Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den ![]()
Kdy je nejlépe hledat dovolenou u moře last minute? Chci s přítelem pokud nejlépe 25.6. odlet. Zatím mi, ale i last minute přijdou dost drahé
a to jsem koukala na více cestovek.
Když budu koukat těsně před odletem bojím se, že už nabídky nebudou
Tak týden před odletem. Čím blíže k datu odletu, tím je šance na levnější. Jsou to poslední nabídky volných nebo stornovaných zájezdů.
@Lucina666 s těma nervama musíš trochu počítat. Když si vybereš fajn hotel a zájezd je volný, tak ještě nemusí mít pro vás volné místo v letadle
To je pak taky opruz😬
@Lucina666 píše:
Tak to bude o nervy![]()
Taky to nejsou zájezdy pro lidi co si nahlásí v práci dovolenou a jdou čekat na zájezd. To je pro lidi co hlídají zájezdy a ze dne na den si v práci berou dovolenou a jedou, či můžou dělat z dovolené apod.
Držím ti palce, teď jsem rezervovala na srpen, buď nebyly pokoje nebo nebyly letenky.
Nechceš zkusit cestu na vlastní pěst?
@Cenarius my jsme ten případ, kdy dovolená nahlášena dopředu, dva týdny a v té době hlídame a vždy jsme v pohodě letěli.
@Gilfi1987 píše:
@Lucina666 s těma nervama musíš trochu počítat. Když si vybereš fajn hotel a zájezd je volný, tak ještě nemusí mít pro vás volné místo v letadleTo je pak taky opruz😬
Ja myslela, ze tohle ma cestovka zmaknuty dohromady ![]()
@Zuzaja píše:
Držím ti palce, teď jsem rezervovala na srpen, buď nebyly pokoje nebo nebyly letenky.Nechceš zkusit cestu na vlastní pěst?
Je to ma uplne prvni dovolena v cizine, tak se toho bojim, radsi bych poprve s cestovkou ![]()
@EvaDDD píše:
@Cenarius my jsme ten případ, kdy dovolená nahlášena dopředu, dva týdny a v té době hlídame a vždy jsme v pohodě letěli.
Tak to se budu modlit, aby nam to taky vyslo
![]()
@Lucina666 píše:
Ja myslela, ze tohle ma cestovka zmaknuty dohromady
Nemá. Má nasmlouvané pokoje a samostatně letenky. Je to velmi častý jev. Ale jestli je to vaše první dovolená u moře, měli jste vybírat na první moment už vloni v prosinci. Last minuty mají svoje mouchy a určitou dávku adrenalinu. Nemusíš natrefit na vhodnou destinaci, možná budete nuceni dělat kompromisy. Také zvaž felxibilitu u termínu odletu. A letos jsou zájezdy fakt hodně vyprodané, takže v last minutech moc výrazně levných nabídek nebude.
Ahojte. Chtěl bych zkusit poprvé letět k moři..nemám s tím zkušenosti. Jsem sám a proto se chci zeptat na last minute jestli se to vyplatí a jestli je to jen cena za letenku nebo i za pokoj. Jakou cestovku vybrat?
Nechtěl bych se jen válet…existují zájezdy i s nějakým programem…výlety v okolí zájezdu? Dekuji moc
Můžeš si vybrat pobytový nebo poznávací zájezd. U pobytového se na místě dají dokoupit výlety. Cena je za letenku i pobyt, jen budeš mít příplatky za jednolůžkový pokoj. Zkus se podívat na nabídky větších cestovních kanceláří, jako je Fischer, Exim nebo Čedok. Utřídíš si svoje představy, co vlastně hledáš.