Kdy je výchova dítěte nejnáročnější?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15977
16.8.12 15:26
@donaga píše:
Malá byla tedy extrémě řvavé dítě, takže pro mě byl zatím nejhorší první půl rok. Teď jí jsou dva a půl, péče je jiná, nechci říct že míň náročná, ale rozhodně já prožívám míň beznaděje :mrgreen:.

:mrgreen: :mrgreen: Malá je hodná - když jí mám 24 hodin u prsu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
16.8.12 15:30

Ahoj tak ja teda nad tim tez casto premyslim a jak uz tu nekdo napsal kazde obdobi ma svoje.ja mam preve skoro dvou a pul letou holku a sestitydenni mimco a musim rict ze ta starsi je ted v tom obdobi vzdoru a to je je teda zahul :roll: vzteka se odmlouva nechce se nechat nakrmit proste vsechno chce delat sama takze vsude bordel :cert: nejhorsi je ze nevim jak to obdobi zvladat.co je vlastne dobre a co spatne :roll: kdyz ctu clanky o vzdoru u deti tak je tam psano ze ten vzdor je vlastne pro dite obevovani se a uvedomovani sebe sameho takze vyvoj. takze kdyz neco zakazuju tak je to spatne…ted babo rad :zed: rika se ze obdobi vzdoru je prej prvni puberta.jsem teda toho nazoru ze male mimi je urite nejjednodussim obdobim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
16.8.12 15:31

Mám 14m dvojčata a mám pocit, že čím jsou starší, tím jsou náročnější :mrgreen: Ale to je proto, že mi teď začínají chodit a každá zdrhá na jinou stranu, a u jídla dělají blbiny, rvou se o hračky ap. Někdy jsem z toho už na prášky :mrgreen: Ale všichni říkají, že za rok už to bude pohodička, že si i samy budou hrát, tak doufám, že mají pravdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
16.8.12 15:34

Já myslim že novorozenec, to je taková bezradnost, pak už je to fajn. Malý je 5m a každý týden si říkám že už to nemůže být větší pohodička a zase udělá další pokrok. Puberta taky jde pokud není extrémní, to už se zase objevujou chvilky, kdy seš na dítě pyšná (když udělá přijímačky, řidičák, vede se mu ve sportu a tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
16.8.12 15:37

Mám zatím pouze jedno dítě a to dvouletého syna. Pro mě bylo nejnáročnější období od narození do 4,5 měsíce, kdy měl koliky a jen řval, nespal. To bylo na blázinec. :roll: Ale náročný je to pořád, jen jinak. A pořád nějaké starosti. Ale je pravda, že máme celkově náročnější dítko, v porovnání s kamarádkami.

CO jsem četla v „odborné literatuře“, tak relativně pohodové období by mělo být ve věku 3-6 let. A také období kdy sice dítě už chodí do školy, ale prepuberta i puberta jestě nenastaly - takže tak 7-9 let? Ale to :cert: je jen teorie, co jsem vyčetla. Každodenní realita pak člověku ukáže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
@Sariel píše:
Co znám kamarádky, které mají děti od jednoho roku výše, tak mi přijde, že už mají leháro. :D

Asi záleží na povaze dítěte :lol:

• Citovat
  • Upravit
1626

Tak já musím říct, že nejlepší období bylo, když byla dcerka(22měsíců) miminko, strašně byla hodná a jen spala a papala :mrgreen: Od toho 16tý měsíce, kdy začala chodit, to teda stojí za to, nejhorší je to, když jdeme do krámu něco nakoupit, začne furt křičet:„Ťapi, ťapi“ a já jí musím z kočáru pustit, jenže pak to začne, furt jí musím kontrolovat, protože si chce všechno ošahat, všechno padá na zem :roll: :roll: musím jí vždycky koupit rohlík nebo housku, ať si můžu v klidu nakoupit, to je pak hodná a já mám chvíli klid :lol: nebo když se jdeme podívat do obchodu s hračkama, jejej toto stojí za to, to jí v kočárku neudržím a musí za každou cenu ven a se vším si chce hrát :lol: takže pro mě to zatím nejnáročnější období je teď a to ještě nemluvím o tom, když se vzteká a válí se po zemi :cert: ale určitě za pár let na to budu vzpomínat s úsměvem, až bude v pubertě, tak si určitě na tohle nevzpomenu a budeme mít trochu jiné starosti, už to slyším:„No jo, dej mi pokoj“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
16.8.12 15:38

Tak malému je 10.5 měs. a připadá mi, že to nejnáročnější období začalo, když začal lézt. Náročností myslím, že spím málo a pořád ho člověk musí hlídat, aby si neublížil, případně nezdemoloval byt. Takže za mě 90měs až cca2 roky, až dostane trochu rozum jsou nejnáročnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.8.12 15:41

Každý věk má svoje. Než se zajedeš s miminem, než začne komunikovat a poznávat svět, pak neposlouchá, okolo 3. roku přijde první puberta a začne slovíčko nenenene, řev, prosazování sebe sama… pak školka, škola - tam se řeší úkoly, kdy se učit, kamarádi, jak kdo komu co udělal a neudělal, úderem 10. se na první místo dostanou vrstevníci, napodobování kamarádů a pak puberta… pak si vzpomeň na svou pubertu a po 20. roku budeš ráda, že jste všichni přežili. Kor když nezůstanete u jednoho dítěte.

A za mě - kdybych měla malé dítě, tvrdila bych, že to nejhorší máme za sebou. Ale mám děti starší a můžu říct, že přes všechno, čemu jsme museli čelit bylo období do začátku školy to nejlepší - to jsou děti ještě koťata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.8.12 16:03

Já bych řekla, že to chodí ve vlnách, jako prvorodička jsem byla vykulená a nevyužila náležitě chvilky klidu, když mě malý „nepotřeboval“ :lol: Teď už skoro žádné nemám, když je vzhůru, mám ho za zadkem. :think:
Jsou dny kdy je to zlatíčko a jsou dny, kdy bych ho s chutí narvala do babyboxu, i když už je na to velký. :lol:

Mám velké synovce a s těmi je to už úplně v… pokud se s nimi bavím, tak z toho vždy vyjdu jako totální negramot a imbecil :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.8.12 16:04

Dceri jsou zatim dva a bylo par narocnejsich obdobi, ktery se stridaly s lepsimi. Jako male mimi byla skvela, pak kolem 4. mesice se neumela moc zabavit, pak to bylo dobry, kolem roku to bylo chvilku taky pitomy, ted v posledni dobe to je taky narocnejsi, pac ma svoji hlavu, ale zase je docela samostatna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
16.8.12 16:17

Syn 19m. Každé období má něco. Ale pro mě asi nejnáročnější zatím začátek, tak do těch 3m. Nebyl kolikový, ale nevydržel sám, takže jsem ho měla furt v šáku nebo v noci v posteli. Byla jsem ráda, když jsem se v klidu najedla, došla si na záchod, do sprchy. Čím je starší, tím je lepší a lepší. Teď už mě nechá i v klidu si vypít kafe a on si sám hraje. Největší mamánek byl asi kole roka, to jsem nemohla ani uvařit. Jenom mi visel u nohy a řval, ale aspoň jsem ho nemusela nosit. Je docela těžký od narození.
Mám 11,5 let starou sestru, vím co to jsou období vzdoru a bude to teda husté. Manžel sice tvrdí, že hodně věcí je nedůslednou výchovou, ale uvidíme, jak to nakonec bude u nás.
Btw. mám tady teď tu mladou puberťačku na prázdninách a zjistila jsem, že fakt málo jí :roll: Nevím, jestli je to obdobá a nebo si zadělává na poruchu příjmu potravy. Ona třeba ve 12hod nemá vůbec hlad a přitom nesnídala. :nevim: Nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.8.12 16:17

@Jenny83 je, tapi tapi mame taky…ale v obchode se nastesti chova relativne vzorne - housku teda chce taky, ted ted jsme nejak nebyli, par dni je to ted s ni narocny, tak nevim jak by to vypadalo…nechce se oblikat, ja ji nemuzu moc tahat, pac mam chvilku pred porodem 8o

jo vlastne jsme byli v rosmannovi, scena byla za kasou, kdy chtela slohnout pytel cokoladovejch bombonu, to bylo i s valenim se po zemi. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
16.8.12 16:21

Za mě novorozenec. První tři měsíce po příchodu z porodnice. Prděla pořád a řvala. Teď už je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
16.8.12 16:29

Ja si myslim, ze to bude narocne furt a nejvic v puberte, budem jeste vzpominat jak jsme utiral zadky :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML