Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paola21 píše:
Pro mě jsou před dítětem důležité tyto body:
1. Najít si muže, který dítě chce také a který by mě miloval a já jeho
2. Vdát se za tohoto muže
3. Mít v práci smlouvu na neurčito
4. Mít vyřešené bydlení
5. Mít velkou finanční rezervu
Tak z tohoto je pro mě důležitý jenom bod 1., 2. a 4. Jinak nepodstatné. Za mě ideální věk na dítě 25. Ale ne každý má v tomto věku vážný vztah a vyřešené bydlení.
@Janli píše:
Ideální je mít dítě v době, kdy už jsou rodiče v důchodu, aby mohli hlídat a zároveň ještě plní sil, aby to zvládali. Kolik je tobě je úplně šumák.
Mno
tak to bych si jeste 15 let pockala. To bude me dceri jiz 18
tam je to hlidani uz bezpredmetny ![]()
Ve vašem případě bych se po svatbě začala nenásilně snažit. V mladším věku se ti vše líp zvládá. ![]()
První 20, druhé 25 (původně jsem chtěla do 24… Aby byl menší vekovy rozdíl…ted se toho trosku desim…batole a skolacka.
Do třiceti. Takhle brzy bych asi nechtěla. Na druhou stranu, první jsem měla v 28 a druhý ve 30 a kdybych to mohla vrátit, šoupla bych to o dva tři roky dřív. Z druhého jsem fakt utahaná. Ženský, co mají děti dýl, mají můj obdiv. Já už bych to nezvládla.
@Paola21 píše:
4. Mít vyřešené bydlení
Kdybych čekala na tohle všechno, tak děti ještě nemám a asi bych je nikdy neměla, protože učitelský plat a velká finanční rezerva moc dohromady nejdou. Za mě jsou důležité jen dvě věci - bezvadnej chlap a štěstí.
@Netopýr1 píše:
Do třiceti. Takhle brzy bych asi nechtěla. Na druhou stranu, první jsem měla v 28 a druhý ve 30 a kdybych to mohla vrátit, šoupla bych to o dva tři roky dřív. Z druhého jsem fakt utahaná. Ženský, co mají děti dýl, mají můj obdiv. Já už bych to nezvládla.
Souhlas. První jsem měla ve 28, druhé ve 30, třetí ve 32 a byla bych bývala začala raději tak o 3 roky dřív.
První 25,druhý 29.prvni nehoda druhý plánovaný, školu jsem dodělala na rodicaku, manžel pracuje, zajistí nás, byť máme. Třetí chci do 35. Starší matky moc nechápu, první dítě po čtyřiceti ![]()
Mě je 20 a přijde mi to pro mě akorát
nechtěla bych čekat do 35 a pak se nervovat že to nejde a podstupovat IVF
čím déle, tím víc se snižuje šance početí…
Je mi 20 a mám čerstvě narozené miminko a myslím si že to byl ten nejlepší čas mít miminko, chtěli jsme ho oba. A to nemám ani dokončenou školu, tu jsi dodělám v květnu teď. I bez školy jsem měla práci která mě bavila
do pár let chceme další ![]()
Za mě:
vyřešené bydlení (jedno zda dlouhodobý nájem nebo hypo, někomu nájemní bydlení vyhovuje), zajištěnou práci, aby se člověk neklepal, zda dostane mateřskou a ideálně, aby měl možnost se po RD vrátit na své místo (smlouva na dobu neurčitou) a spočítat si, zda pádem platu na rodičák vás to nezruinuje a budete mít na pokrytí výdajů.
No a samozřejmě chlapa, se kterým jsi dýl než jednu sezonu, abys aspoň trochu poznala, jaký je, abys ho zažila i ve stresových situacích a v dobách, kdy to nebylo poníkový. Abyste se s prvním nevyspáním díky probdělé noci nesežrali zaživa ![]()
@Paola21 píše:
4. Mít vyřešené bydlení
Splnuji body 1 a 5 (castecne bod 4, mame 2+kk bez dluhu) a mame tri deti. Jinak ja vzdy chtela mit 3 deti do 30. Nakonec se povedlo mit 3 deti do 36 a zadne dite do 30
. Puvodni plan by se mi asi zamlouval vic, ale clovek mini… ovsem pak se ve 28 dozvi, ze devitilety vztah je u konce
.
Myslím že čas na dítě je když ho chtějí oba, jsou svoji a nežijí z ruky do úst. Ideálně od 20 do 35. Osobně si myslím, že po 35 už začíná být žena na plození stará, ať si říká co kdo chce, ale příroda nelze moc ošálit.
@Novire píše:
Souhlas. První jsem měla ve 28, druhé ve 30, třetí ve 32 a byla bych bývala začala raději tak o 3 roky dřív.
Nevím, já měla první ve 32, druhé ve 34 a obě v pohodě… pravda, teď mi táhne na 40 a už bych fakt další nechtěla, na to si už připadám stará (nebo líná
)
Já mám svůj osobní limit mít druhé do 33. Pak už bych si připadala „stará“.