Kdy domů po cisařskem řezu

143
3.11.10 12:20

Kdy domů po cisařskem řezu

:think: Ahoj holky chtěla jsem se zeptat na ponděli mam planovaní cisařský řez kdy budu mit svodnou anestezii nevím co si mam pod tim pojmem představit na netu jsem se dočetla že jsem umrtvena od pasu dole picha se do pateře a ja jsem se chtěla zeptat zda tu je mezi vám někdo kdo to podstoupil a jestlý jste byli převezeni na JIPKU a na jak dlouho a za jak dlouho jste šli domů a poslední dotaz za jak dlouho vám daji mimi k sobě děkují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6365
3.11.10 12:28

Ahojky,
já jsem byla na sekci se spinální anestezií, nevím, jestli je to to samé. Šla jsem na sál ráno, poté jsem byla převezena JIP, kde jsem byla do druhého dne ráno. Poté jsem musela vstát, jít se umýt a pak mě převezli na oddělení šestinedělí. Celou dobu mi miminko nosili na přiložení, musela jsem se ale upomínat, aby mi ho donesli. Domů jsem šla 4 den, normálně u nás pouští až 5. den. Jestli tě ještě něco zajímá, ptej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.11.10 12:29

Takže epidurál :wink:

Ségra jí měla, já měla celkovou, byla den na JIP, pak na normálním pokoji, tuším 4.den šla domů (já 5.den, ale kvůli žloutence malého)..

Mimčo mně dali přiložit večer, po probuzení z narkózy, plně do starání jsem ho dostala za 2 dny. U ségry nevím, měla děti v inkubátorech…

Držím palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
3.11.10 12:32

kdy domů

A kdy ti mimnko přinesli na stalo na pokoj a ještě jsem se chtěla zeptat na ten spinal jak ti to pichaji jde něco citi jako myslim jak to zavaději tu jehlu ja mam stoho přišerny strach z jehel obecně někde jsem četla že jak to pichaji se pri nesmim ani pohnout jak se pri pohnu doktor to muže špatně pichnout a ja mužu ohrnout je to pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
3.11.10 12:39

Ahoj,já osobně jsem nic necítila,žádné píchnutí,strach byl větší. :lol: a nehýbat,já jsem se klepala jako ratlík a nešlo to zastavit.Páni doktoři jsou šikovní.držím palce a neboj se!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
3.11.10 12:40

ahoj…taky jsem si to uzila :-) ale neboj…jako to jak pichnou do tech zad to citis…ale je to proste „pich“ necitis ze by ti neco jezdilo v pateri nebo tak..a je to rychlovka.
jinak rano jsem byla na SC cely den me nechali v klidu na JIP…jen prinesli dvakrat malou na kojeni…no a vecer sem se setrou sla do sprchy se umyt…rano me dali na normalni pokoj a dostala jsem malou k sobe…za 4 dny dom. jako ta jizva pak boli hnusne…ale kazdym dnem je to lepsi a lepsi…vlastne po 24 hodinach uz chodis a staras se o mimi. doma uz sem byla naprosto v pohode - pekla sem cukrovi, uklizela…aaaaale kazdy jsme zase trochu jiny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.11.10 12:40

Ahoj, taky jsem měla lokální umrtvení, na Jipku jsem jela a byla jsem tam 3 dny, poté mě převezli na 6tinedělí a šla jsem celkově domů po 7 dnech. Malýho mi dali hned ten den co mě převezli, ale až večer a pak jsem ho měla pořád u sebe.
Jinak při napíchávání jsem nic necítila, možná mírný tlak a při vyndavání mimíska a šití také nic, taky jsem se císaře strašně bála, jenže já měla akutního - ne plánovanýho

Příspěvek upraven 03.11.10 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
3.11.10 12:41

Ahoj Amilie,

každopádně propuštění po císaři je v každé nemocnici jiné, já rodila v Motole a tam se domů chodí až 6. nebo 7. den, pokud nejsou komplikace. Rodila jsem ráno kolem desáté, potom mě převezli na JIP, kolem druhé přišel na návštěvu manžel, malýho přivezl, to jen ležel vedle mě, já jsem těma nohama ještě moc hýbat nemohla, a na přiložení mi ho sestra přivezla až tak kolem páté odpoledne. Druhý den dopoledne mě převezli na normální pokoj, kde jsem byla 4 dny a malýho nám vozili každé 3 hodiny, na room-in jsem šla až 5. den.
A s tou injekcí…píchá se do zad, ty si na lůžku lehneš na bok a stočíš se jakoby do klubíčka. Nic to není, neboj. Mě to dokonce píchala nějaká anestizioložka-žákyně, anestizioložka seděla vedle ní a radila jí: trochu výš, takhle si to nahmatejte… :lol: Nemyslím si, že v dnešní době od odborníka by hrozilo nějaké špatné napíchnutí a v důsledku toho ochrnutí. Jen jedna holka, co ležela se mnou potom na pokoji, měla hrozné několikadenní bolesti hlavy, protože se jí tam prý udělala nějaká vzduchová bublinka, nebo co.
Fakt se ničeho neboj!!!! Před porodem k tobě anesteziolog přijde a všechno spolu proberete a ty se budeš moci na cokoliv zeptat 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.11.10 12:43

Mela jsem sice celkovou, ale domu jsem sla 4. den (v utery CS, v sobotu domu). Sla jsem stejne jako po normalnim porodu, hodne taky zalezi, jak maji plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
3.11.10 12:44

Teď si to nedokážu přesně vybavit, ale myslím, že malého mi ještě ten první den našestinedělí nosili na přiložení, ale vždy mi ho tam třeba hoďku nechali a pak si odnesli. 3. den jsem ho měla už od rána a pak se ptali, jestli si jej chci na noc nechat nebo jestli si ho mají vzít k sobě.
Spinál: Mi to píchali v sedě, hodně předkloněná „do kulata“, což s břichem nebylo jednoduché :D Místo vpichu prvně umrtví. Potom to píchaní jde cítit, je to hodně nepříjemné, ale je to jen chvilka, začíná okamžitě působit, hned jak se jim to povedlo napíchnot, tak mě položili. Potom už jsem necítila žádnou bolest, jen když mimi vytahovali, tak bylo cítit, jak ho vyndávají, ale nebolelo to, jen byl cítit ten pohyb. U prvního císaře to bylo v pohodě, u druhého se mi špatně dýchlo, ale jinak taky v pohodě. Anesteziolog se tě ptá, jak ti je. U napichování tě jeden drží, aby ses nepohla. Já měla na sále manžela, ten mi popisoval, co se děje. Po vytažení miminka ho odnesli dětské dr. vedle očistit, zkotrolovat a pak už zabaleného mi ho donesli ukázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
3.11.10 12:56

Rodila jsem v úterý ve 20.45 a na JIP jsem ležela do rána. Dopoledne mě pak převezli na šestinedělí. PA říkala, že nechávají na Jipce ležet cca 15 hodin. Ale to je asi různé, jak kde :nevim: Malou mi druhý den od rána nosili a přikládali. A od středy už jsem měla malou trvale u sebe. Domů nás pouštěli 5.den.
A píchání do páteře? Já teda cítila. Měla jsem SC až z důvodu nepostupujícího porodu. Takže nejdřív jsem si nechala píchnout epidurál, protože jsem myslela že budu rodit přirozeně (a už to byl problém), vystřídali se na mě 2 doktoři než mi to tam zavedli (prý taková záda už dlouho neviděli :roll: :mrgreen: ). Řekli mi, že nesmím cítit bolest. A já prostě při každém pokusu ucítila nepříjemné bodnutí :nevim: Pak když už se rozhodlo o císaři, tak mi stejným způsobem zaváděli znova něco do těch zad, ale už prý tenčí hadičku, nebo co :nevim: , ale cítila jsem to bodnutí stejně :nevim: Ale nebylo to nic, že by se to nedalo vydržet, jen prostě nepříjemné píchnutí (zvlášť když vám řeknout nesmíte se pohnout a nesmí vás to zabolet, zabolelo a já sebou vždycky cukla :roll: ). Jo a mi to teda píchali v sedě, a taky jsem musela být schoulená do klubíčka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
3.11.10 13:11

Ono to hodně záleží na okolnostech… tvém zdravotním stavu, zdr.stavu mimča, obsazenosti pokojů v nemocnici, …

Po císaři se bývá na JIPce 1 den, pokud je vše OK. Já třeba byla jen 10 hodin…byla jsem OK a hulákala jsem, že chci k malé :mrgreen:

Domů mě pustit nechtěli, ne dřív jak za 7 dní, ale já si to prosadila a 5.den se jelo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
3.11.10 13:12

V každé nemocnici je to jinak, já třeba na JIP vůbec nebyla, po císaři mě dovezli rovnou na normální pokoj. Císař byl ráno a večer už mě hnali do sprchy, to byla teda brutalita příšerná, ale jak se rozhýbeš, tak s každou další hodinou je to lepší a lepší.

Dítě jsem si vyžádala hned druhý den ráno, jakmile ze mě vyndali hadičky, tak jsem si šla pro vozík s miminem. Sice prsali, ale zle jsem se na ně dívala, tak mi dítě vydali bez řečí. :-D A i kdyby měli řeči, já bych si ho vyřvala. Takže záleží spíš na tobě, jak se budeš cítit.

Domů jsem šla čtvrtý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.11.10 13:35
Sunnyside píše:
V každé nemocnici je to jinak, já třeba na JIP vůbec nebyla, po císaři mě dovezli rovnou na normální pokoj. Císař byl ráno a večer už mě hnali do sprchy, to byla teda brutalita příšerná, ale jak se rozhýbeš, tak s každou další hodinou je to lepší a lepší.

Jo to je fakt, ale ty postele by nemuseli bejt tak vysoký, pro malý lidi je to ještě větší masakr - jako já. (já teda měla komplikace, proto 3 dny, plazma, transfuze,ledování, sražená krev v děloze, která naštěstí odešla sama, takže mě znovu otvírat nemuseli) ale zase mi nedovolili si vzít z JIPky ani tašku, vše táhla sestřička chudák celá jak Vánoční stromeček, protože mě tam přítel skoro celou odstěhoval i přes moje pokyny, takže jsem si nesla jen flašku s pitím a cítila se jak neschopná a domů už jsem táhla prcka v autosedačce a bylo mi fajn :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
3.11.10 15:50
Pettulle píše:
Sunnyside píše:
V každé nemocnici je to jinak, já třeba na JIP vůbec nebyla, po císaři mě dovezli rovnou na normální pokoj. Císař byl ráno a večer už mě hnali do sprchy, to byla teda brutalita příšerná, ale jak se rozhýbeš, tak s každou další hodinou je to lepší a lepší.
Jo to je fakt, ale ty postele by nemuseli bejt tak vysoký, pro malý lidi je to ještě větší masakr - jako já. (já teda měla komplikace, proto 3 dny, plazma, transfuze,ledování, sražená krev v děloze, která naštěstí odešla sama, takže mě znovu otvírat nemuseli) ale zase mi nedovolili si vzít z JIPky ani tašku, vše táhla sestřička chudák celá jak Vánoční stromeček, protože mě tam přítel skoro celou odstěhoval i přes moje pokyny, takže jsem si nesla jen flašku s pitím a cítila se jak neschopná a domů už jsem táhla prcka v autosedačce a bylo mi fajn :palec: .

Taky jsem malá a dostala jsem k posteli schůdek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital