Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já stejně jako @Tara83
žádné bublinky apod. ale rovnou kopance a to až na konci 20tt a to taky s dvojčátkama
@Lenek Žejo? Už jsem z toho měla blbý pocit, jak se každý ptal na pohyby. A teď se vlní už celé břicho ![]()
První těhotenství a bylo to okolo 20.týdne a to jsem si ještě nebyla jistá, jestli to nejsou střeva
Teď jsem ve 29.týdnu a malej kope fest a nejlépe tak o půl 4 ráno
![]()
@Lasislava1 O půl čtvrté ráno už toho má právě dost, aby matka ležela. Chce to pochodit, pohoupat v bříšku.
@Tara83 moje holčičky jsou hodné, zatím mě šetří a moc nekopou, a když už, tak jen chvilku ![]()
U 1. těhotenství jsem pohyby cítila kolem 21. týdne - již rovnou kopanečky
U 2. těhotenství v 16. týdnu… vrtění, pusinkování, bublinky. Dost intenzivně.
Ale jsem hubeňour, teď v 5. měsíci těhotenství vážim 54kg a bříško mám malé, takže bych řekla, že to na tom dost záleží, u 1. mimča jsem měla o 6kg víc.
@Lenek Musím konstatovat, že je máš líp vychované. Mně to začne třeba ve 3 ráno a je po spánku
Když spím na jednom boku, protestuje jeden, na druhým zase ten druhý a na zádech je mi blbě ![]()
Já u prvního v 19. týdnu. Teď u druhého už od patnáctého týdne, ale jen když jsem v klidu v polosedě na gauči s nataženýma nohama. Za běžného „provozu“ zatím vůbec.
A v obou případech to začalo těmi motýlky. Pak takové mletí a kopance přišly až mnohem později.
@eva valoi To já chodím, ale pořád na záchod, jak mě tam tlačí ![]()
@Lasislava1 To mě taky teprve čeká, chodila jsem taky každou chvíli a zase budu. A když jsem někam šla do města, měla jsem dokonale zmapované všechny hajzlíky po cestě.
@Tara83 Tak mě holky nechaj spát i na bocích i na zádech se mi výborně spí a cítím je až kolem 7 ráno ![]()
@Lenek Tak jestli to takhle bude pokračovat, až vylezou, potěš koště ![]()
Já jsem těhotná potřetí
A první pohyby, o kterých jsem byla přesvědčená, že to jsou pohyby, jsem cítila někdy ve dvacátém týdnu (mám placentu na přední stěně)… Nějak jsem to nehrotila a ani se moc nepozorovala, protože vím, že z natěšení na první kopnutí bude prosba - nechceš chvilku spinkat
Těď už mimís kope fest a jediné na co se těším až budou pohyby cítitelné i pro přítele a ostatní dětičky ![]()