Kdo dal dítě rovnou do soukromé školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
7.12.11 13:03

U nás malé děti nepřevládali, bylo to vždycky rozložené tak nějak rovnoměrně, teď šlo třeba do první třídy sedm dětí z celkového počtu 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
7.12.11 13:09

dala bych do sourome , kvuli casove flexibilite, ale 36 000 mesicne , to fakt nedam, to radeji nepujdu do prace a budu s klukama doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
7.12.11 13:28
Kolem 10 tisíc je opravdu hodně.My začneme chodit od února až mu budou 3 roky platit za celý měsíc 7800 a měl by tam být do 15.30 5 dní v týdnu.A to ještě uvidime jestli se nedomluvíme s manželem jinak.
befana píše:
Holky,ale je něco jiného platit za soukromou školku na 2-3dny v týdnu,a pak na celý měsíc.
Já taky patřím mezi lidi,co rádi investují do vzdělání,a do dítěte jako takového,ale přijde mi dávat 10.000,– měsíčně a výš za školku fakt hodně :nevim: Takže já to beru jen jako nutnou věc. I když mi je jasný,že soukromou školkou ji ted zhýčkám,ale zase si nemyslím,že ve státní školce se dětem nevěnují.Taky nosí různé výkresy,výrobky,chodí do divadla,mají kroužky.Jen hold,je tam třeba mín učitelek. Ale zase 4leté dítě se dokáže samo líp obstarat než 3leté a mladší,které převládají v soukr školkách,kde logicky musí být personálu víc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
7.12.11 13:48

Holky, diky za odpovedi (rada si prectu i dalsi). Ja se chystam zkusit klasickou skolku, a pri neuspechu soukromou. Me na soukr hodne laka to, ze maji otevreno i o prazdninach, to nevim, jak to jinak resit, prazdnin je hrozne moc, ja 4 tydny dovoleny :roll: babicka uz taky neni tak ochotna jako driv, nepocitam, ze mi bude mesic hlidat.
A tak nejak celkove se mi libi, kdyz se clovek snadno domluvi, ja mam rada, kdyz si muzu zaplatit sluzbu a pak bez okolku a nejakych nervu (zda se domluvim, ci ne) danou sluzbu vyuzivat. Nejsem rada zavisla na libovuli a nalade ci nenalade nejaky reditelky/ucitelek. Abyh musela mit nervy, jestli muzu prijit s ditetem dopo v 10h od doktora … :roll:
Muj manzel je stara skola :mrgreen: , takze si spis myslim, ze narazim doma :mrgreen: ten ma pocit, ze soukr skolky jsou proste pro cizince a hotovo :roll: . Musim rict, ze by mi asi moc nevadilo, kdybychom se u nas nedostali :lol:
Jinak si taky nemyslim, ze ve statnich je nejaky horsi program, to vubec ne, starsi syn chodil do normalni skolky a byli jsme moc spokojeni. Ruzne akce, divadylka apod meli taky, porad neco vyrabeli, o tom to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
7.12.11 14:07

Nakukovatelko, sondovala jsem státní školky u nás a mají o prázdninách taky otevřeno, resp. mají zavřeno 2 týdny, kdy mají „celozávodní“ dovolenou. Ale já jsem ještě doma, malý půjde do školky až 2013.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
7.12.11 14:36
jizvíková píše:
dala bych do sourome , kvuli casove flexibilite, ale 36 000 mesicne , to fakt nedam, to radeji nepujdu do prace a budu s klukama doma

:lol: myslim, ze sourozenci mivaji slevy, ale stejne by ses asi nedoplatila, to chapu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
7.12.11 14:37
jonatanka píše:
Nakukovatelko, sondovala jsem státní školky u nás a mají o prázdninách taky otevřeno, resp. mají zavřeno 2 týdny, kdy mají „celozávodní“ dovolenou. Ale já jsem ještě doma, malý půjde do školky až 2013.

Jj, statni mivaji sluzby o prazdninach, ze dite putuje po 14 dnech od skolky ke skolce (pokud ho v te dane vezmou a nejsou zaplneni svymi detmi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
7.12.11 19:57

OT

Příspěvek upraven 08.12.11 v 18:12

• Citovat
  • Upravit
1438
7.12.11 21:06
nakukovatelka píše:
jonatanka píše:
Nakukovatelko, sondovala jsem státní školky u nás a mají o prázdninách taky otevřeno, resp. mají zavřeno 2 týdny, kdy mají „celozávodní“ dovolenou. Ale já jsem ještě doma, malý půjde do školky až 2013.
Jj, statni mivaji sluzby o prazdninach, ze dite putuje po 14 dnech od skolky ke skolce (pokud ho v te dane vezmou a nejsou zaplneni svymi detmi)

Jak kde. U nás to tak bývalo, ale pak mezi rodiči úředníci udělali anketu a vylezlo z ní, že každá školka má pro své děti otevřeno první a poslední dva týdny prázdnin a mezi tím čtyři týdny volna. Oproti tomu nejbližší soukromá školka za jedenáct táců měsíčně má oba prázdninové měsíce zavřeno.

Aha, sedím si na vedení, tys asi mluvila konkrétně o vaší školce, ne jenom tak obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.12.11 21:16
Les2311 píše:
nakukovatelka píše:
jonatanka píše:
Jj, statni mivaji sluzby o prazdninach, ze dite putuje po 14 dnech od skolky ke skolce (pokud ho v te dane vezmou a nejsou zaplneni svymi detmi)

Jak kde. U nás to tak bývalo, ale pak mezi rodiči úředníci udělali anketu a vylezlo z ní, že každá školka má pro své děti otevřeno první a poslední dva týdny prázdnin a mezi tím čtyři týdny volna. Oproti tomu nejbližší soukromá školka za jedenáct táců měsíčně má oba prázdninové měsíce zavřeno.

Aha, sedím si na vedení, tys asi mluvila konkrétně o vaší školce, ne jenom tak obecně.

Soukromá dva měsíce zavřeno? 8o Z čeho ty dva měsíce žijí? Naše nejede jen mezi Štědrým dnem a Silvestrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
8.12.11 10:43
Nelisa píše:
Soukromá dva měsíce zavřeno? 8o Z čeho ty dva měsíce žijí? Naše nejede jen mezi Štědrým dnem a Silvestrem.

Nevím, asi jim na letní náklady stačí školné, které vyberou v průběhu školního roku :nevim: Jinak kromě letních prázdnin drží i ty zimní a jarní. Jak to mají s podzimními, pololetními a velikonočními prázdninami, to už na webu nepíšou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.12.11 11:10

I jarní? Docela ubírají z výhod, kvůli kterým lidi dávají děti do soukromé školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
8.12.11 13:20
Les2311 píše:
Nelisa píše:
Nevím, asi jim na letní náklady stačí školné, které vyberou v průběhu školního roku :nevim: Jinak kromě letních prázdnin drží i ty zimní a jarní. Jak to mají s podzimními, pololetními a velikonočními prázdninami, to už na webu nepíšou :lol:

To je teda naprd, to bych rekla ze je dost minus v rozhodovani, zda do ty skolky dite dat, teda alespon pro me by bylo. Nevim, cim by to mohli vyvazit, pro me nicim :lol:
Segra ted zacina davat malyho do soukr.skolky, ktera jede i o vanocnich prazdninach. Jedou proste porad, s vyjimko statnich svatku, coz je jedno, protoze to se nejde ani do prace. To je myslim duvod, proc zaplatit soukr.skolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
8.12.11 20:27
Nelisa píše:
Les2311 píše:
nakukovatelka píše:
jonatanka píše:

Naše i tehdy ano. :jazyk: Ale takový kruťas nejsem a malého jsem na tu dobu nenahlásila… :lol:

Edit: naše nejede jen ve státní svátky, jinak pořád, tedy i o všech prázdninách…(jarních, letních, podzimních, pololetních atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.12.11 20:37
Wiolla píše:
Nelisa píše:
Les2311 píše:
nakukovatelka píše:
jonatanka píše:

Naše i tehdy ano. :jazyk: Ale takový kruťas nejsem a malého jsem na tu dobu nenahlásila… :lol:

Edit: naše nejede jen ve státní svátky, jinak pořád, tedy i o všech prázdninách…(jarních, letních, podzimních, pololetních atd.)

A jim tam v tu dobu chodí nějaké děti? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin