Kdo bude další prezident?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14546
14.1.13 16:21

Ona se hází špína na oba, to je jasný, ale Zemanovi je aspoň rozumět, takže pro mě je to menší zlo. Navíc TOP 09 s naším milým Kalouskem… fakt NE. Takže za mě Zeman.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.1.13 19:44
@ireeenka píše: :palec: :palec: :palec:Myslím, že každý soudný člověk pochopí, že něco jako veřejný souhlas s amnestií podobné té poslední by byla politická sebevražda. Což asi pan kníže neplánuje. Pomlouvejte, pomlouvači, na známkách bude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak to budu mít stejný problém jako teď. Stále nebudu vědět, na kterou stranu mám plivat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LJM
429
23.1.13 10:17

Volby prezidenta :-)

Neznámým čtenářům pozdrav!

Byl jsem opětovně dotazován, jaký je můj názor na prezidentské volby. Vyslovuji se takto:

1. Mluvím jen za sebe, to jest ne jako exponent či mluvčí jakékoli organizace ani neoficiálního seskupení. Jde o můj názor.

2. Ke svému rozhodování mám stejné informace jako každý běžný občan. Utvořit si obraz z tendenčně vyhrocených polopravd a neúplných informací je těžké. Přesto jsem dospěl k několika důležitým poznatkům:

1. V druhém kole prezidentských voleb je položena trochu jiná otázka než v prvém. Nejde již jen o výběr vhodného kandidáta, ale o zásadní rozhodnutí o dalším směřování naší společnosti. Nečekaný úspěch Karla Schwarzenberga byl způsoben vystoupením studentů středních a vysokých škol, kteří dali najevo svou nespokojenost se současně platným způsobem politického vedení státu. Odmítají zkorumpované jednání, aféry, skandály, pomluvy, korupci, nezájem o skutečné problémy a o běžné lidi. Budoucnost vidí ve zdravém rozumu a potřebném neosobním nadhledu.
  1. Naše společnost po více než 20 letech vývoje stojí ve významné společenské a mravní krizi. Zdravý chod státu je podvázán tím, že demokracie, ve které jsme se nenaučili žít, je podrývána zneužíváním pro osobní prospěch. Zájmy celku společnosti jsou opomíjeny a narůstá vliv nátlakových uskupení, která mezi sebou bojují. Ve zmatku už snad ani většina politiků neví, co kdo opravdu chce, a zápasí každý s každým.
  1. Z toho mně vyšlo, že mám a musím podpořit tento mladý hlas naší země. Jednak proto, že se s ním shoduji, jednak proto, že jako pedagog a jako uvážlivý starý člověk nesmím opustit své žáky a naše děti, když vystoupí ve prospěch života, spravedlnosti a rozumu. Tentokrát sice riskuji méně než 17. listopadu 1989, kdy jsem mladé lidi také doprovázel, ale celou svou osobností chci přispět k tomu, že jejich hlas nebude odmítnut s tím, že to jsou ještě nerozumné děti. Nejsou to děti, jsou to nositelé naší budoucnosti a nechci, aby jim někdo, ani teď, ani v budoucnu ubližoval.

Budu tedy volit kandidáta studentů Karla Schwarzenberga.

3. K tomuto vyjádření připojím ještě dvě upozornění:
Názor, že jeden hlas to nevytrhne, a proto nejít k volbám, je chyba. Jeden z kandidátů může vyhrát o jediný hlas, a to může být ten Váš. Nejít volit, protože mě politika nezajímá, je projevem člověka, který už to vzdal a o zbytek svého života ztratil zájem, je mu jedno, jaký dál bude.

Uvědomuji si také s bolestí, že jako občan České republiky ponesu hanbu, o kterou se postarali mnozí z mých spoluobčanů. Ať totiž bude zvolen ten nebo onen, objeví se hlava našeho státu před světem poplivaná vlastním národem, vyválená v hnoji pomluv a zmazaná blátem lží, ve kterých si libuje kde kdo. Zamyslete se nad tím, co si o nás může cizina myslet, když tímto způsobem představujeme svého prezidenta.

V Praze 19. ledna 2013, v úmrtní den Jana Palacha
Prof. Dr. Petr Piťha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
23.1.13 10:19

Už mě to nebaví. Je tu málo diskuzí na toto téma? A nejsem mamlas, který se neumí rozhodnout a potřebuje, aby mu někdo řekl, koho volit.

• Citovat
  • Upravit
21848
23.1.13 10:21

Chápu odpověď, ale kde se každý ptá mi asi nějak uniklo 8o ještě, že tu podobná diskuze není ani jedna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
23.1.13 10:21

Není tohle už spam? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
23.1.13 10:22

Ke druhýmu kolu voleb nejdu a rozhodně ne proto, že bych si myslela, že můj hlas to nevytrhne a BOŽE, AŤ UŽ JE SOBOTA ODPOLEDNE, vlastně ne, to zas budou plný média novýho prezidenta a všichni budou nadávat :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
23.1.13 10:24
@Žirafátko píše:
Není tohle už spam? :nevim:

Ne, to už je trapný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
23.1.13 10:28

Děkujeme, že nás ovlivňujete, koho máme volit.Ale nejsme ovce a naštěstí máme svůj rozum!
Taky jsem mladá studentka a přesto volím Zemana!!! :lol: :lol:
Ne všichni studenti volí Karla a ne všichni důchodci volí Zemana. Myslíte si, že je to automatické?! :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
23.1.13 10:28

To tu ještě nebylo:-D :-D Fakt mě to nepřekvapuje…
A až někoho zvolí, tak bude další diskuze - Co s tím uděláme?? Hlasování je zkorumpované?? Tak to být nemá??? Tohle si nenecháme líbit??
Omg… :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
23.1.13 10:33

To už je fakt fanatismus!!Na email mi chodí petice, abych podepsala, že budu volit Karla S. :pocitac: Je toto možné? Tady na emimi, se začíná něco podobného? PROČ VÁM NA TOM TAK ZÁLEŽÍ, aby byl zvolen Karel?
Stejně bude půlka národa vždy nespokojená, ať vyhraje kterýkoliv kandidát. A po roce, dvou budou na prezidenta stejně všichni zase nadávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
23.1.13 10:35
@Seizdra píše:
Ne, to už je trapný :roll:

Souhlasím. Fakt trapné. No je vidět inteligence zakládajících, když se při zakládání TUČNĚ ukáže, nezakládejte stejné téma. To už je horší jak // :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27006

Myslím že tu nejsme blb.. co se neumí sami rozhodnout koho volit! KS rozhodně volit nebudu, mám k tomu spoustu důvodů a tohle ovlivnování je ubohé. JO a nejsem důchodce :mrgreen: Takže nejen důchodci volí Zemana :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@suwari píše:
Děkujeme, že nás ovlivňujete, koho máme volit.Ale nejsme ovce a naštěstí máme svůj rozum!
Taky jsem mladá studentka a přesto volím Zemana!!! :lol: :lol:
Ne všichni studenti volí Karla a ne všichni důchodci volí Zemana. Myslíte si, že je to automatické?! :poblion:

Vypadá to tak

Příspěvek upraven 27.01.14 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
23.1.13 10:37

Jinak mě se už jeho předvolební kampaň hnusí, stejně jako to, jak budou obvolávat voliče a PŘESVĚDČOVAT je, aby volili slintu. Má to být svobodné rozhodnutí :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová