Kdo platí promoční oběd?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mě to bohužel minulo, ale u přítele platili promoční oběd jeho rodiče. Za týden má promoci švagrová a taky to platí rodiče. Asi tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem já studovala, promoci platil můj taťka. Teď bude mít promoci přítel, a bude ji platit přítel, resp. my.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já promoční oběd pořádat nechtěla, ale neměla jsem na výběr a platili rodiče. Upřímně netuším, z čeho bych ho tehdy zaplatila
Jen jsem dostala kartáč, že promoční oběd se koná v místě studia a ne v místě bydliště ![]()
Svatbu jsme si platili sami. Peníze, co jsme darem dostli svatbu zaplatily a ještě něco málo zbylo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky pořádali z praktických důvodů v místě bydliště a nikdo neměl námitek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně platili rodiče a i oni to tenkrát objednávali, já jsem v té době měla roční holčičku, takže jsem byla vůbec ráda, že jsem ty státnice udělala
ale to jsme byli takto domluveni, respektive oni to takto navrhli. Každopádně za sebe bych si vzala peněz dost a počítala s tím, že platím já. A pokud se někdo nabídne, tak se pak domluvit…
a nebo se domluvit předem, ale zase aby to nevypadalo, že člověk od někoho něco čeká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
keď som promovala bola som na materskej a platila som to ja, resp. s manželom z rodinného rozpočtu. ale bol to malý obed pre najbližších a ani by som nechcela aby to zatiahla mama (s otcom nežije, nebol ani pozvaný tak by to musela platiť sama). záleží od situácie a dohody
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ugluk píše:
No a to máš jak s tou svatbou - tradice je, že platí rodiče nevěsty, ale myslím, že v dnešní době už je dost velká část snoubenců zcela samostatná a vydělávající a zaplatí si to raději sami, takže je to čistě na tom, jak se dohodnete
Přesně
My si svatbu platili sami. A co se týče toho oběda, tak bych se s rodiči dohodla dopředu, jak to bude. Jinak bych to brala tak, že tys je pozvala, tak ty platíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na každé rodině, jak to mají nastavené.
Většinou když už ten dotyčný vydělává, platí. Ale stejně pak rodiče nějakej peníz na oběd přihodí. ![]()
Jinak já bych vzala peníze a počítala s tím, že to cvaknu. A když mi rodiče přispějí, bude to milé překvápko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domlouvali jsme se dopředu, nakonec jsem to platili já, příspěvek pozvaných bylo, že tam jeli těch 200 km z domova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vesna píše:ugluk píše:To jo, my si platili celou svatbu sami a naši jen hostinu, tenkrát jsem ještě byla „částečně pracující a studující“.
No a to máš jak s tou svatbou - tradice je, že platí rodiče nevěsty, ale myslím, že v dnešní době už je dost velká část snoubenců zcela samostatná a vydělávající a zaplatí si to raději sami, takže je to čistě na tom, jak se dohodnete
a co paltili ženichovi rodiče? my to měli tak, že všechny výdaje s hostinou, ubytováním, řidiči apod. platili rodiče napůl. Mí rodiče mně ještě zaplatili oblečení, kadeřnici a kosmetičku
ale byla jsem částečně student. Zbytek jsme platili my, ale rodiče nám ještě přidali, takže jsme ještě z toho zaplatili video fotky a něco málo zbylo. Na nás byli potom prstýnky, oznámení, manželův oblek, kytky…
Jinak promoci mně zaplatí také rodiče, i když už mám svou rodinu - matka to ale avizuje mně už dopředu.
- Citovat
- Upravit
myspol píše:vesna píše:ugluk píše:To jo, my si platili celou svatbu sami a naši jen hostinu, tenkrát jsem ještě byla „částečně pracující a studující“.
No a to máš jak s tou svatbou - tradice je, že platí rodiče nevěsty, ale myslím, že v dnešní době už je dost velká část snoubenců zcela samostatná a vydělávající a zaplatí si to raději sami, takže je to čistě na tom, jak se dohodnetea co paltili ženichovi rodiče? my to měli tak, že všechny výdaje s hostinou, ubytováním, řidiči apod. platili rodiče napůl. Mí rodiče mně ještě zaplatili oblečení, kadeřnici a kosmetičku
Jinak promoci mně zaplatí také rodiče, i když už mám svou rodinu - matka to ale avizuje mně už dopředu.ale byla jsem částečně student. Zbytek jsme platili my, ale rodiče nám ještě přidali, takže jsme ještě z toho zaplatili video fotky a něco málo zbylo. Na nás byli potom prstýnky, oznámení, manželův oblek, kytky…
Manželovi rodiče platili koláčky a dovezli pivo co se vaří u nich.
Jinak promoční oběd nakonec platili naši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mně to čeká za měsíc:-) tak hledám kde ji udělat v brně a na toto jsem narazila
jsem si říkala, že by ničím nepřispěly
znám totiž rodiče co na svatbě neplatili ani korunu - tchýně řekla kamarádce, že přece hostinu platí rodiče nevěsty a do roka byli aj rozvedení ![]()
- Citovat
- Upravit
Přesně toto řekla moje tchýně mě a přítelovi. Přece ona nebude platit ani půlku. Ať to zacvaká moje mamka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit