Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Právě nevím, jestli pojedu na dětské oddělení nebo na dospělé a za jak dlouho se to vyřidí vlastně ten pobyt v lázních, jakou dobu to trvá? Asi když mi to bude psát pediatrička, tak pojedu na dětské asi že? Ale asi bych byla možná i raději. V jakém termínu tam jedete vy? Třeba vy osobně dospěláci nebo vaše děti?
Tak na dětské se jezdí do 18 ne? A já dala žádost a asi za 2 měsíce jsem jela. Asi záleží, s čím jedeš.
Jinak já tam nejedu, ael byla jsem a bylo to fajn ![]()
Jedu tam po operaci slepého střeva, apendixu. Měla jsem to akutní a k tomu od loňska gynekologické problémy, tak by mě zajimalo za jak dlouho to vyřeší. A kdybych tam dostala menstruaci, tak to řeší prodloužením pobytu nebo jak? Ty jsi byla na dětském nebo na dospělém?
Na dospělém se menstruace řeší prodloužením, vím, že ve Franiškových lázních to jde, ale nevím jestli v Klimkovicích - zkusím tam podat dotaz. Na dětském je pobyt na 4 týdny, takže 3 týdny absolvuješ všechny procedury, a ten čtvrtý co máš menstruaci ti některé procedury seškrtají.
Já nastupuju do Klimkovic teď v pátek s neurologickou diagnozou na dospělé a budu tam 3 týdny, do 9. 8.
Takže když mám jét na 3 týdny na dětské oddělení, a náhodou to dostanu tak mi to pak jakoby prodlouží o týden navíc, ale ten týden kdy to budu mít tak co tam dělám? Já tam jdu se slepákem a gynekologickými problémy co jsem měla v loni.
Ten týden máš jen některé procedury - skupinové cvičení, masáž zad, případně psychoterapii - relaxaci, jestli to tam ještě je.
Jinak máš koupele v jodobromové vodě, vířivky bylinné koupele, plavání v bazénu, teplý rašelinový obklad na břicho, laser na jizvu a elektroléčbu - krátkovlnná diatermie, svícení na břicho.
A jestli budeš na dětském, tak tam budeš automaticky 4 týdny, tam pobyt na tři týdny zkrátit nejde
A jaktože mi lékaři ve dvou nemocnicích říkali, že to zkratit jde i pediatrička takže vždycky je to na 4 týdny na dětském? Když to nedostanu 4 týdny, a když menstruaci dostanu tak taky 4 týdny jestli to chápu dobře?
Jo chápeš to dobře, aspoň v Klimkovicích to tak je. Na dospělém je pobyt na tři týdny, a v případě menstruace během pobytu je možné si zažádat o prodloužení.
A na dětském, když dostanu menstruaci během 4 týdnu, tak se mi pobyt neprodlouží? AS proč lékaři mi tvrdili, že to 3 týdny jde? To jsem z toho jelen, nezlob se že, Tě neustale otravuji, ale v lázních jsem nikdy nebyla. Jsi zlatíčko, že mi všechno řekneš. ![]()
Děkuju - ne, na dětském ti pobyt pravděpodobně kvůli menstruaci neprodlouží. To nevím, proč ti to lékaři tvrdí - asi dostatečně neznají lázeňskou vyhlášku. Když pojedeš na dětské oddělení s jakoukoliv diagnozou, je základní délka pobytu 4 týdny. U dospělých jsou to tři týdny.
A kolik si věčinou bereš sebou financí na útratu zhruba? A řekni mi ještě nějaké věci co by mě mohli zajímat?
Jestli budeš na dětském, tak pravděpodobně utratíš méně než na dospělém. Když ti je 18, tak můžeš celý den chodit kam chceš v areálu lázní, akorát musíš přijít na jídlo a na procedury. Na dětském oddělení je jídlo povinné, dospělí si můžou vzít místo oběda nebo večeře balíček a jet např. v neděli na výlet, když nejsou procedury. Děti si můžou vzít balíček, když mají návštěvu. Ty finance - nevím jak jsi náročná - myslím, že na dětském oddělení ti bude stačit 1 000 Kč, možná i 500 - podle toho, co všechno si budeš kupovat. Jídlo tam dostáváš, i svačiny.
A vycházky mají 18letí na dětském oddělení do 21:00 - pak musí přijít na oddělení. Ještě se na to přesně zeptám sester v lázních, jak tam přijedu, jak je to na podzim - jestli jsou vycházky taky do 21:00 u 18letých.
Jestli jsi neměla neštovice, tak pokud by se v lázních vyskytly, tak všichni co je neměli budou muset jet domů a pobyt ukončit.
Jestli si s sebou bereš notebook, tak ve 20:00 musí všichni notebooky odevzdat na sesternu. Nejsem si jistá, jestli se toto týká také 18 letých nebo ne.
Ty jsi tak hodná, že mi vše vysvětlíš, co by mě ještě mohlo zajímat?
Jaký je poplatek za notebook nebo je tam možnost internetu zdamra nebo se platí i na jejich počítačích,
A já bych tam taky měla dopoledne školu nebo ne
tam je jenom základka ne
ale klidne do školy ráda tam chodit budu
Budou brát ohledy na to že nemám jenom po operaci slepáku, ale mám z loňska gynekologické problémy jako jsou např. cysty, budou na to brát ohledy?