Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
tak jsem se právě dočetla, že budeme (my - prostý lid) volit příštího prezidenta v přímé volbě . Trošku mě to zarazilo, takové přehození zodpovědnosti naší výkonné moci na nás občany jsem fakt nečekala. Myslím, že kandidát bez podpory jakékoliv politické strany to bude mít hodně těžké.
Osobně se dost obávám, že s takovou se na Hradě objeví nějaký Tomio Okamura nebo jiný Švejk…
Ale když už o tom tak uvažuji, tak mně by se na Hradě líbil kníže (ten je ale už bohužel v pokročilejším věku) nebo Šimon Pánek (ten je zase dost apolitický).
Co vy, koho byste chtěli na Hradě?
no kníže, to by byl prezident
fakt poslední impulz k tomu, opustit svou vlast.
kahaja píše:
Trochu OT: Šimon Pánek by se mi líbil ne jen na Hradě![]()
no to mně taky ![]()
Kníže je dobrej, ale zatím není ve výběru..no možná se to ještě zvrhne.
Z toho co tam zatím je beru Němcovou a Fišera.
terinka4444 píše:
no kníže, to by byl prezidentfakt poslední impulz k tomu, opustit svou vlast.
no to teda… to by byli projevy
![]()
hraběte bych taky brala, ale volila bych asi Fischera- pokud se bude ucházet o křeslo
Lizbeth píše:
Kníže je dobrej, ale zatím není ve výběru..no možná se to ještě zvrhne.
Z toho co tam zatím je beru Němcovou a Fišera.
Taky jsme se s mojí mamkou nedávno shodly, že bychom byly pro Němcovou. Tak uvidíme koho nám ještě nabídnou.
monicskaa píše:terinka4444 píše:no to teda… to by byli projevy
![]()
![]()
Když mluví tak jsem víc než ve střehu
Ale to mi nevadí..i z toho co rozumím mám větší užitek, než když rozumím naprosto vše od kohokoli jiného.
já to vidím tak, že pokud se politici nezmění, tak lid zvolí natruc někoho absolutně pro politiky nepřijatelného.
ynax píše:
já to vidím tak, že pokud se politici nezmění, tak lid zvolí natruc někoho absolutně pro politiky nepřijatelného.
Kandidovat Svěrák, tak to vyhraje. potažmo cimrman.
Lizbeth píše:monicskaa píše:Když mluví tak jsem víc než ve střehuterinka4444 píše:no to teda… to by byli projevy
![]()
![]()
Ale to mi nevadí..i z toho co rozumím mám větší užitek, než když rozumím naprosto vše od kohokoli jiného.
Příspěvek upraven 08.02.12 v 20:48
Knížete mám ráda, ale neumím si představit, jak bude přijímat zahraniční návštěvu a u toho si schrupne, potažmo jeho mluvený projev… Kdyby šlo to mluvení odbourat, tak bych ho ale brala.
Líbil by se mi Jan Švejnar, pan Fišer (ale ten do toho, myslíém, nepůjde). Sympatický a rozumný mi přjde Telička, ale o tom jsem dlouho už neslyšela. Němcová taky není špatná, viděla jsem s ní jkednou nějaký pořad v TV a celkem jsem přehodnotila názor na ni, dřív jsem ji nemusela. Myslím, že Šimona Pánka je na prezidentování škoda, ten je výborný tam, kde je.
Příspěvek upraven 08.02.12 v 20:48
Jen pro úplnost, Karel Schwarzenberg by měl teoreticky nárok užívat titul knížete, ne hraběte (kníže je o jeden level výš…) Ovšem to by u nás nesmělo být užívání šlechtických titulů ve veřejném životě zakázáno zákonem už v roce 1919. Pokud se nepletu, je zákon pořád platný. (ale třeba se pletu…)
Za sebe bych řekl, že jako člověk s rozhledem po světě a dostatečně majetný je nad některé věci povznesený a myslím by i dobře odolával korupčním návnadám.
Osobně ho vnímám jako úplný protipól Grosse a jeho aférek.
Mně by se líbil Švejnar.
A přímá volba-konečně!!! Jo, jsme Švejci, ale zas ne taková hovada, abychom zvolili Káju Gotta a podobné (nic proti Kájovi).