Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
Jenže když on nesestaví vládu, víš kolik lidí se přidá na jeho stranu s tím, že mu bylo ublíženo? prostě to tak je.
A čím mu bylo ublíženo?? Pokud se tu oháníš stále dokola tou demokracií, nemohou se ostatní také demokraticky rozhodnout zda s ním, nebo ne?
navíc umetání cestičky ze strany Zemana, kdy najednou dřívější pravidla neplatí -) ano, opravdu mu ubližují…
@inkakřivák píše:
@terinka4444 Líbí se mi, jak víš, co bude a jak bude a prostě všechno. Já bych to vzala úplně jednoduše - necháme je. Volby byly, tak co. nezměníš na výsledcích vůbec nic. Jenže já nabývám prostě pocitu, že Babišovi odpůrci by uvítali, kdyby on řekl - no vyhrál jsem mám nejvíc hlasů ale vládu nesestavím, takže jo, sestavte vládu vy co máte třeba těch deset poslanců. To by ti připadlo fér k voličům? já nabývám dojmu, že spoustě těch nespokojených ano. jenže je vážně třeba ty výsledky voleb respektovat. A jak říkám - tahle zatatost a umanutost povede jen k tomu, že ho nechá Zeman vládu sestavit třikrát, pak se vypíšou nové volby, a v těch dostane zeman přes padesát a bude to jasné. protože tohle je voda na Babišův mlýn, a vy si to ne a ne uvědomit. Tak jen tak dál. ono,
jak vůči voličům, prostě ho volilo 18% lidí, 30% těch, co přišli k volbám, nemá dostatečný mandát na to, aby mohl vládnout sám. 70% přijitých k volbám ho nevolilo. Tolik poslanců má jen díky nefér přepočtu hlasů, kdy jemu stačila na jednoho mandáta méně než polovina hlasů třeba starostů, kdyby se přepočítávalo nevětšinovým systémem, on by měl méně a starostové třeba více. Ale takhle je to dáno naším volebním systémem, tak to tak je. Tečka. Stejně jako je dáno, že může vládnout vládá, která má důvěru sněmovny a protože nejedem většinovým systémem, tak on prostě si nemůže se svýma 30-= vládnout sám za podpory prezidenta, to prostě popírá všechno, co zde máme. Tak o jakém podvodu na voliče to mluvíš? 30% prostě není dost, 70% ho prostě nechtělo. Takže ano, i strany, které volilo menší nebo malé množství voličů mají nárok sestavit koalici, pokud se dohodnou. O tom to všechno je, nemá 101 podporu. A na té stojí naše pralamentní demokracie. Navzdory babišovi se zemanem.
@zoidberg píše:
Než budou předčasné volby, bude už možná ve vazbě ač voliči AB nejsou žádní myslitelé, tak tohle neskousnou ani oni
jim to přece nevadí…jen nevím, jak by to fungovalo v praxi, ale Zeman by na něco určitě přišel
i když po lednu už to asi bude pasé ![]()
@zoidberg píše:
Než budou předčasné volby, bude už možná ve vazbě ač voliči AB nejsou žádní myslitelé, tak tohle neskousnou ani oni
ty optimisto ![]()
@Keyllah píše:
jim to přece nevadí…jen nevím, jak by to fungovalo v praxi, ale Zeman by na něco určitě přišeli když po lednu už to asi bude pasé
kéž by kéž by kéž by kéž by
@Keyllah Jenže takto ti voliči přemýšlet nebudou. Prostě on vyhrál a měl být premiér a ti zlí závistiví z ostatních stran mu to nepříli, tak hurá, budeme ho volit a on jim ukáže. No vážně jsem zvědavá. A už se těším, bude to prča. větší než ted. Ted už je to rozčilování se poražených prostě otrava. Ta neschopnost přijmout prohru ale taky o něčem svědčí. A možná bude platit i to heslo vyhrát bitvu a prohrát válku - ale pro ty strany v opozici bohužel. přijde mi, že třeba Kalousek je skutečně tak zaslepený zlobou, že je schopný pohřbít i ty zbytky topky.
@Keyllah píše:
Ale jen „možná“ale chápu, že je to pro něj asi překvapení
No tak zpět do reality. Vládu nejspíše sestaví, když ne napodruhé, tak napotřetí a i kdyby ne, tak mu kamarád Zeman nějakou cestičku najde. Každopádně to bude vláda slabá, nic pořádného neprosadí, ztracené čtyři roky. Nu což, lid to tak chce ![]()
@inkakřivák píše:
@Keyllah Jenže takto ti voliči přemýšlet nebudou. Prostě on vyhrál a měl být premiér a ti zlí závistiví z ostatních stran mu to nepříli, tak hurá, budeme ho volit a on jim ukáže. No vážně jsem zvědavá. A už se těším, bude to prča. větší než ted. Ted už je to rozčilování se poražených prostě otrava. Ta neschopnost přijmout prohru ale taky o něčem svědčí. A možná bude platit i to heslo vyhrát bitvu a prohrát válku - ale pro ty strany v opozici bohužel. přijde mi, že třeba Kalousek je skutečně tak zaslepený zlobou, že je schopný pohřbít i ty zbytky topky.
Sory jako, křišťálovou kouli nemám a netuším, jak budou uvažovat ti voliči. Myslím si, že ne tak jak tvrdíš ty, ale to se nedozví, že? i když třeba to v reálu uvidíme
chápu, že by nejraději vládnul sám, ale to by musel více na východ…
@inkakřivák píše:
jací voliči? Ti co ho chtěli volit, ti ho volili, ti co ho nechtěli volilt, ho nevolili. Takže jací voliči?
@terinka4444 píše:
kéž by kéž by kéž by kéž by
vidím světlo na konci tunelu ![]()
@terinka4444 píše:
jací voliči? Ti co ho chtěli volit, ti ho volili, ti co ho nechtěli volilt, ho nevolili. Takže jací voliči?
Ač nerada musím přiznat, že část mé rodiny nevolila, trapně se vymlouvali na nemoc, odcestování atd…a případě „druhé“ akce, tam dovleču i tu prababičku o holích a rozhodně vím, že nikdo z nich AB volit nebude…
@zoidberg píše:
No tak zpět do reality. Vládu nejspíše sestaví, když ne napodruhé, tak napotřetí a i kdyby ne, tak mu kamarád Zeman nějakou cestičku najde. Každopádně to bude vláda slabá, nic pořádného neprosadí, ztracené čtyři roky. Nu což, lid to tak chce
no to si právě říkám, k čemu to? Neprosadí vůbec nic, na co to tedy bude?
A ještě další věc, když třeba někdo dá návrh na zrušení EET, a 101 to odhlasuje většina v opozici, tak to tak prostě bude bez ohledu, co chce menšinová vláda přeci ![]()
@zoidberg píše:
No tak zpět do reality. Vládu nejspíše sestaví, když ne napodruhé, tak napotřetí a i kdyby ne, tak mu kamarád Zeman nějakou cestičku najde. Každopádně to bude vláda slabá, nic pořádného neprosadí, ztracené čtyři roky. Nu což, lid to tak chce
Asi tak
rodina už dostala spucung, v lednu naklušou povinně všichni a pro jistotu jim to dopředu zakroužkuju, ať mám jistotu ![]()
@Keyllah píše:
vidím světlo na konci tunelu
jo? Bych potřebovala trochu toho tvého optimismu, já tam vidím jen černočernou tmu
Třeba ten zbytek, co u voleb nebyl? ono je to čtyřicet procent lidí. A taky může přetáhnout další od ostatních stran. Těch možností je. Já bych skutečně s tou zlobou přibrzdila, znáš to, když se moc tlačí na pilu, není to dobré.
Ale na druhou stranu, mně je to úplně šumák. At je premiér kdo chce, klidně i Babiš, nebude to Kalousek, nebude ani ve vládě, a dneska jsem štastný tvor. Asi tak. A když bude jednobarevná vláda, taky dobrý, aspon nebude mít na koho házet vinu za přešlapy, ne? jak říkám, at si klidně se Zemanem vládnou až do smrti, já jsem v klídku a v pohodě.