Kde vzít energii a vystoupit z komfortní zóny?

758
3.3.24 14:49

Kde vzit energii a vystoupit z komfortní zóny?

Zdravim maminky, je tu nekdo kdo byl v zivote tak trosku linejsi a jednou si rekl takhle zit nechci a vystoupil z komfortní zony a zacal zit lepe? Kde ste vzali energii a co vas drzi neco delat?
Jsem momentalne 21tt a cekam druhe mimco. Manzel mi v domacnosti hodne pomaha, me se neustale drzi nevolnosti a moc toho přiznám se nenaspim.. takze se mi pak ani nic nechce. Kdyz nekam jedeme jako rodina tak je to hrozne fajn, uplne jina nalada a mam pocit ze aspon nejak ziju.. ale jakmile jsem doma sama, tak jsem proste lina neco delat.. radeji jsem s prckem doma a hrajeme si, nez abych se sbalila a sla s nim sama do koutku nebo ven (obcas tedy chodime na hriste, zacal chodit takze to je asi tak jediny) ale jinak nic moc. Jeste k tomu se docela bojim ridit a mame jine auto.. a vzhledem k tomu ze bydlim tak trosku v zapadakove je dojizdeni nezbytnost. Jenze me tohle samotnou strasne stve.. driv sem chodila hodne do fitka a porad se neco delo a ted? Ani nevim jestli jsem proste lina nebo je to unavou a tehotenstvim.. je to ted mnohem narocnejsi nez u prvniho a pripadam si cela takova nefunkční. :think: nechapu kde se to ve me vzalo a jsem z toho dost nestastna, vim ze asi jine rady nez proste neco zacit delat se nedockam, ale tak zajimalo by me jestli to mel nekdo stejne a co vas nakoplo? Dekuji moc za odpovedi, snad nedostanu hejty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13260
3.3.24 14:53

Úplně se mi to nezdá jako dobré načasování na začátku druhé půlky těhotenství vystupovat z komfortní zóny. Počkej až mimčo trošku odroste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
3.3.24 15:06

Za par tydnu z komfortni zony vykrocis urcite :lol: hele je konec zimy, dlouho je malo slunicka, do toho jsi tehotna… nech tomu volny prubeh a poslouchej svoje telo. Jinak pokud jde o dodani energie, na me 100% funguje vyrazit ven. Cerstvy vzduch me vzdycky probere. Doma jsem prastena pytlem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.3.24 15:10

Dekuju za odpovedi, to je pravda, ze az se narodi tak si na lenost ani nevzpomenu :lol: jo tohle chmurny pocasi tomu rozhodne nepridava..kdyz vysvitne slunicko tak jsem uplne nekde jinde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
3.3.24 16:10

Jako bys mluvila o mně. Sice už je druhé dítě nějakou dobu na světě, ale jsem snad čím dál línější a hrozně mě to štve. Taky hrozně rádi jako rodina něco podnikáme s dětma, ale vyhrabat se s nima sama je děs. Hlavně teď v zimě, takže jsme taky pak většinou nakonec doma. Přesně mě už začíná štvát tenhle život. Připadám si jak jezevec.Taky kolikrát spřádám v hlavě plány jak budu chodit do fitka nebo na kurz angličtiny a pak z toho nikdy nic není. Je to asi o vůli no.
Ale u tebe věřím, že má velký podíl těhotenství, takže ještě pár měsíců počkat a bude to třeba ok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.3.24 16:26

@vabarbora bojuji s tím samým a zlepšilo se to až s věkem dětí. Když jsem byla těhotná, staršímu byl 1,5 roku a trávili jsme čas buď doma nebo na zahradě. Když se narodila druhá, bylo to ještě horší. Než jsem oba oblékla a sbalila, trvalo to věcnost. Jeden zdrhal, druhý řval. Lepší je to až teď, když je jim 4 a 6. Už se s nimi dá podnikat něco delší dobu, jinak všude vydržely chvíli, než to jednoho nebo druhého přestalo bavit. Dá se s nimi jít do bazénu i kamkoliv jinam bez otce-děláme většinou protisměny. Jinak mně hodně pomohli si najít koníčky na doma. Začala jsem šít a háčkovat a hned bylo volného času méně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.3.24 19:51

@LolaAA jé to jsem rada ze v tom nejsem sama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.3.24 19:55

@Aduš8 no prave ze nam trva nez se sbalime vecnost uz ted a to mam jenom jedno mrne :D taky mu je 1,5 roku, takze to bude stejne.. mam i takovy psychicky blok trosku nekam chodit, protoze oblikani se mu nelibi a vzdycky zdrha nebo rve, tak je to proste byt doma jednodussi.. prebalovani je taky ocistec, tak to se mam na co tesit az bude dalsi na svete :lol: a jednu stranu se tesim, ale bude to asi hodne narocne..ja bych rada neco delala i s tema dvema detma, chodila casto na prochazky a cvicila klidne i doma nebo neco delala venku na zahrade..obdivuju vsechny ty maminky co to zvladaj, chtela bych to taky umet a mit to takhle nastavene :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.3.24 20:15

@vabarbora v tomhle hrozně záleží na dětech. Starší byl třeba strašně samostatný a doteď je. Dokáže se hodiny sám zabavit. Mladší je skoro pět a potřebuje neustále buď asistenci a nebo dozor, protože vyvádí kraviny. Já se přiznám, že mě to až teď s nimi začíná bavit, předtím bylo vše o nervy. Chtěli jsme něco hrát, mladší bourala a nebo řvala. Když jsem vymyslela aktivitu pro mladší, starší se vztekal, že je to pro mimina. Až teď se to začíná malinko vyrovnávat a hrají si spolu. A jinak, šetři se. To druhé těhotenství v tak krátké době je pro tělo náročné a navíc je po zimě, jsme bez energie. Zkus si najít něco pozitivního na doma. Dítě si společnosti v budoucnu užije až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.3.24 08:31

@Aduš8 no tak nudit se urcite koukam nebudu :D dekuju za podporu, je fajn vedet ze v tom nejsem sama :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.3.24 08:45

@vabarbora hele,důležité je, jak budete jako rodina fungovat, neděs se. U nás je to trochu extrém, protože jsem šla zpět do práce na plný úvazek v roce a půl dítěte a navíc začala studovat. Nežijeme v ČR a jinak to nešlo. Takže děláme s manželem převážně protisměny a člověk je na ty hady sám. Být s mladší tři roky doma, taky by to bylo jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11097
4.3.24 10:28

V těhotenství mě hlavně nabíjely mé děti, kamarádky, rodina, slunce, hlavně příroda a dobrá nálada. Stranila jsem se negativních lidí a hypochondrů! Každý den jsem s prckem chodila ven, většinou s někým, nebo někam na výlety, doma jsem rozhodně neseděla a to nám zůstalo ;). A taky jsem toho v těhotenství moc nenaspala, protože mě celý večer pálela žáha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanykla33
4.3.24 10:37

Mam to ted pri druhem tehotenstvi uplne stejne. Tedy ja celou dobu pracuji z domova na HO, protoze mala je v detske skupine, aby byla mezi detmi. Ale kdyz mam vsechnu praci hotovou, tak jsem taky lina a bez energie. Pri prvnim jsem byla sama prochazka, aktivni az do porodu. Ted je pro me boj vytahnout paty. Taky mi neni moc dobre od zaludku celou dobu, takze se stravuji taky ne uplne vyvazene, coz ma na prival energie urcite taky velky vliv. Verim tomu, ze po porodu bude lepe! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
758
4.3.24 19:26

@Aduš8 ja mam velky stesti ze chlap dela 24ky a ma treba jen 7 smen do mesice.. takze je mi k ruce a s malym mi pomaha opravdu hodne. Mam v planu zacit podnikat, takze to ze zacatku taky nebude prochazka růžovým sadem.. ale tim ze je ten chlap doma nejsem az zas tak moc omezena kdyz to reknu takhle blbe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.3.24 19:27

@Bytsamsebou to je hezka odpoved.. presne takhle by se mi to libilo.. chodit kazdy den ven a s nekym, ted nastesti bude uz jen lepsi a lepsi pocasi tak se to urcite taky zmeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí