Kdy je výchova dítěte nejnáročnější?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8451
16.8.12 16:21

Za mě novorozenec. První tři měsíce po příchodu z porodnice. Prděla pořád a řvala. Teď už je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
16.8.12 16:29

Ja si myslim, ze to bude narocne furt a nejvic v puberte, budem jeste vzpominat jak jsme utiral zadky :lol:

• Citovat
  • Upravit
10021
16.8.12 16:31

Nejnáročnější je puberta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.8.12 16:39

Zatím nejnáročnější období bylo, když už dítě bylo plně pohyblivé, uvědomilo si sebe samo a že může i neposlechnout, ale ještě s ním nebyla absolutně žádná domluva. Šílený řev vzteky, xkrát denně, válení se po zemi, všechno špatně, člověk se nezavděčil ničím. Sice teď má období negativismu, ale pořád lepší než ten řev, který se jakýmikoliv snahami o utišení jen zhoršoval. Teď se aspoň už na něčem dohodnem, vysvětlíme, dokáže chápat jednoduché souslednosti v čase… Zkrátka už je to soužití s člověkem a ne vzteklým zvířátkem.
Péče o malé miminko bylo v obou případech naprosto v pohodě, amlý mimino jde oblafnout tolika způsoby… Nebo asi takto, dokud člověk jen pečuje, je to v pohodě. Pak musí začít i vychovávat a začne mela :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
16.8.12 16:41

Mam dva a rozhodne narocnejsi je to s tim vetsim a cim je starsi tak bych rekla, ze je hur a hur, sice odpadne prebalovani, krmeni atd.., ale vychova a komunikace se stava podstatne tezsi a tezsi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
16.8.12 16:41

Do pul roku jsem mela dobu temna, totalni depka, mala nespala a jen rvala a rvala. V pul roce nastal zlom, zacala delat nejake pokroky, to me nabijelo. Ted (19 mes.) je to krapet narocny, ale spis je to o uhlidani, aby si nerozsekla hlavu o obrubnik, aby nesnedla vajgl z chodniku apod. Kdybych nebyla tehotna a nemela mega bruch, tak si to i uzivam. Taky ma obcas hystericke zachvaty revu, ale snazim se to brat s nadhledem :). Vim, ze bude hur. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
16.8.12 16:44

Za mě od narození po první prospanou celou noc. Nevyspání je peklo…

nejlepší mezi 3-4 roky, vše ho zajímá a neprotestuje, dá se už podnikat spousta věcí a tatínek je pro něj bůh :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
16.8.12 16:53
@dalimil píše:
Za mě od narození po první prospanou celou noc. Nevyspání je peklo…

Naprosto souhlasím… zvlášť, pokud dítě už není jen jedno.

bohudíky žádný z těch tří nebyl ubrečené mimino, nejstarší spal celou noc od 7m, ale ti zbývající dva jsou o dost horší spáči. A to je fakt na budku. všechno je 5× horší, když je člověk nevyspaný…
nejlepší je, když staršáci řvou, že se o něco perou, mimino řve, protože prostě NĚCO a já bych si nejraději jen někam zalezla a spala a spala a spala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
16.8.12 16:56

Mě to přišlo náročné do půl roka, to jenom ležela a musela jsem jí bavit, ale zase hodně spinkala. Nyní v skoro 16 m je to větší sranda, baví mě to víc, ale pořád za ní běhám, malá se celý den nezastaví (kromě 2 hodin spánku). Takže když to shrnu, baví mě to víc teď, ale jsem utahanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
16.8.12 16:56

Myslim, že každy to ma jinak. holka byla strašně hodny mimčo, od 2let jsem za ni jen běhala. ted je ji a zase držkuje a odmlouva. malej byl uřvany mimčo a ted je ještě vic uřvanějši batole, čekam jak se to bude vyvijet dal :mrgreen: :mrgreen:
ty starosti jsou prostě zase o něčem jinym. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
16.8.12 17:06

Tak pro mě bylo nejhorší období asi do 9-10 měsíců. Malá byla nespavé, řvavé mimino, pořád jsme chovali, absolutně si nehrála sama. Jak začala lézt a pak chodit, bylo to už lepší. Našli jsme si i stejně staré kamarádky a to taky dost pomohlo. Období vzdoru nás minulo :D

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.8.12 17:14
@Sariel píše:
Ahoj,
mám 6ti týdenní dceru a často slýchám, ať si toto období užiju, protože až začne chodit, bude to strašně náročné. Já si ale naopak myslím, že čím starší bude, bude péče a výchova jednodušší. :nevim:Jak jste to měly a máte? Kdy pro vás byla péče nejnáročnější?

Já bych to řekla jinak - nejnáročnější je, když jsem unavená či zpruzelá a dítě se zrovna dožaduje pozornosti, či je protivoušek - to je asi zatím největší peklo, co jsem zažila, a to podle mě nezávisí na věku mrněte..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.8.12 17:20
@dalimil píše:
Za mě od narození po první prospanou celou noc. Nevyspání je peklo…nejlepší mezi 3-4 roky, vše ho zajímá a neprotestuje, dá se už podnikat spousta věcí a tatínek je pro něj bůh :-)

Upřímně? Mám 7M prcka a už teď je jeho Bohem tatínek :cert: :zed: Já jsem prostě ta pruda, co ho nepustí k hovínkám od psů, co mu nedovolí škrtit se na kabelech a plácat do jídla či trhat knížky, a naopak ho až příliš často nutí ležet a čekat, až mu zaklapnou oči a vysvobodí ho spánek. Takže na mě celý den vřešťákuje, ale vrznou dveře - zpozorní, koukne ke vchodu, uvidí tatínka - a ty rozzářený oči a úsměv, div mu to tlamičku neroztrhne - to ani nemám sílu žárlit, jak se to blaho v tu chvíli přenese i na mě :lol: 8)
Teďka spolu kluci někde cestujou, mně se třeskutě stýská, a to jsem ještě před půl hodinou chtěla šmoulíčka uvázat za uši do průvanu, když jsem měla únavovou krizi a on se dožadoval mojí pozornosti :zed: Je to peklo i nebe zároveň, ale to nebe to přebíjí :palec:

• Citovat
  • Upravit
5052
16.8.12 18:51

Mám skoro čtyřletou a zatím nejhorší období bylo cca do 6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Judi
16.8.12 19:39

Vychovat z dítěte slušného člověka, je hooodně těžké. Pokud se jedná o krmení, přebalování, kojení apod., to je oproti např. šestiletému dítěti opravdu hračka. Na nic se tě neptá, neodmlouvá, nedělá xichty, nevyžaduje koupit všechno co vidí, nevytváří žádné konflikty s vrstevníky a mohla bych pokračovat do nekonečna. Takže za mě - ano, čím je dítě starší, tím je to těžší. Moje dvouletka je oproti pětiletce zlatá. Mít jen ji, tak snad ani nevím, že mám dítě :lol:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML