Kdo budete volit ANO?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28075
2.11.17 09:50
@inkakřivák píše:
Chápu, že je to vtip - ale tyhle vtípky mi dělají husí kůži. Ty voliče, co neprojdou, budeme nějak viditelně odlišovat? Já tedy doufám, že bych prošla, ale pro jistotu, jestli třeba nemám jít koupit nějaké to žluté plátno.
Víš znovu napíšu - tohle je ta druhá strana demokracie. A řekla bych, že ti „správní“ voliči jsou snad víc agresivní než ti špatní. Třeba po volbě Klause prezidentem se takováhle smršt zloby a nenávisti nestrhla. Jo, není to podle mého gusta, ale jako člověk, který demokracii uznává, jsem nucena uznat i výsledky voleb. Hotovo dvacet. Budete se muset srovnat s tím, co je.

Je to tak. Spíše bych to si dovolil napsat, že tihle protestanti asi nikdy neměli nic spojené se sportem. Pokud ano, byla by v nich vypěstovaná úcta k vítězi. Po zápase podání ruky a popřání dalších úspěchů. Více už netřeba psát. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
2.11.17 10:04
@opozice píše:
Je to tak. Spíše bych to si dovolil napsat, že tihle protestanti asi nikdy neměli nic spojené se sportem. Pokud ano, byla by v nich vypěstovaná úcta k vítězi. Po zápase podání ruky a popřání dalších úspěchů. Více už netřeba psát. :mrgreen:

Analogie se sportem není nejlepší, protože ve sportu rozhoduje vlastní um, šikovnost, vytrvalost nebo síla soutěžícího, případně o jeho vítězství rozhodnou odborní a vybraní rozhodčí. Nikdy nikdo nezvítězil, protože o tom rozhodli fanoušci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.11.17 10:36
@Gnaar píše:
Ty jsi ale chytrák. Jaké je tedy řešení, když do vlády nikdo nechce? Nebo chceš opakování voleb? Co kdyby opět nedopadly dle Tvého očekávání? Pukneš vzteky nebo vyrazíš s nožíkem do ulic na svou kastrátorskou misi? :mrgreen:
(Neměl náhodou v plánu část Čechů sterilizovat už Heydrich? Bravo pane Zoidberg :potlesk:, Sudeťák Hermann by si ucvrknul
https://youtu.be/8NuWMseH_7w :mrgreen: )

to ale přeci není o tom, podle čích představ dopadly volby, to je o tom, že vláda prostě musí získat podporu a to znamená 101 hlasů. A taky o tom, že prezident musí být nadstranický a ne si honit vlastní politickou kampaň. Vítěznou stranu pověřil sestavením vlády( nikdo s nimi do vlády nechce a já se jim nedivím), a ta vítězná strana musí najít 101 hlasů pro podporu své vlády, jestliže neuspěla, nastupuje další strana a dalším pokusem. A ne, že dopředu řeknu, že dostane další pokus ta strana, so nedokázala vládu sestavit. Co to jako je? Kde to jako žijeme? Takže tady budeme mít menšinovou jednobarevnou vládu bez důvěry? Nebo co to jako znamená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79915
2.11.17 10:38

A proč ne? na prvním jednání jí může opozice vyhlásit nedůvěru, odhlasovat a jupí jedeme nové volby. Klidně ad nauseam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.11.17 10:45
@inkakřivák píše:
A proč ne? na prvním jednání jí může opozice vyhlásit nedůvěru, odhlasovat a jupí jedeme nové volby. Klidně ad nauseam.

ale proč to jako? Proč to hnát k předčasným volbám? Jsou tady tři pokusy, tak pokud nedokáže vítězná strana se stavit vládu, a na počest jejího vítězství má samozřejmě právo prvního pokusu, jsou tady ještě dva další, třeba by se jiná koalice zadařila. Ta o co jde? O Babišovu moc nebo o sestavení vlády? Pokud mám prostě 78 hlasů a víc nezískám, tak prostě nezískám důvěru a nemohu sestavit vládu, i pro menšinovou vládu musím najít podporu, nenajdu-li, prostě jsem neuspěl. A pokud se odhlasuje nedůvěra, vládne vláda v demisi do předčasných voleb, pak tady máš prezidenta, který není nadstranický, absolutně podniká opačné kroky, než ke všem předchozím, kamarádíčkuje se a klidně ho nechá v demisi vládnout dál, jen aby si nahrabal vlastní hlasy, za to mu kamarádíček nepostaví vlastního kandidáta, aby mu neubral hlasy. Respektovat výsledky demokratických voleb je jedna věc, ale tohle vážně nikomu opět nevadí? 8o Vždyť je to popření celého našeho systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
2.11.17 11:04
@zoidberg píše:
Analogie se sportem není nejlepší, protože ve sportu rozhoduje vlastní um, šikovnost, vytrvalost nebo síla soutěžícího, případně o jeho vítězství rozhodnou odborní a vybraní rozhodčí. Nikdy nikdo nezvítězil, protože o tom rozhodli fanoušci :mrgreen:

A fanoušci jsou co? V podstatě také rozhodčí, ale to není podstatné, vždy jsou vítězové a poražení. A ti poražení se musí umět chovat. I to jejich chování později voliči zhodnotí. Viz Kraďousek a TOP. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
2.11.17 11:08
@terinka4444 píše:
to ale přeci není o tom, podle čích představ dopadly volby, to je o tom, že vláda prostě musí získat podporu a to znamená 101 hlasů. A taky o tom, že prezident musí být nadstranický a ne si honit vlastní politickou kampaň. Vítěznou stranu pověřil sestavením vlády( nikdo s nimi do vlády nechce a já se jim nedivím), a ta vítězná strana musí najít 101 hlasů pro podporu své vlády, jestliže neuspěla, nastupuje další strana a dalším pokusem. A ne, že dopředu řeknu, že dostane další pokus ta strana, so nedokázala vládu sestavit. Co to jako je? Kde to jako žijeme? Takže tady budeme mít menšinovou jednobarevnou vládu bez důvěry? Nebo co to jako znamená?

Jen souhlasím s tím, že pokud dojde k předčasným volbám, všem to uškodí na hlasech a naopak hlasy AB posílí. Voliči procitnou, protože pokud někomu něco naslibuji a potom se vyhýbám to prosadit jako člen vlády, tak s nimi pohrdám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79915
2.11.17 11:45

@terinka4444 Líbí se mi, jak víš, co bude a jak bude a prostě všechno. Já bych to vzala úplně jednoduše - necháme je. Volby byly, tak co. nezměníš na výsledcích vůbec nic. Jenže já nabývám prostě pocitu, že Babišovi odpůrci by uvítali, kdyby on řekl - no vyhrál jsem mám nejvíc hlasů ale vládu nesestavím, takže jo, sestavte vládu vy co máte třeba těch deset poslanců. To by ti připadlo fér k voličům? já nabývám dojmu, že spoustě těch nespokojených ano. jenže je vážně třeba ty výsledky voleb respektovat. A jak říkám - tahle zatatost a umanutost povede jen k tomu, že ho nechá Zeman vládu sestavit třikrát, pak se vypíšou nové volby, a v těch dostane zeman přes padesát a bude to jasné. protože tohle je voda na Babišův mlýn, a vy si to ne a ne uvědomit. Tak jen tak dál. ono,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.11.17 11:49
@opozice píše:
Jen souhlasím s tím, že pokud dojde k předčasným volbám, všem to uškodí na hlasech a naopak hlasy AB posílí. Voliči procitnou, protože pokud někomu něco naslibuji a potom se vyhýbám to prosadit jako člen vlády, tak s nimi pohrdám. :think:

Co já vím, tak já vybírala strany mimo jiné podle toho, zda hodlají nebo nehodlají spolupracovat s babišem, kdyby strana, která se před volbami zaručila, že s ním spolupracovat nebude, šla najednou s ním do holportu, přišla by o můj hlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
2.11.17 11:49
@opozice píše:
A fanoušci jsou co? V podstatě také rozhodčí, ale to není podstatné, vždy jsou vítězové a poražení. A ti poražení se musí umět chovat. I to jejich chování později voliči zhodnotí. Viz Kraďousek a TOP. :mrgreen:

Určitě znáš rčení „vyhrát bitvu, ale prohrát válku“ a to se možnáteď panu vítězi stalo a stane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79915
2.11.17 11:50

Jenže když on nesestaví vládu, víš kolik lidí se přidá na jeho stranu s tím, že mu bylo ublíženo? prostě to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
2.11.17 11:52
@zoidberg píše:
Určitě znáš rčení „vyhrát bitvu, ale prohrát válku“ a to se možnáteď panu vítězi stalo a stane ;)

to je jen zbožné přání. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
2.11.17 11:52
@opozice píše:
Jen souhlasím s tím, že pokud dojde k předčasným volbám, všem to uškodí na hlasech a naopak hlasy AB posílí. Voliči procitnou, protože pokud někomu něco naslibuji a potom se vyhýbám to prosadit jako člen vlády, tak s nimi pohrdám. :think:

Než budou předčasné volby, bude už možná ve vazbě ač voliči AB nejsou žádní myslitelé, tak tohle neskousnou ani oni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
2.11.17 11:53

Jako správné přirovnání s válkou bych použil Pyrrhovo vítězství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
2.11.17 11:54
@zoidberg píše:
Určitě znáš rčení „vyhrát bitvu, ale prohrát válku“ a to se možnáteď panu vítězi stalo a stane ;)

Ale jen „možná“ :-))) ale chápu, že je to pro něj asi překvapení :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová