Kdy mít dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.4.18 23:43
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Kdy je ideální mít dítě? Nebo, kdy jste si to představovaly vy?
Díky moc,
J.

Ideální je už mít hotovou školu, mít práci, něco naspořeno, něco nacestováno, určitě mít stabilního partnera, který taky chce děti a vlastní bydlení (myšleno nebydlet s rodiči). Za mě optimum tak kolem 26 let první, a za nejzazší vhodný věk u ženy pro dítě považuju tak 40, 41 let (pro prvorodičku mi to přijde pozdě, ale třeba na druhé, třetí… dítě to ještě chápu v tom věku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106262
10.4.18 23:49
@Janli píše:
Ideální je mít dítě v době, kdy už jsou rodiče v důchodu, aby mohli hlídat a zároveň ještě plní sil, aby to zvládali. Kolik je tobě je úplně šumák. :mrgreen:

Vtipné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
11.4.18 00:11

Uz to tu padlo..fajn je mit ditko jeste v momente kdy ti z neuspechu nepreskoci kolecko…to se pak zacne vse tocit jen kolem toho a muze to pokazit nejen tve psychicke zdravi ale itvuj vztah atd.. malokdo si pripousti ze zrovna jemu by to neslo..

Ja dite chtela vzdy brzo ale VS jsem vylezla ve 26 a potom mi manzel oznamil ze deti vlastne.uz nikdy nechce…po 13letem vztahu tamze adioooos a hledalo se znovu. Prvni ditko jsem mela ve striceti a druhe je ted ve 31 letech na ceste, a kdyby to slo mela bych je o 5-7let drive..jen ze i to tu uz padlo - nejdulezitejsi je mit vztah a partaka ktery do toho chce (opravdu chce) jit s stebou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.4.18 00:12
@Venetia píše:
Vtipné :D

Těžce nabyté životní zkušenosti :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
121
11.4.18 00:17

@Šarlota4 …Ale ja neříkám, ze pak s detmi se necestuje…naopak ;) Budes jim chtit neco ukazat, more, vlny…hory :dance: Jen jsem chtela ukazat na rozdil, ze si jako 20leta svobodna nebudes vybírat destinace, kde je to hlavne pro pobyt s detmi… ;)
A ty akce…ja penize na uctu mam taky a minuly tyden meli v Bille akci na plìnky, čtvery jsem koupila a neprišlo mi to blbý.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.4.18 07:50
@Giselleine píše:
@Šarlota4 …Ale ja neříkám, ze pak s detmi se necestuje…naopak ;) Budes jim chtit neco ukazat, more, vlny…hory :dance: Jen jsem chtela ukazat na rozdil, ze si jako 20leta svobodna nebudes vybírat destinace, kde je to hlavne pro pobyt s detmi… ;)
A ty akce…ja penize na uctu mam taky a minuly tyden meli v Bille akci na plìnky, čtvery jsem koupila a neprišlo mi to blbý.. :lol:

To mi tak neprijde blby :D myslela jsem spis to srovnani, ze mlady obrazej akce. Jinak my jezdime i sami na dovcu. Proste hlidaj babci a pak je hlavni dovo, kdy jedeme s ditetem. Proste kdyz je vule a jsou penize, tak to zaridit lze. Ony nektere nemaji “vyreseny” zivot ani v 35 a naopak. Ale je tam vetsi predpoklad to ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.18 08:16
@Janli píše:
Ideální je mít dítě v době, kdy už jsou rodiče v důchodu, aby mohli hlídat a zároveň ještě plní sil, aby to zvládali. Kolik je tobě je úplně šumák. :mrgreen:

Bohužel nerealne. Nasi pujdou do duchodu v 65 a me bude 43, to bych na prvni dite nedala. Navic oni v te dobe nebudou schopni pohlidat dite, uz ted maji co delat sami se sebou. To spis ja budu pecovat o ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.18 08:29

Mit procestovano? Ja byla pred detmi leda s rodici na dovolene jako Egypt, Turecko, Tunisko, Bulharsko, Polsko a Nemecko. S chlapem jsme stihli leda Italii a Cechy. Seznamili jsme se ve 24, ja mela cerstve po VS a začínala pracovat. Oba začátečnicke platy 15 hrubeho. Po 2 letech v práci jsem cekala smlouvu na neurcito, ale místo toho mi neobnovili smlouvu, vedeli ze chci dite. Přesto jsme se vzali a do roka meli dite. Nasla jsem si jinou praci do porodu, abych mela narok na MD. Do porodu pracovala. Za vyplaty nakoupila vybavicku a bylo. Byt tedy vlastni. A dalo se to. Proste kdyz se matka a otec rozhodnou pro dite spolecne zvladnou vsechny prekazky. Takze my bychom podle kriterii některých vůbec neprosli. A dnes to vidime tak, ze bychom do toho sli stejne. Kdybych nestudovala VS, mela bych deti o neco driv a určitě 3. Takhle mam jen 2, na 3 už se citim stara. Babicky hlidaci nemame. Na vse jsme sami.

• Citovat
  • Upravit
43
11.4.18 08:30
@Anonymní píše:
Bohužel nerealne. Nasi pujdou do duchodu v 65 a me bude 43, to bych na prvni dite nedala. Navic oni v te dobe nebudou schopni pohlidat dite, uz ted maji co delat sami se sebou. To spis ja budu pecovat o ne.

až moje máma půjde do důchodu, mně bude 47…to asi není ta nejlepší doba na první dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.4.18 09:07
@Kacaba90 píše:
až moje máma půjde do důchodu, mně bude 47…to asi není ta nejlepší doba na první dítě :lol:

Jj mě taky přes 40. Výborný čas se začít snažit o první dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
11.4.18 09:39

Myslím, že „ideální čas“ neexistuje. Já děti nechtěla ještě ve 30, teď je mi 40, mám dvě a rozhodně si nepřijdu stará.
Podle mě je důležité aby dítě chtěli oba a měli :

• vyřešené bydlení ( nebydleli u rodičů)
  • zaměstnání
  • finanční rezervu

a v neposlední řadě aby se shodli v podstatných věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
11.4.18 10:11

Anonymni: a není ti líto, že jsi toho moc neprocestovala? S dětmi už těžko pojedes třeba stopem po asii a tak… A až děti odrostou, tak už na to zase budeš stará…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4463
11.4.18 10:22
@PupuP píše:
Anonymni: a není ti líto, že jsi toho moc neprocestovala? S dětmi už těžko pojedes třeba stopem po asii a tak… A až děti odrostou, tak už na to zase budeš stará…

Tak ne každý touží jet stopem po Asii. Já tohle docela ráda oželím. A proč by pak měl být člověk starý? Jako že když je ti 40, tak už ti nikdo nezastaví? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.18 10:55
@PupuP píše:
Anonymni: a není ti líto, že jsi toho moc neprocestovala? S dětmi už těžko pojedes třeba stopem po asii a tak… A až děti odrostou, tak už na to zase budeš stará…

Já jsem třeba procestovala 50% zemí Evropy. Vychovávala mě babička a dědeček v Německu a jezdili jsme i 4× za rok… možná proto už nemám takovou potřebu cestovat a užívat si…
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.18 11:29
@PupuP píše:

Stopem po Asii bych fakt nejela. Nejsem tento zvidavy typ a navic bych se bala. Stacilo mi videt jak ty 2 Cesky se vydaly do Indie a jak to s nimi dopadlo. Ne, dik.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex