Kdo má neočkované dítě ve školce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
27.3.14 18:52
@wildcherry píše:
Prave, ockuji se hlavne male deti, imunita pokud vubec nejaka je, neni trvala. Takze ve veku, kdy je zena v plodnem veku, otehotni, chytne zardenky(detskou nemoc),tak je v prd.eli a ze byla ockovana je ji k nicemu. Ovsem, jestli prodela zena zardenky v detskem veku, kdy prubeh nenoci je proti prubehu v pozdejsim veku mnohonasobne snasenlivejsi a imunita celozivotni, a tady ta zena se nemusi bat, ze by jeji dite v tehotenstvi bylo zardenkami ohrozeno. Takze asi tak.

takze asi tak :)
V proockovane populaci zardenky nechytne, nema od koho. Co sem nasla, posledni zardenkove syndromy byly u deti vietnamskych matek, ktere se nakazily pri navsteve Vietnamu.
V neoockovane populaci se nesetkaji vsechny zeny se zardenkami v detstvi a virus hezky koluje, takze ma zena mnohem vetsi sanci potratit nebo porodit postizene dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.3.14 18:56

No, zrovna dneska jsem dostala informaci, že se tady zarděnky zase vyskytují stejně jako spalničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.3.14 18:56
@wildcherry píše:
Nevim, cenu nerozumis, ale to neva.No a overene statistiky u ockovanych vis taky?

promin, ale tvym prispevkum fakt moc nerozumim. V tom prvni to bylo nejspis diakritikou, v tomhle asi nechapu, na co se ptas?
Jake statistiky? Ty spalnicky? Jasne, ze se sleduje, jak byl ktery nemocny ockovany a odkud se nakaza rozsirila - z neockovacich komunit. Nejcasteji neockovaci z presvedceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.3.14 19:01
@Baba píše:
takze asi tak :)
V proockovane populaci zardenky nechytne, nema od koho. Co sem nasla, posledni zardenkove syndromy byly u deti vietnamskych matek, ktere se nakazily pri navsteve Vietnamu.
V neoockovane populaci se nesetkaji vsechny zeny se zardenkami v detstvi a virus hezky koluje, takze ma zena mnohem vetsi sanci potratit nebo porodit postizene dite.

no a kde vidis rozdil u ockovanych v detstvi, kdyz v dospelisti uz chraneny nejsou a zen neockovanych v detstvi a tim padem nemaji taky zadne protilatky.Ja vidim jen rozdil v tom, ze neockovane zeny v detstvi dostaly tu moznost nemoc chytnout prirozene i kdyz se tak nestalo(ale ta moznost tam byla).Zeny, ktere v detsvi naockovane byly a mely vubec nejake protilatky, tak nedostaly moznost zardenky prodelat prirozene s celozivotni ochranou a v detskem veku, kdy se nemoc lepe zvlada a neohrozuji tak sveho nenarozeneho potomka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.3.14 19:06
@Baba píše:
promin, ale tvym prispevkum fakt moc nerozumim. V tom prvni to bylo nejspis diakritikou, v tomhle asi nechapu, na co se ptas?
Jake statistiky? Ty spalnicky? Jasne, ze se sleduje, jak byl ktery nemocny ockovany a odkud se nakaza rozsirila - z neockovacich komunit. Nejcasteji neockovaci z presvedceni.

si nerozumime.Oni nejsou jen statistiky, jaky vyskyt nemoci je mezi neockovanymi, jsou statistiky i mezi ockovanymi, jak vyskyt nemoci u nich je.Na to jsem se te ptala, jestli znas i cisla ve statsikach u ockovanych. Nevim cenu porad nerozumis :nevim:.A mmmchdm, ty nemoci jsou i v proockovanych zemich, stejne tak se ve vlnach obevuji u nas v CR a mezi ockovanymi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.3.14 19:06
@MisaHanuska píše:
No, zrovna dneska jsem dostala informaci, že se tady zarděnky zase vyskytují stejně jako spalničky.

jj, mam pocit ze ustecky kraj, ale nevim jiste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.3.14 19:10

@wildcherry
Nebavi me to psat dokola. V ockovane populaci je nizsi vyskyt zardenkoveho syndromu. Ne kazda zena v detstvi zardenky prodela. V proockovane populaci ma i zena bez protilatek malou sanci je dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.3.14 19:13
@wildcherry píše:
si nerozumime.Oni nejsou jen statistiky, jaky vyskyt nemoci je mezi neockovanymi, jsou statistiky i mezi ockovanymi, jak vyskyt nemoci u nich je.Na to jsem se te ptala, jestli znas i cisla ve statsikach u ockovanych. Nevim cenu porad nerozumis :nevim:.A mmmchdm, ty nemoci jsou i v proockovanych zemich, stejne tak se ve vlnach obevuji u nas v CR a mezi ockovanymi.

nerozumim. Uz sem psala, ze se sleduje, kdo z nemocnych byl jak ockovany. Tudiz z toho vyplyva, ze se sleduje vyskyt nemoci i mezi ockovanymi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.3.14 19:27
@Rajcatko84 píše:
@martina.se To nejsou dedukce, to jsou zkušenosti. Očkování prostě povinné je a to, že to očkujícím matkám vadí, že by tam mezi nimi bylo neočkované dítě toleruju a chápu. Nehledě na to, že sama školka může mít kvůli tomu, že takové dítě přijme problémy. Já jsem nenapsala, že dedukuju a že to je můj názor, jen respektuju to, co chce většina mých klientů.

to je sice hezké, ale co uděláš s dítětem, které očkované být nesmí? vyřadíš ho, protože by si na něj někdo mohl ukazovat prstem? :think: trochu pokřivený, nemyslíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.3.14 19:28
@MisaHanuska píše:

přesně tak - ve velkém teď jedou tyhle nemoci v ústí nad labem ve špitálu :zed: někdo je tam dotáhl ze zahraničí a v nemocnici už nemá téměř kdo sloužit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
27.3.14 19:30

@Baba Prosim te a proc proste nezjistit stav protilatek u dospivajicich a pripadne ockovat je? Kdyz se operuje tehotnymi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
27.3.14 19:30

@martina.se tady se nebavíme o dětech, které očkované být nesmí. Ale ještě jsem se teda nikdy nesekala s dítětem, které by NESMĚLO být očkované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.3.14 19:35
@St. Estephe píše:
@Baba Prosim te a proc proste nezjistit stav protilatek u dospivajicich a pripadne ockovat je? Kdyz se operuje tehotnymi…

copak sem epidemiolog? :mrgreen: To se zeptej odborniku, kteri tu strategii vymysleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
27.3.14 19:35

@Rajcatko84 No tak muj mladsi syn dostal prvni davku Priorixu ve trech letech, kdyby nastoupil do skolky, nemel by vsechny davky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.3.14 19:37
@martina.se píše:
přesně tak - ve velkém teď jedou tyhle nemoci v ústí nad labem ve špitálu :zed: někdo je tam dotáhl ze zahraničí a v nemocnici už nemá téměř kdo sloužit :nevim:

A víš co? Dneska mi jedna maminka říkala, že zarděnky už jsou i v PH, tak trošku doufám, že se to školkama rozšíří :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek