Kdy dát mimi do jeslí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8040
5.2.19 15:20
@Monchichik píše:
@Mauša5218 Ale to je soukromá školka, pokud na to nemáš, tak tam dítě nedávej. Jim je jedno, jestli si samoživitelka nebo ne. O tom jsem teda nikdy neslyšela, že by se platilo podle toho, kolik má kdo peněz :think: .

To je blbost. Žádné takové zařízení u nás neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21781
5.2.19 15:26

@Mauša5218 no já ti nevím. Před lety jsem za státní jesle platila 5000 měsíčně. Na tvém místě bych zkusila hledat nějaké dětské skupiny dotované státem, městem nebo z EU fondů, které mají za cíl podpořit matky v návratu do práce. tam by mohly být ceny příznivější. Koukej i po nabídkách domů dětí či mateřských center. No a soukromé jesle u nás stojí kolem 10 tis. Ptala ses na chůvu, u malého dítěte jsem dávala 150 na hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
5.2.19 15:32

Ještě mě napadlo,jestli to třeba není jako ve školce,kde nám p.ředitelka říkala,že pokud má někdo hmotnou nouzi,je osvobozen od školného,ale musí se to tuším každé 3 měsíce dokládat. Tak jestli to třeba takhle nemají i jesličky. Je tedy fakt,že je u nás umožněno maminkám zůstat s dětmi dlouho doma,ale pokud si chce nebo musí některá přivydělat,tak těch možností umístění malého dítka je málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
5.2.19 15:33
@Mauša5218 píše:
Mohu se zeptat, kolik chce v průměru hlídačka? A zda mohu chtít nějaké ověření, tedy způsobilost ke hlídání dětí, nebo tak něco? Přece si k dítěti nemohu pustit jen tak někoho, kdo se ozve třeba na inzerát!?

spis bych mozna zkusila najit nejakou vitalnejsi pani v duchodu v okoli, pokud se jedna o cca ty dva dny v tydnu ;) nektere treba budou rady, ze muzou travit cas s mimčem a nebudou chtit tak velke castky jako ofiko hlidacky. ale jak moc to je realne, tezko rict.

@Mauša5218 píše:
@Aliik Tak a už mě zase přemáhá beznaděj, tolik? :nevim: To přece nemůžou po matce samoživitelce s nejnižší mateřskou chtít?! 8o Jedná maminka tu psala, že částku vypočítají z příjmů dané rodiny… Jdu se pokusit, to vygůglit :think:, nebo mě klepne.

takto to opravdu nefunguje. kolik mas penez nikoho nezajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32303
5.2.19 16:53

@carola no možná, že to tak jesličky mít budou, že budou osvobozeni ti, co jsou na hmotné nouzi, od školného, ale určitě ne v soukromé školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.2.19 22:26
@carola píše:
To je blbost. Žádné takové zařízení u nás neexistuje.

Existuje,mestske jesle. Nevim,jestli maji stejny system vsude,mozna ne,ale u nas v Brne jsou troje mestske jesle a cena se odviji od prijmu domacnosti,resp. nasobku zivotniho minima. Zacina to na 1500kc za mesic a konci na 6000kc/mes. Aspon tak to bylo lonsky skolni rok,kdy jsem se o to zajimala,aktualni cenik bych musela vyhledat.Samozrejme se to netyka soukromych zarizeni,ty tvoje prijmy pochopitelne vubec nezajimaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
5.2.19 22:31

@Russet take jsem si to myslela ale chyba…syn začal sekat latinu až když nastoupil ve 2.5 letech do školky. socializoval se, pochopil že ne vždy vše bude podle něj, že ne vše se točí okolo nej, že se musí delit o hračky…jako opravdu ho to strašne moc posunulo. ted dcerce vyjednávam že by i vzali i dříve ale bohužel zatim neni misto. vychova ve skupině dětí dětem hodne dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.2.19 22:32

@Kotatko03 To je sice hezke,ale uvedom si, ze tech,kteri tu moznost maji,je jen zlomek. Jsou profese,ktere to neumoznuji,zamestnavatele,kteri to nenabizeji a to,ze takovou moznost mas,je spis stedti,nez standard. Zakladatelka ocividne takovou moznost nema,jinak by a) uz neco delala a za b)by se netrapila hledanim ufinancovatelneho hlidani. Takze tvoje reakce na ni je minimalne trochu prezirava a vubec ji nepomuze. Nesouhlasit muzes,ale v jeji kuzi nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.2.19 22:38
@axelina píše:
@Russet take jsem si to myslela ale chyba…syn začal sekat latinu až když nastoupil ve 2.5 letech do školky. socializoval se, pochopil že ne vždy vše bude podle něj, že ne vše se točí okolo nej, že se musí delit o hračky…jako opravdu ho to strašne moc posunulo. ted dcerce vyjednávam že by i vzali i dříve ale bohužel zatim neni misto. vychova ve skupině dětí dětem hodne dá

Jo, synovi kolektiv taky svědčí. Ale na roce nebo dvou jsem prostě toho názoru, že má být se svými blízkymi. Mně to tak uteklo. Táhla se ta první zima po jeho narození, ale pak to letělo a najednou jsme šli k zápisu. Kdybych měla 10 dětí, tak je ráda odevzdám na chvíli pryč, ale jedno dítě jsem doma zabavit dokázala. Peníze jsem nutně nepotřebovala. Vyšli jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.2.19 22:40
@Hoa Mai píše:
Existuje,mestske jesle. Nevim,jestli maji stejny system vsude,mozna ne,ale u nas v Brne jsou troje mestske jesle a cena se odviji od prijmu domacnosti,resp. nasobku zivotniho minima. Zacina to na 1500kc za mesic a konci na 6000kc/mes. Aspon tak to bylo lonsky skolni rok,kdy jsem se o to zajimala,aktualni cenik bych musela vyhledat.Samozrejme se to netyka soukromych zarizeni,ty tvoje prijmy pochopitelne vubec nezajimaji.

U nás třeba jesle vůbec nejsou a soukromá škola, kde berou i dvouleté, je beznadějně nabouchaná. Takže mají maminky smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
6.2.19 08:10

@Russet jasný já ho taky zabavím o to nejde… ale pro dítě je jednoznačně lepší být od tech 2 let v kolektivu než byt pouze s mamou nebo pouze s babičkou, chuvou .. protože tam je prostě samo a program a všechno se řídí dost podle něj… já to ted vidím jak syn je oproti druhorozene dceři rozcapený.. ona si odmala musela zvykat že je až druhá a musela se podřizovata jednoznačně bych řekla je s ní lepsi pořízení, neječí nevzteka se hned , je trpělivá, zvyklá čekat… on vlastně do 2.5let vyrustal sám jak jedináček a je to na něm videt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí