Kdy po porodu k dětskému lékaři?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17180
5.12.11 13:18

u nás dokonce jméno dětského lékaře vyžadovali v porodnici, takže určitě dopředu. A taky u nás na první prohlídce byla doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
5.12.11 13:19
malakajka píše:
Ahojky všem, chtěla bych se jako vystresovaná prvorodička zeptat zde těch zkušenějších maminek, kdy po porodu mám navštívit dětského lékaře? Někde jsem četla, že dokonce snad chodí na první prohlídku Dr. až domů,ale v dnešní době mi to příjde nepravděpodobné. A otázka druhá zní, kdy se k takovému doktorovi vůbec přihlásit, před porodem nebo sama pak po porodu?? předem se omlouvám těm ktzeří si budou myslet jak sem ,,blbá,, ale jelikož sme změnily bydliště nemám výhodu domácí půdy jak se říká.

Já nás hlásila před porodem, v porodce chtějí vědět jméno pediatra. A k doktorovi jsme museli hned druhý den po návratu z porodky. Tak nám to v porodce nařídili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
5.12.11 13:26

U nás domů nechodí, jak jinde, to nevím. Já dětskému lékaři malé volala ještě z porodnice - objednal si nás na pondělí následující po víkendu, kdy nás pustili domů.
Jinak měla bys mu dát vědět ještě před porodem, že k němu chceš malou registrovat, tak jestli ji vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.12.11 13:26

Asi dva měsíce před porodem jsem si zavolala k vybrané lékařce, jestli nás vezme. Je nutno si najít lékaře před porodem, protože druhý den doma je nutno mimčo zkontrolovat pediatrem a porodnice tam taky předává dítko do péče, proto se lékař v porodnici hlásí. Jinak jestli přijde domů nebo půjdete do ordinace, to je jen čistě na domluvě a na daném lékaři: každý to bude mít jinak, já si mohla třeba vybrat, co je pro mne lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
5.12.11 13:32

My se taky stěhovali, tak jsem asi v 8měsíci našla doktorku a byli jsme domluvený, že až pojedeme z porodice tak zavoláme a stavíme se. Takže jsem byla hned v den propuštění a jsem za to šťastná, hned jsme se vraceli na dětský se 40°C a 14 dny na antibiotikách v nemocnci :,(

Co vím od ségry, tak tam doktorka chodí druhý den co dorazíš z porodnice domů:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
5.12.11 13:38

před porodem jsem si jen vybrala. Po propuštění z porodnice jsem zavolala. V obou případech se holky narodily ve středu, v jednom případě nás pustili v neděli, v jednom v pondělí. V pondělí jsem volala dr, přijel ve středu

U nás doktor jezdil. Ale třeba v Pze kámoška musela k dr sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
5.12.11 13:40
malakajka píše:
Všem moc děkuji za odpovědi, už hledám toho pravého, abych si vše zjistila.

doporučuji www.znamylekar.cz Zadáš město a co hledáš za doktora a vyjedou Ti lékaři a jejich hodnocení lidmi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulja
5.12.11 13:45

Před tím, než se nastupuje do porodnice, by měla mít každá maminka domluveného pediatra. Kontrola je do dvou dnů, měla by proběhnout opravdu u vás doma, hned po propuštění z porodnice volat a objednat se. Někteří doktoři ale domů nechodí, novorozeně by měli v ordinaci prohlédnout a zvážit přednostně po dobu celého šestinedělí, by jste neměli v čekárně čekat.
Další instrukce dá pediatr podle výsledků. Myslím, že první očkování je ted´ve dvou měsících, je to inviduální a určitě je prohlídka ve 14 dnech.

• Citovat
  • Upravit
1257
5.12.11 14:22

Lékaře jsem si vybrala měsíc před porodem, zavolala jsem tam. Sestra mi řekla, že mi malého vezmou a že mám zavolat až se narodí. Domů doktorka, kterou jsem vybrala nechodí, tak mi říkala sestra, že nejčastěji okolo dvou dnů je kontrola s mimčem u doktorky v poradně. :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
5.12.11 14:27

ahoj, ja jsem si detskeho lekare vybirala cca mesic pred terminem, jen jsem tam zavolala a domluvila se, ze nas po porodu vezmou :) , jeho jmeno pak po me chteli v porodnici… pri propusteni z porodnice jsem tam pak zavolala domluvila se na prvni navsteve v ordinaci - 2 dny po propusteni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
5.12.11 14:34

Ahojky já jsem byla u dětské pediatričky se zeptat cca 2 měsíce před porodem jestli stále nabírá řekla,že ano a až budeme doma z porodnice tak,že k ní mám zaběhnout (jelikož to mám hned za barákem) a nebo si zavolat,že se k nám staví.A taky jo :) V pátek nás pustili z porodnice a v ponděli u nás byla doktorka.Malou si prohlídla a dokonce mi druhý den pro ni donesla i léky.Který mi sama od sebe vyzvedla v lékárně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí