Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
NA každé sociálce jde podat anonymní udání. Skor když už má svou reputaci. Nebo u dětského lékaře, ale pozor na drbny. Písemně, jakkoliv, jen to nenechat tak..
Smazni si rychle o tom novem nicku. Mit duplicitni nick je zakazano at nemas problemy.
Víš co je nejhorší? Že i takovou maminku ta malá miluje a potřebuje. Ovšem udělat něco by se asi mělo, dokud je čas. Určitě můžeš dát podnět anonymně. Minimálně lze zavolat policii, když ji vidíš někde se potácet opilou s malým dítětem.
Zavolej nebo napiš na OSPOD a nepředstavuj se. Nebo tam zajdi osobně a řekni jim, aby paní neříkali na čí popud jdou na šetření. Teda překvapuje mne, že si toho nevšimli, předpokládám, že by jí měli hlídat vzhledem k její historii.
No mě zaraží že se nikdo o nic nezajíma, když byla holčička cca čtyřměsícní, přilita do hospody v 11 večer, byla už skoro zima a řvala že dítě leží někde v lese a at zavolame sanitku, takže my sme zalarmovali hasiče, sanitu, poicii a ona pak holčičku našla doma v postýlce, proste už je vypita..Jen je divný že už musejíé vědět že něco není dobře, bydlejí v chalupě..
Pokud chceš, udat jí anonymě samozřejmě můžeš, avšak já osobně bych ji udala bez anonymu, je to správná věc a není důvod se za to stydět
Jakkoliv.. Napiš co vídáš, kdy a kde, že je spousta svědků.. Hlavně popiš co víš a co se dějě. Není důležitý slovosled, ale podat pomocnou ruku.
No ja se za to nestydím, jenže nechci tady mít problemy s její rodinou..
Chápu, já asi nezvolila vhodné slovo „stydět“…spíš já si osobně myslím že když přijde podepsaný dopis že to bude působit více opravdově, než třeba udání aby někdo tomu někomu uškodil…a teď nemyslím tebe, ale jsou i tací
Klidne to napis, jak tady v diskuzi i s tim, ze chces zustat za vsech okolnosti anonymni. Na forme nesejde, dulezity je obsah. Snad s tim socialka neco udela. Takova holcicka by snad mohla adopci ziskat lepsi rodinu, ale vubec nevim, jak to chodi.:-(
@MarkétkaBeruška píše:
chápu, já asi nezvolila vhodné slovo „stydět“…spíš já si osobně myslím že když přijde podepsaný dopis že to bude působit více opravdově, než třeba udání aby někdo tomu někomu uškodil…a teď nemyslím tebe, ale jsou i tací
Ja tomu rozumím, jenže si to nemohu dovolit, nevím čeho je ten pán se kterým ted žije schopný a taky s naším známým má ted miminko její první dcera, nechci si dělat zlou krev, ale nemůžu na to koukat..Když sme byli ted na zapisu ve školce, tak byli před námi a paní učitelka chtěla s holčičkou mluvit, byla tam s ní maminka i babička(smrdeli jak putika) a hoilčička se styděla, otočila se na babičku a ta jí povída..NO NA MĚ NEČUM, S PANÍ UČITELKOU MLUV…hruza
@beathris píše:
Ja tomu rozumím, jenže si to nemohu dovolit, nevím čeho je ten pán se kterým ted žije schopný a taky s naším známým má ted miminko její první dcera, nechci si dělat zlou krev, ale nemůžu na to koukat..Když sme byli ted na zapisu ve školce, tak byli před námi a paní učitelka chtěla s holčičkou mluvit, byla tam s ní maminka i babička(smrdeli jak putika) a hoilčička se styděla, otočila se na babičku a ta jí povída..NO NA MĚ NEČUM, S PANÍ UČITELKOU MLUV…hruza
hrůza no…tak napiš ten dopis anonymně, děláš to pro tu maličkou ![]()
Milé maminky, chtěla bych touto cestou otevřít diskuzi o problému který mám teměř každý den před očima.
Na vesnici bydlím cca 3 roky, než jsem se seznámila s nyní manželem, dělala jsem zde jako brigádnice v mistní hospodě a už tehdy sem chodila paní, která si dovolím říct je těžký alkoholik, nicméně chodila i ve vysokém stadiu těhotenství a nebyl pro ní problém vypít třeba 5-6 velkých piv, semtam kořalka(odmitla jsem ji obsluhovat),ale jinde ji normálně nalili..Porodila zdravou holčičku, dnes jí jsou 4 roky a mě rve srdce když vidím jak jí vláčí po hospodách s ožralou babičkou..Všude kde vidím paní s holčičkou tak je bud na mol a nebo drží v ruce pivo, nekolikrát se potacela o město dál o pulnoci na autobusovem nadraží a čekala ožrala na poslední autobus, to vše s tím andílkem…Chtěla bych už podat nějaký podnět na socialku, jen nevím jak, aby to bylo anonymně. Přijde mi divné že v minulosti už měla problémy se socialkou, která ji dvě děti odebrala, jak to že za 4 roky si nevšimli že je něco špatně? Poradte prosim jak se mám zachovat. Děkuji
Příspěvek upraven 24.07.14 v 19:20