Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Viz nadpis. Poradíte? Volala jsem do Tesca, Kauflandu, Albertu.. nikde není ![]()
Posbíráš po sklizni neodvezené zbytky z pole, vydrží uskladněná dlouho
Ale to teď asi není aktuální. Kde koupit, bohužel netuším, v obchodech jsem ji nikdy neviděla. Možná od nějakého místního pěstitele?
Teď nikde. Není sezóna. Sklizeň začíná koncem září a končí v lednu. Nevim ale, že by to zemědělci prodávali někomu jinému než cukrovaru…
Taky jsem nikdy neviděla cukrovou řepu prodávat běžně v obchodě, většinou ji vidívám na hromadách u cesty. jinak ji nabízel v lednu tady pán http://www.ifauna.cz/…ukrova-repa/
Díky holky, mám chlapa Slováka a tam je zvykem na Velikonoce dělat salát z červené řepy, cukrové řepy a křenu a je luxusní..no bude ho mít bez cukrovky no..
@Samantha9 píše:
Díky holky, mám chlapa Slováka a tam je zvykem na Velikonoce dělat salát z červené řepy, cukrové řepy a křenu a je luxusní..no bude ho mít bez cukrovky no..
Letos se asi bude muset obejít bez ní. Na příští rok si zjisti, kde se ve vašem okolí pěstuje, a po sklizni si tam dojdi nabrat. Na krajích polí vždycky zůstávají zbytky, které popadaly z náklaďáku, a už se pro ně nikdo nevrátí, jen tam bez užitku shnijí nebo je sežere zvěř. Do Velikonoc ti ve sklepě vydrží, pokud nebude mít poškozenou slupku.
@Kassy píše:
Letos se asi bude muset obejít bez ní. Na příští rok si zjisti, kde se ve vašem okolí pěstuje, a po sklizni si tam dojdi nabrat. Na krajích polí vždycky zůstávají zbytky, které popadaly z náklaďáku, a už se pro ně nikdo nevrátí, jen tam bez užitku shnijí nebo je sežere zvěř. Do Velikonoc ti ve sklepě vydrží, pokud nebude mít poškozenou slupku.