Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Rajcatko84 tak může něco přivést i jako očkované dítě, právě díky proočkovanosti jsou některé děti pouze nosiči, nemoc u nich nepropukne, ale můžou roznášet…tohle je strašně ošemetné téma…nemá to konce, už tu takových diskusí bylo x ![]()
Ale já jako občan ČR bych ráda o nějakých věcech rozhodovala sama..jak jsem psala, děti očkuji, ale syn dostal Priorix až kvůli tomu dementnímu razítku, klidně bych odložila ![]()
@Kačka H píše:
Modlim se aby je nikde nebrali. Pri predstave ze moje dite chodi do skolky s neockovanymi detmi me nahani hruzu. Chudacki deti nezodpovednych rodicu. V dospelosti vam podekuji
To se ukáže, až budou dospělé, za dvacet, třicet let. Uvidíme, které děti budou víc „děkovat“ ![]()
A co když to chytne v tramvaji nebo někde jinde od někoho dospělýho?
@kozisek vidis, je to o rozhodnuti jedince, reditelky reknu ti to narovinu, reditelka dala prednost starsimu diteti, pred cerstvym triletakem, ktere muze nastoupit az v zari. to starsi dite bylo z Ukrajiny, neockovane. ale pro prijeti muselo byt naockvane…
@Keyllah píše:
Minimální riziko je pořád riziko a riskovat, že to odnese zrovna moje dítě? Za svoje peníze (u soukromé školky) očekávám, že toto nebezpečí mému dítěti nehrozí. Ono lítat pak po různých kontrolách, doktorech atd. není nic příjemného, zvlášť pro malé děti…
tak počkej až ti chytne vši a budeš půl roku odvšivovat domácnost
znám takové případy ![]()
@Rajcatko84 píše:
@Aneta.Berg Ano, je to tak. Je pravda, že riziko nákazy od neočkovaného dítěte je pro očkované minimální nebo nulové. ALE.. Když jsem pracovala ještě ve státní školce, tak se dostalo do školky dítě, které nebylo očkované. Zjistilo se, že má černý kašel. To, jak byli ostatní rodiče vyděšení nepřeju nikomu. Ani my jsme neměli dobrý pocit. A nehledě na to, že pak každý, kdo s ním přišel do styku musel povinně k doktoru. Ono to je pak celkem nepříjemný..
A z čeho byli vyděšeni když byly jejich děti očkované?
@Keyllah Tak tak.. Proto to já respektuju a rodičům ve své soukromé školce nechci přidělávat starosti tím, že jim tam přiberu neočkované dítě. I kdybych nemohla obsadit kapacitu a zrovna by se přihlásil někdo s neočkovaným.
@Katche černý kašel je rozšířen hlavně proto, že se proti němu přestalo očkovat. Některé děti už ale očkované jsou. V té školce to byly všechny krom toho jednoho,
@Rajcatko84 píše:
@Keyllah Přesně tak. Většina rodičů to tak má.@teckaa Jenže to je vždycky tak, v těhle diskuzích. Nejhorší je, že nedokáží aspoň trochu uznat, že je na tom, co jsme napsaly trochu pravdy.
@hanča74 Na to jsem se odpovědi nikdy nedočkala. A to se ptám trpělivě. Vždycky dostanu jedovatou odpověď typu „Přečti si rizika očkování, debile“. Ale rizika neočkování..? Mně osobně přijdou větší.
v cem? Vzdyt chytnout nestovice, zardenky atd je normalni, po ocku prodelani velmi caste(tak se tvori umele protilatky prave).Ale ber v potaz co vse obsahuje vakcina, ta neobsahu jen tu nemoc ac teda zvireci treba, ale dalsi slozky.Ty jsou prave nebezpecny pro ockovane deti, tam je to nebezpeci. Protoze to, na co je dite ockovane prodela.Uz jen protoze protilatky trvaji par roku(pokud nejake telo vytvori),ale slozky se drzi a nici mnohem vic let.Za par let je ockovane dite tam, kde neockovane. S tim rozdilem, ze neockovane prodela pravdepodobne detskou nemoc v detskem veku, ockovane pozdeji, kdy je riziko horsiho prubehu mnohem mnohem vetsi.Asi tak no.
@kozisek Pokud chytne vši, tak to bude stejně nepříjemný, jako chřipka, ale nebude s nimi muset do nemocnice…
@Aneta.Berg Z čeho? Třeba prostě jen ten pocit, že si jejich dítě hrálo s tím nemocným?
@Rajcatko84 píše:
@Aneta.Berg Ano, je to tak. Je pravda, že riziko nákazy od neočkovaného dítěte je pro očkované minimální nebo nulové. ALE.. Když jsem pracovala ještě ve státní školce, tak se dostalo do školky dítě, které nebylo očkované. Zjistilo se, že má černý kašel. To, jak byli ostatní rodiče vyděšení nepřeju nikomu. Ani my jsme neměli dobrý pocit. A nehledě na to, že pak každý, kdo s ním přišel do styku musel povinně k doktoru. Ono to je pak celkem nepříjemný..
proc panika, kdyz byly ockovany
.A ty ve sve skolce(nevim jak dlouhou praxi mas, placnu treba 10 let) si nikdy nemela za ty lete ve skolce treba nestovice?
@Rajcatko84 presne to takhle byl. hloka z ukrajny, do 4 let v rodisti hlidala babicka. matka pracuje tady. holcicka prijela do cech v prosinci 2013, neumi slovo cesky, bez ockovani… popravde zazivame ocistec! uz se tesim, az pujdu na materskou…
@wildcherry Já očkovaná jsem snad proti všemu a žiju a je mi fajn
![]()
@Katche Já se o to nezajímám, nevím, jestli to bylo někdy nepovinné, tuším, že nějakou dobu jo, protože byl DÍKY OČKOVÁNÍ vymýcen. Možná to bylo něco jinýho, netuším, já se očkuju o proti žloutence a klíšťatům, takže tahle otázka je pro mě trochu španělská vesnice.
@Aneta.Berg píše:
A z čeho byli vyděšeni když byly jejich děti očkované?
Promiň, ale já přijít pro dítě do školky, kde na mě vybafnout, že tam mají černý kašel nebo něco podobného, tak i když bych měla dítě očkované, tak minimálně znervózním…ty ne?? Nevím, jak je to u toho černého kašle, ale třeba u podezření na TBC následují lékařské kontroly atd. u všech, kdo byli poblíž…a je jedno jestli mají očkování nebo ne.
No vidíš a jeden můj syn chodí s takovou neočkovanou do ZŠ. A nikdo to neřeší. U školky to vypadá, že by neočkující matky měli rovnou střílet. A přitom o pár let později na tom absolutně nesejde.