Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
včera večer mi začaly bolesti v podbříšku, jako při menstruaci - začlo to v devět večer, pak v 11, to jsem šla i na na chvíli do vany, kde to sice přešlo, ale v jednu v noci zase. Pak ve tři, ve čtyři, v pět, šest a sedm hodin.
Nijak se to nestupňovalo, prostě mě jenom bolel podbříšek a tvrdlo mi břicho. Od té sedmé ráno nic…
myslíte, že už přijde porod?
@Renčíí kolikátý jsi týden? Můžou to být jen poslíčci, pokud to po koupeli přešlo, tak bych to na porod zatím neviděla
@Renčíí tak co hodinu uz je to pravidelnejsi, ale pokud se to da vydrzet, odpocivej, nikam nejezdi, pravdepodobne by te poslali domu..takze nohy nahore a cekej ![]()
@alsem tak se mi to přes den úplně zastavilo, malej si ze mě asi dělá srandičky. tatínek se už těšil, jak bude mít dnes nebo zítra miminko a teď už to zase tak nevypadá…
připadám si trochu jak blázen – chvíli vykřikuju, že budeme rodit, a za chvíli zase že teda asi néé ![]()
to jsem byla ráno fakt skoro přesvědčená, že dnes odpoledne pojedeme a prdlačku ![]()
Takže pro shrnutí. Od středy zhruba od desíti večer bolesti po 5 minutách. Do porodky jsme vyrazili něco kolem jedné v noci.. Na příjmu celkem slušné kontrakce (viz obrázek), otevřená na dva prsty - příjem.. ve čtvrt na pět ráno kontrola, nález pořád stejný, kontrakce už jsem prodýchávála, v sedm ráno monitor, kontrakce pořád stejné, nález pořád na 2 prsty, hlavička se tlačí. Rozhodnutí - injekce proti bolesti, která buď kontrakce zastaví, což znamená, že to jsou poslíčci
nebo to porod ještě rozjede.. no co myslíte.. zastaveno.. v osm ráno mi píchli to pigáro a od tý doby jsem spala jak špalek až do večera. A teď už jsem doma..
Holky sakra jak teda pak poznám pravé kontrakce?? Cožpak tohle nebylo ono??
@Tůmička píše:
Takže pro shrnutí. Od středy zhruba od desíti večer bolesti po 5 minutách. Do porodky jsme vyrazili něco kolem jedné v noci.. Na příjmu celkem slušné kontrakce (viz obrázek), otevřená na dva prsty - příjem.. ve čtvrt na pět ráno kontrola, nález pořád stejný, kontrakce už jsem prodýchávála, v sedm ráno monitor, kontrakce pořád stejné, nález pořád na 2 prsty, hlavička se tlačí. Rozhodnutí - injekce proti bolesti, která buď kontrakce zastaví, což znamená, že to jsou poslíčcinebo to porod ještě rozjede.. no co myslíte.. zastaveno.. v osm ráno mi píchli to pigáro a od tý doby jsem spala jak špalek až do večera. A teď už jsem doma..
Holky sakra jak teda pak poznám pravé kontrakce?? Cožpak tohle nebylo ono??
chudacku
..Neboj dockas se ![]()
@wildcherry No jako upřímně toho mám plný kecky
zrovna dvakrát se mi do toho znova nechce
a tuším, že to co bylo v noci, byl jen slabý odvar toho, co mě čeká doopravdy ![]()
@Tůmička píše:
@wildcherry No jako upřímně toho mám plný keckyzrovna dvakrát se mi do toho znova nechce
a tuším, že to co bylo v noci, byl jen slabý odvar toho, co mě čeká doopravdy
Ja jenom nechapu, proc ti tu zatezovku dali az dalsi den
.Ja s prvni takto taky jela a vzali me na box, napojili a ze se uvidi, jestli se zastavi, nebo rozjede.Do rana jsem si tam chrupla a pustili me domu. Nevim proc te nechali trapit. A jinak ano, porod boli, ale mozek je u prorozeneho porodu nastaveny tak, ze tu bolest tlumi a jsi mene protomna, nevim presne jak to popsat
,po potodu z tebe vsechno opadne, mozek si udela barieru.Kdy ze mas termin?
@Tůmička nezavidim, ale priprav se na to, ze to bude opravdu jeste horsi
![]()
Jinak tady máte pro představu
nebylo to nijak šílený, ale deset hodin v kuse už mi to přišlo celkem hnusný
a tohle je při příjezdu. V pět ráno ty kontrakce byly delší a silnější
@Tůmička no nevim, proc te takhle nechali trapit 10 hodit ![]()
ale pockej az budes nekolik hodin tlacit, to je taky chutovka
ale preji, ze ten pravy porod bude lepsi, lehci, rychlejsi ![]()
Doktor veril, ze se to rozjeee, kdyz uz jsem byla otecrena a maly fakt tlacil pri kontrakcich hlavickou.. ja se hlavne bojim, že takovýhle spad to bude mit i u normalniho porodu, Doktor nechapal, oroc to nejde.. fakt z toho mam docela hruzu..