kdy chodí nemocenská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Podle mých informací CSSZ Prahy 8 zpravuje veškeré nemocenské firem, které mají víc jak 25 zaměstnanců. To znamená, že tam patří tak 80% zaměstnavatelů (můj odhad). Taky jsem měla a měm s nima problémy a znám hodně dalších lidí, kteří také. Teď čekám jak mi vyřeší mateřskou. Ale já když jsem se začala pídit po tom proč mi nic nechodí, tak jsem začala na mzdové účtárně a požádala aby mi řekli ke kterému datu lístek na peníze na socku odeslali a na základě této informace jsem tam volala a uháněla je a uháněla a nakonec uhnala, ale až po oficiální stížnosti řediteli CSSZ Prahy 8. Nikdy se mi nepodařilo kontaktovat referentku pod kterou podle RČ a jména spadám ( vždy měla dovolenou). Chce to se obrnit trpělivostí, ale nenechat se očůrat. Oni maj na výplatu 30 dní od obdržení lístku na peníze od zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no holky to jste mě vůbec nepotěšily.budu to muset taky začít řešit.ale děkuji všem za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tady tak pročítám příspěvky a je mi stále víc jasné,že v tomto státě je možné vše…Od srpna jsem v prac.neschopnosti,za září přišla nemocenská 26.10 za říjen už bohužel ne..Jelikož můj zaměstnavatel spadá pod Prahu9,tak jsem nelenila a volala..lístek na peníze tam mají,ale proč já nemám peníze,tak na to už mi nikdo kloudnou odpověď nedal…Nikoho nezajímá,že máte doma děti z jednoho platu to většina rodin neutáhne,při všem co se dnes platí..Podle soc.pracovnice nemáme nárok ani na soc.příspěvek,protože naše životní min. (je nás doma 5) přesahuje o necelé DVĚ KORUNY!!Ani já sama nevím za co budeme jíst,než manžel dostane výplatu..O tom,že se blíží vánoce ani nemluvím..
Asi mi nezbyde nic jiného než přestat marodit,nastoupit do práce a snažit se to i přes bolesti a částečné ochrnutí vydržet…
Nejsem rasista,ale když vidím v lékárně skupinu lidí jak pouze předloží papír na který dostanou razítko,protože jsou soc.slabá rodina,nezaplatí ani korunu,přijedou si tam super autem a já tam každých 14 dní nechám skoro 500.-,tak je mi zle…
- Citovat
- Upravit
Jak je to s výplatou nemocenské
Chtěla jsem se zeptat. Dne 27.8.2012 mi skončil 3letý rodičovský příspěvek a jelikož jsem těhotná tak jsem nastoupila od 28.8 na nemocenskou a zajímá mě jak je to s výplatou nemocenské. Za srpen mi přišla výplata od zaměstnavatele a za září jen za 11 dní. Zbytek mi proplatí sociálka? nebo jak to je? ![]()
- Citovat
- Upravit
Nemocenskou vyplaci sociaka od 22.dne nemoci kazdy mesic ale musite vzdy do konce mesice odeslat zamestnavateli listek na penize ktery vypíse sestricka zamestnavatel ho odesle socialce hlavne na 3 dilu neschopenky ktery musite si podepsat take vyplnit bud c.uctu nebo adresu. a je dobre si zavolat na soc. jestli byly peníze odeslany
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mazule píše:
Chtěla jsem se zeptat. Dne 27.8.2012 mi skončil 3letý rodičovský příspěvek a jelikož jsem těhotná tak jsem nastoupila od 28.8 na nemocenskou a zajímá mě jak je to s výplatou nemocenské. Za srpen mi přišla výplata od zaměstnavatele a za září jen za 11 dní. Zbytek mi proplatí sociálka? nebo jak to je?
Ano je to tak.
S došlou nemocenskou je to většinou v Pzaze nadlouho. Já patřím pod ní a stále čekám na peníze za září. Tak to mám od května, co jsem na nemocenské.
Lituju maminy, co mají nemocenskou jako jediný příjem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky taky musím přispět do diskuze.Jsem 2.měsícem na nemocenské první měsíc mi hradil zaměstnavatel a zbytek doplatila sociálka cca asi týden no a peníze mi přišli včas. Tento měsíc měla sociálka platit celý měsíc a nepřišlo mi zatím nic. První měsíc přišla nějak okolo 13ho a ted je pátek 15ho a nic takže jestly přijde v pondělí 18ho tak i tak už maji oproti minulému měsíci zpoždění. Docela mi to dělá čáru přes rozpočet když jsem s tim počítala ale myslim si že s tím nic neuděláme. V prosinci nastupuju na mateřskou a už se nemůžu dočkat ta alespon chodí relativně přesně. Jináč jsem ze středočeského kraje. ![]()
- Citovat
- Upravit
nemocenská
Já jsem doma už 5.měsíc. Od zaměstnavatele jsem dostala víplatu v termínu, ale od sociálky nikdy.Za červenec mi to poslali až 3.září, za srpen 24.září, v říjnu to bylo 18. a teď ji ještě nemám. Když tam zavolám, tak to nezvednou a emaily neodpoví. A přitom kamarádka ji má už od 17.11.
- Citovat
- Upravit