Kam umístit dětský pokoj?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1368
20.11.10 19:04

Rozložení je divné,ale s tím nic neuděláme :-( je to byt, moc úprav tam nejde…ale o dveřích z pokoje 2 do obýváku jsme taky přemýšleli…ale pak bude ten pokoj prošpikovaný dveřma :-(
no a obyvák jako pokoj je blbost, měli by pak průchozí pokoj a to by rušilo asi úplně nejvíc.....ale raďte dál jsem moc ráda za názory a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
20.11.10 19:11

Ahoj a ten byt je váš? Pokud ano, vyřešila bych to úplně jinak než píšeš.
V pokoji jedna bych udělala kuchyň a místo kuchyně ložnici. Podle mě zas není takový problém to přesunout a prostě to vyřešit natrvalo.
Ale když tohle řešení nejde, udělala bych dětský pokoj č.2

• Citovat
  • Upravit
48576
20.11.10 19:22

Berenika když dáš děti do 1ky budeš muset proběhnout 3 pokoje než se k nim třeba v noci dostaneš a naopak je to taky stejně.Je to opravdu špatně řešené.Když máš dvě děti dala bych jim největší pokoj a snažila se mít pokoj vedle nich abych tam v případě nutnosti byla rychle :think:
Tu kuchyn bych taky překopala.Když to necháš takle tak to máš všude daleko a vše neprakticky řešený a pokud je byt holej tak ty upravy nebudou tak složitý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
20.11.10 19:25

skvělé nápady, hlavně s tou kuchyní,ale bohužel, je to starý dům, není jak řešit odpady :-( ale pokud by to šlo, bylo by to úžasné!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.11.10 19:33

A co alespoň dostavit příčku v kuchyni, tu zmenšit a udělat pokračování chodby tak, aby se do koupelny a do dvojky chodilo z chodby a ne z kuchyně? Klidně na konci té nové chodby udělat nějakou šatnu/komoru, těch není nikdy dost.
Pak by děti měly dojku a vy ložnici za obývákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.10 19:55

Jednoznačně dětský pokojík = č.2
Proč? Jako děti jsme měli pokojík vedle kuchyně - hráli jsme si tam, mamka pracovala v kuchyni/jídelně, byli jsme hezky v kontaktu a ten hlavní důvod: ráda jsem usínala s otevřenýma dveřma a poslouchala, jak tam mamka meje nádobí a něco kutí, nerušilo mě to, naopak jsem byla ráda, že nejsem sama … když jsme usli, tak mamka dveře zavřela. č. 1 bych nedala kvůli tahání bordelu přes obejvák a abys mohla být s dětma v kontaktu přes den, když budeš v kuchyni a oni si budou hrát, učit se atd. až si budou vodit třeba kámoše, tak je lepší přes kuchyni než přes obejvák.
A v patnácti by ti na tom balkoně leda tak hulili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
22.11.10 02:35

Taky jsem pro č. 1 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
22.11.10 18:38

Na předchozích příspěvcích mě zaujala jedna věc a to ta, že mamči tráví tolik času v kuchyni a proto doporučují mít dětský pokoj vedle kuchyně. Musím říct, že se fakt divím, já docela dost vařím, ale rozhodně netrávím v kuchyni víc než hodinu, hodinu a půl denně, maximálně někdy o víkendu 2 hodiny, když i peču, ve všední den večer tak max půl hodiny. I když vařím, tak u toho pořád nestojím, nádobí pak nacpu do myčky a je to, mnohem víc času trávím v obyváku, kde jsme všichni, díváme se na TV, čteme si, jsme na PC, malá si hraje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
11.12.12 16:38

Ahoj dámy, oživuji tuto diskuzi, ale řeším něco jiného než zakladatelka. V dubnu se nám narodí miminko, postýlku bude mít samozřejmě při mé posteli v ložnici určitě dlouhou dobu :mrgreen:
Pak mu chceme udělat vlastní pokojík (třeba za rok… podotýkám, že náš partnerský život postýlka rušit nebude, milování v posteli považujeme za děsnou nudu a vůbec ho tam nepraktikujeme… :oops: :D ). Jde o to, že máme patrový dům a volná místnost je pokoj pro hosty ve spodním patře (ložnice je nahoře). Nejdřív jsem byla přesvědčena, že zruším muži pracovnu (taky v patře) a uděláme pokojík tam. Ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc důvodů nacházím k tomu, aby byl dolů…
1. přes den jsem převážně dolů
2. když začne cupitat, bude se moci hrát v pokojíku bez toho, abych šílela, že sletí ze schodů
3. když bude špatná noc, můžu si k němu lehnout a nebudeme rušit zbytek
4. čistě prakticky - všechny hračky atd. nebudu muset tahat do patra…

Co si o tom myslíte, případně jak to máte (pokud máte patrový dům/byt)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.12.12 16:42

Pokoj bych udělala v patře, kde mají rodiče ložnici, má to praktickou výhodu, když bude dítě nemocné, tak nemusíš v noci lítat z ložnice dolů do pokoje, přes den ti stejně bude si hrát nebo řádit dole v patře, tak mu v tom pokoji pro hosty udělej hrací koutek, ale pokojík na spatní v patře poblíž ložnice je to praktické.

Edit: mladší dceru jsme z ložnice do pokojíka vedle ložnice vystěhovali v 10měs. a spokojenost na obou stranách :dance: :mrgreen: Teď je u starší dcery v pokojíku a pak až bude větší půjde do svého :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.12.12 16:45

No na hrani je lepsi mit detsky pokoj dole. ale nevim, jak se spanim. dite se casto vzbudi a zacne plakat a volat nebo se rovnou vyda za mamou do jeji postele. no to je to pak hodne neprakticke spat v jinem patre nez prcek.
zalezi asi hlavne, jestli jsi ochotna mit hraci pokoj z obyvaku :) protoze do prizemi si ty hracky nataha urcite ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
11.12.12 16:56

My budeme mít v patře ložnici a pokojíček a dole obývák a pracovnu(hernu).Ony teda hračky jsou asi v každém pokoji u nás :)
Jinak dcera s námi nechtěla být v ložnici ve dvou týdnech. TAkže jsem ji chodila v noci kojit do pokojíčku. I když to bylo jen přes chodbu, to se člověk naběhá. Nedokážu si představit ještě v polospánku chodit do schodů nebo ze schodů.

• Citovat
  • Upravit
15225
11.12.12 17:00

Jsem taky pro pokojík nahoře. Hrát si sám v dětském pokoji stejně dlouho nebude. Mně ten pokojík dole připadá na noc takový hodně odloučený - čistě pocitově :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.12.12 17:05
@zichisek píše:
My budeme mít v patře ložnici a pokojíček a dole obývák a pracovnu(hernu).Ony teda hračky jsou asi v každém pokoji u nás :)
Jinak dcera s námi nechtěla být v ložnici ve dvou týdnech. TAkže jsem ji chodila v noci kojit do pokojíčku. I když to bylo jen přes chodbu, to se člověk naběhá. Nedokážu si představit ještě v polospánku chodit do schodů nebo ze schodů.

u nás jsou hračky roztahané, taky všude včetně koupelny a pod polštářem v ložnici si strašně rády schovávají hračky :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
11.12.12 17:11

Proto taky nad tím přemýšlím, abych pak nemusela přehazovat. @zichisek já budu mít malého určitě při sobě v průběhu celé doby, kdy ho budu kojit. To jak dá dítě najevo, že s vámi nechce být v pokoji ve dvou týdnech?? :think: To jsi mě celkem zaskočila, že i takhle to může být…každopádně tuto alternativu nepředpokládám :)
@Ukulina možná to tak může připadat, ale já to s těmi pocity zas tak nepřeháním. Spíš zohledňuji tu praktickou stránku, ale samozřejmě tím nechci říct, že dítě v klidu odložím a nechám tak. Snažím se dojít k nějakému rozumnému kompromisu, proto jsem ráda za vaše názory :palec:
@Ali-Ali jo, tenhle argument je na zamyšlení dite se casto vzbudi a zacne plakat a volat nebo se rovnou vyda za mamou do jeji postele

Možná jsem zapomněla na jednu důležitou věc - ten pokojík dolů je velký, ten horní tak o třetinu menší. Plánujeme pak ještě jedno dítko a ten dolní pokoj je právě jediný, kde by bylo dost místa pro obě děti. Tak i proto nad tím přemýšlím tak jak přemýšlím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný