Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, měla bych dotaz na maminky,které kojily své děti delší dobu a hlavně v noci jestli měly jejich děti později zkažené zoubky.Četla jsem článek o kazivosti zubů českých dětí a mám docela obavu co způsobí naše noční kojení v budoucnu.Dcera bude mít dva roky a já stále nevídím konce kojení
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
tak nad tímhle článkem jsem se před chvílí vzteky málem zcvokla ![]()
Jo, našemu je 20 m a přední horní zoubky má zkažený. Všechny 4, už jsem to tu řešila v diskuzích, pořád kojím, donedávna i v noci a hodně.
Sladkosti nejí, nepije limonády, čistím mu je 2× denně, po šoku z těch kazů i 3×, ale to jsem zase omezila, neboť jsem mu to tím zprotivila…
CO bych dala za zdravý zoubky!!! A nevím, jestli je to kojením.
NiKi
Ahoj,
asi neumím číst - ale v tom článku jsem nic o kojení nenašla…
Jinak my kojili 20 měsíců a zoubky jsou dobré (ťuky-ťuk).
no o kojení ne, ale taky je to sladký, ne?
Já nevím, mě štve nejvíc, že je to vždy vina rodičů…tak kde jsem sakra zhřešila..?
A chudých rodin? No to teda potěš…
Rodičů prasat? No nevím, my si zuby čistíme fakt poctivě…
Prostě článek o ničem, jen k naštvání. Prevence a chození k zubaři je snad samozřejmé ne? Ovšem u nás i tak k ničemu…
NiKi
Nikino, urcite za to nemuzes. Jednak to muze byt geneticka zalezitost. Nevim, jaky chrup je ve vasi rodine a taky nebrala jsi na zacatku tehotenstvi nejaka ATB, ty mohou taky ovlivnit kazivost, ci cernani zubu
mam dve deti a o obidve sa rovnako staram a predsa ma jedno zle zubky. Myslim, ze je to vrodenou dispoziciou. Teraz prestavam kojit v noci a je to horor. Dufam, ze to pomoze.
Kojila jsem 2roky a mesis po skonceni se betce zacaly zuby kazit. pije vodu, neji sladke, ale pred zubarem vypadate jako blazen, kdyz rikate to neji, to neji, to neji.. stavy nepije, kakao nepije.. a zuby se kazi porad. od roka chodime na prohlidky a navic to radime i kamaradkam. a stejne to prislo. je mi z toho do place…