Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sissi79 píše: šmarjá.. jakej![]()
hodím fotku a nikde nikdo
![]()
![]()
myslím tenhle zelenej
stačí mi tvoje pudel na fotce
![]()
@Burj Chalifa Materiální se dá změnit snáz než duchovní. Bohužel.
Necetla jsem komentáře, v dopise muzes i podepsat, urednice nesmi říct, kdo ji udal- nahlasil..
pokud ji sebrali jiz 4 deti, tak by mela byt pod dozorem socialky, ne..?
Jak to kontroluji..? To čekají az se te male neco stane..?!
Já osobně si myslím, že než žít v takové rodině, tak dětský domov je ta lepší varianta.
Na základní škole jsem měla kamrádku, jejíž matka byla také alkoholička. Když bylo kamarádce asi 12-13 let, pozvala si domů kamarády a její matka je tam hostila vínem a vodkou a to celkem pravidelně. Nakonec kamarádka utekla ve třinácti letech z domova s nějakým svým „klukem“. Když je našli, rovnou jí šoupli do děcáku. Všichni jsme si tenkrát říkali, že je to fakt hrůza, být v děcáku. Ale když to vidím dnes..kamarádka úspěšně dokončila ZŠ a v zařízení zůstala do doby, než úspěšně složila maturitu na SOŠ a dnes má dobrou práci a žije kvalitním životem. Věřím, že kdyby zůstala v péči matky, nikdy by středoškolského vzdělání nedosáhla. Většina dětí, se kterými tenkrát popíjela, vyšla z osmých tříd ZŠ.
Tím chci jen říct, že když v mém okolí vidím podobně dysfunkční rodinu, hlásím to na sociálku. Ty děti si rodinu nevybraly a mají právo na lepší vstup do života. A dětský domov či pěstounská péče mi přijde o sto procent lepší, než rodina alkoholiků, nebo třeba feťáků.
@Annie87 Souhlas. Takhle dysfunkční rodina už není rodinou. Je to džungle s nejasnými pravidly, kde se dítě snaží přežít, přizpůsobit se. Ono mu totiž nic jiného nezbývá…
@hanča74 píše:
@rejžička já už to ze zakl. probrala v sz neb jsem sociálka. Děti se hned neodebírají, já docházím i mimo práci jako dobrovolník do těchto rodin a snažím se s nimi pracovat, někdy to jde spraví se to ale někdy je to fakt jediné řešení a dítě se musí alespoň na čas odebrat ale to opravdu v krajní nouzi
Tak to je moc dobře, nevěděla jsem, že to jde řešit, respektive, že se to nejdříve řeší smírně. Nic o tomto nevím, slyšela jsem leda ty strašáky ze zpráv.
Díky za vysvětlení. ![]()