tím bývá v dospělosti zdravější, jelikož si udělá pořádnou imunitku
Nicméně souhlasím, že nejzdravější je pobyt na čerstvém vzduchu, teď v mrazech o to víc. Přechod zima-teplo krásně stimuluje imunitu, bacily se venku „vymrazí“. Herničku jednou za čas, ale fakt bohatě stačí jednou za měsíc. Ještě si užije, až nastoupí do školky atd.
Zkusila bych jí léčit bez těch antibiotik a dost možná i těch sirupů na kašel. Uvař jí nějaký průduškový čaj pro děti s citronem a medem, zkus jitrocelový sirup a maximálně na noc něco na utlumení (pokud v noci hodně kašle. Zvednout postýlku pod hlavou, vedle postele mokrý ručník, chlad v místnosti). Doléčit opravdu pořádně, po posledních příznacích alespoň 4 dny ještě „klidový“ režim.
Ber to pozitivně, rýma a kašel nejsou smrtelné nemoci, ani tobě to nenarušuje chození do práce, tak se nehoňte do dětských center, ale vyberte zábavu na doma a krátké procházky.
Stejně jak se říká že kojený dítě bude zdravý a naopak. Tím se nepořídíš. Osobně jsem byla jako dítě nemocná naprosto minimálně a teď to není jinak, antibiotika jsem měla v životě jednou jedinkrát
Já teda jsem ráda, ze moje dítě má dobře vypěstovanou imunitu a ani ve školce neobsere každou kašlací vlnu ![]()
@Nowuka2 A víš, jak se „pěstuje“ imunita? Tím, že se organismus setkává s patogeny. To nejsou žádné babské rady a pověry, tak to prostě je
Jasně, že některé děti se s chřipkou setkají, dva dny si posmrkají a jsou zase fit a imunní vůči danému kmenu, ale většina z nich to potřebuje normálně „promarodit“, aby dostaly patřičnou imunitní odpověď. Takže se snažím nešťastné mamince ukázat tu pozitivní stránku věci.
Tak držím palce, ať je tvé dítě ok i nadále, vážně. Moje děti neměly ještě ani jednou atb a ve školce letos žádná nemocenská absence, až jsem z toho nervózní ![]()
@unuděná píše:
To, že neznáš dětské rýmy není výhraNe nadarmo se říká, že čím víc dítě marodí v předškolním věku, tím bývá v dospělosti zdravější, jelikož si udělá pořádnou imunitku
S tou lecbou uplne souhlasim.
A kdybys, zakladatelko, chtěla opravdu nějakou berličku, pak je skvělý sirup na imunitu s obsahem hlívy ústřičné (například Imunoglukan nebo levnější Multi-imun). Není to reklama, jen doporučení na základě mé praxe v lékárně a reakcí kamarádek, kterým jsem ho doporučila
I mým dětem ho dávám v době, kdy je třeba ve školce chřipková epidemie, nebo něco lítá v rodině ![]()
@MartinaIrena píše:
Presne.To jsou zas dneska diskuse, co..
Presne to jsem si rikala…nekdy me absence selskeho rozumu stale prekvapuje.
Po nemoci ji jeste nech bez kolektivu a chodte jen na prochazku. My chodime i s rymou. S Pamyconem opatrne. Zkus Sinupret. Dr na orl nam ho doporucil uzivat i 3 tydny v kuse.