Kde koupím cukrovou bílou řepu?

1375
14.4.17 12:06

Kde koupím cukrovou bílou řepu?

Viz nadpis. Poradíte? Volala jsem do Tesca, Kauflandu, Albertu.. nikde není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4062
14.4.17 12:32

Posbíráš po sklizni neodvezené zbytky z pole, vydrží uskladněná dlouho :mrgreen: Ale to teď asi není aktuální. Kde koupit, bohužel netuším, v obchodech jsem ji nikdy neviděla. Možná od nějakého místního pěstitele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
14.4.17 12:51

Teď nikde. Není sezóna. Sklizeň začíná koncem září a končí v lednu. Nevim ale, že by to zemědělci prodávali někomu jinému než cukrovaru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
14.4.17 14:28

Taky jsem nikdy neviděla cukrovou řepu prodávat běžně v obchodě, většinou ji vidívám na hromadách u cesty. jinak ji nabízel v lednu tady pán http://www.ifauna.cz/…ukrova-repa/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
14.4.17 14:40

Díky holky, mám chlapa Slováka a tam je zvykem na Velikonoce dělat salát z červené řepy, cukrové řepy a křenu a je luxusní..no bude ho mít bez cukrovky no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
14.4.17 15:20
@Samantha9 píše:
Díky holky, mám chlapa Slováka a tam je zvykem na Velikonoce dělat salát z červené řepy, cukrové řepy a křenu a je luxusní..no bude ho mít bez cukrovky no..

Letos se asi bude muset obejít bez ní. Na příští rok si zjisti, kde se ve vašem okolí pěstuje, a po sklizni si tam dojdi nabrat. Na krajích polí vždycky zůstávají zbytky, které popadaly z náklaďáku, a už se pro ně nikdo nevrátí, jen tam bez užitku shnijí nebo je sežere zvěř. Do Velikonoc ti ve sklepě vydrží, pokud nebude mít poškozenou slupku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
14.4.17 15:23
@Kassy píše:
Letos se asi bude muset obejít bez ní. Na příští rok si zjisti, kde se ve vašem okolí pěstuje, a po sklizni si tam dojdi nabrat. Na krajích polí vždycky zůstávají zbytky, které popadaly z náklaďáku, a už se pro ně nikdo nevrátí, jen tam bez užitku shnijí nebo je sežere zvěř. Do Velikonoc ti ve sklepě vydrží, pokud nebude mít poškozenou slupku.
:palec: to určitě udělám
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.