Kdo platí promoční oběd?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15532
23.6.11 13:32

mě to bohužel minulo, ale u přítele platili promoční oběd jeho rodiče. Za týden má promoci švagrová a taky to platí rodiče. Asi tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
23.6.11 13:41

Když jsem já studovala, promoci platil můj taťka. Teď bude mít promoci přítel, a bude ji platit přítel, resp. my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
23.6.11 13:52

Já promoční oběd pořádat nechtěla, ale neměla jsem na výběr a platili rodiče. Upřímně netuším, z čeho bych ho tehdy zaplatila :nevim: Jen jsem dostala kartáč, že promoční oběd se koná v místě studia a ne v místě bydliště :nevim:
Svatbu jsme si platili sami. Peníze, co jsme darem dostli svatbu zaplatily a ještě něco málo zbylo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
23.6.11 13:53

My taky pořádali z praktických důvodů v místě bydliště a nikdo neměl námitek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
23.6.11 13:55

Ahoj, kdyz jsem promovala ja, tak obed platili nasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
renat2
23.6.11 14:05

Promovala jsem v březnu a oběd platili moji rodiče.

• Citovat
  • Upravit
3999
23.6.11 15:04

Mně platili rodiče a i oni to tenkrát objednávali, já jsem v té době měla roční holčičku, takže jsem byla vůbec ráda, že jsem ty státnice udělala :roll: ale to jsme byli takto domluveni, respektive oni to takto navrhli. Každopádně za sebe bych si vzala peněz dost a počítala s tím, že platím já. A pokud se někdo nabídne, tak se pak domluvit… :wink: a nebo se domluvit předem, ale zase aby to nevypadalo, že člověk od někoho něco čeká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
23.6.11 15:25

keď som promovala bola som na materskej a platila som to ja, resp. s manželom z rodinného rozpočtu. ale bol to malý obed pre najbližších a ani by som nechcela aby to zatiahla mama (s otcom nežije, nebol ani pozvaný tak by to musela platiť sama). záleží od situácie a dohody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
23.6.11 15:25
ugluk píše:
No a to máš jak s tou svatbou - tradice je, že platí rodiče nevěsty, ale myslím, že v dnešní době už je dost velká část snoubenců zcela samostatná a vydělávající a zaplatí si to raději sami, takže je to čistě na tom, jak se dohodnete :-)

Přesně :palec: My si svatbu platili sami. A co se týče toho oběda, tak bych se s rodiči dohodla dopředu, jak to bude. Jinak bych to brala tak, že tys je pozvala, tak ty platíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.6.11 16:38

Záleží na každé rodině, jak to mají nastavené.
Většinou když už ten dotyčný vydělává, platí. Ale stejně pak rodiče nějakej peníz na oběd přihodí. :)

Jinak já bych vzala peníze a počítala s tím, že to cvaknu. A když mi rodiče přispějí, bude to milé překvápko. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.6.11 13:07

Domlouvali jsme se dopředu, nakonec jsem to platili já, příspěvek pozvaných bylo, že tam jeli těch 200 km z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myspol
15.9.11 13:06
vesna píše:
ugluk píše:
No a to máš jak s tou svatbou - tradice je, že platí rodiče nevěsty, ale myslím, že v dnešní době už je dost velká část snoubenců zcela samostatná a vydělávající a zaplatí si to raději sami, takže je to čistě na tom, jak se dohodnete :-)
To jo, my si platili celou svatbu sami a naši jen hostinu, tenkrát jsem ještě byla „částečně pracující a studující“. :palec:

a co paltili ženichovi rodiče? my to měli tak, že všechny výdaje s hostinou, ubytováním, řidiči apod. platili rodiče napůl. Mí rodiče mně ještě zaplatili oblečení, kadeřnici a kosmetičku :-) ale byla jsem částečně student. Zbytek jsme platili my, ale rodiče nám ještě přidali, takže jsme ještě z toho zaplatili video fotky a něco málo zbylo. Na nás byli potom prstýnky, oznámení, manželův oblek, kytky…

Jinak promoci mně zaplatí také rodiče, i když už mám svou rodinu - matka to ale avizuje mně už dopředu.

• Citovat
  • Upravit
714
15.9.11 13:17
myspol píše:
vesna píše:
ugluk píše:
To jo, my si platili celou svatbu sami a naši jen hostinu, tenkrát jsem ještě byla „částečně pracující a studující“. :palec:

a co paltili ženichovi rodiče? my to měli tak, že všechny výdaje s hostinou, ubytováním, řidiči apod. platili rodiče napůl. Mí rodiče mně ještě zaplatili oblečení, kadeřnici a kosmetičku :-) ale byla jsem částečně student. Zbytek jsme platili my, ale rodiče nám ještě přidali, takže jsme ještě z toho zaplatili video fotky a něco málo zbylo. Na nás byli potom prstýnky, oznámení, manželův oblek, kytky…

Jinak promoci mně zaplatí také rodiče, i když už mám svou rodinu - matka to ale avizuje mně už dopředu.

Manželovi rodiče platili koláčky a dovezli pivo co se vaří u nich.

Jinak promoční oběd nakonec platili naši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myspol
15.9.11 13:21

mně to čeká za měsíc:-) tak hledám kde ji udělat v brně a na toto jsem narazila

jsem si říkala, že by ničím nepřispěly :-)znám totiž rodiče co na svatbě neplatili ani korunu - tchýně řekla kamarádce, že přece hostinu platí rodiče nevěsty a do roka byli aj rozvedení :-))))

• Citovat
  • Upravit
3429
17.9.11 21:26

Přesně toto řekla moje tchýně mě a přítelovi. Přece ona nebude platit ani půlku. Ať to zacvaká moje mamka :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze