Kdy plánovat druhé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85
27.11.14 15:12

My máme 1 roční holčičku a druhé bysme také chtěly přemýšlíme o druhém myslím že by šlo od dvou let co myslíte šlo by to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
27.11.14 15:17

@kamikka proč by to nešlo? Když to chcete, je to vaše věc. Když měl starší 14měsíců tak jsem otěhotněla. První dva roky masakr, ale teď už je to dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
27.11.14 18:28

Mám kamarádku, co má tříleťačku (pěkně zpovykanej divočák), miminko po 2,5 letech (zlatý; byli by i dřív, ale nezadařilo se) a třetí bude po 14 měsících. To podle mě už chce slušný koule…

PS: A manžel ji umlouvá do čtvrtého :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
27.11.14 20:35
@Slečna Ferka píše:
Mám kamarádku, co má tříleťačku (pěkně zpovykanej divočák), miminko po 2,5 letech (zlatý; byli by i dřív, ale nezadařilo se) a třetí bude po 14 měsících. To podle mě už chce slušný koule…PS: A manžel ji umlouvá do čtvrtého :mrgreen:

To je pro me silena predstava, ale kazdy jsme jiny, pokud se na to oba citi a maji podminky, tak proc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.15 14:31

Ahoj, omlouvám se za anonym ale nechci zatím nic křičet do světa :kytka:

Máme s manželem syna, je mu 25 měsíců. Já už delší dobu toužím po miminku-manžel rozhodnutí nechává zcela na mě, protože pěči o domácnost a syna „táhnu“ převážně sama, krom víkendů kdy nepracuje. Druhé mimčo by chtěl ale je mu jedno jestli teď nebo za tři roky.
Syn byl jako miminko hodný, skoro jsem o něm nevěděla, takže počítám, že si to u druhého vyberu a to je právě to :mrgreen: Když vidím některé kamarádky jak padají na „hubu“ a nezvládají, dost mě to odrazuje. Navíc já bych měla dvě-novorozence a tříleťáka, co je navíc šíleně hyperaktivní, což mi ted vůbec nevadí když je jedináček.
Měla jste to tak některá? Tříletý rozdíl, první dítě hyper a druhé řeba nespavce? Dalo se to? :mrgreen: Chci slyšet ty šílené zážitky, ty pěkné si umím představit :) :kytka: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5696
22.4.15 15:40
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym ale nechci zatím nic křičet do světa :kytka:Máme s manželem syna, je mu 25 měsíců. Já už delší dobu toužím po miminku-manžel rozhodnutí nechává zcela na mě, protože pěči o domácnost a syna „táhnu“ převážně sama, krom víkendů kdy nepracuje. Druhé mimčo by chtěl ale je mu jedno jestli teď nebo za tři roky.
Syn byl jako miminko hodný, skoro jsem o něm nevěděla, takže počítám, že si to u druhého vyberu a to je právě to :mrgreen: Když vidím některé kamarádky jak padají na „hubu“ a nezvládají, dost mě to odrazuje. Navíc já bych měla dvě-novorozence a tříleťáka, co je navíc šíleně hyperaktivní, což mi ted vůbec nevadí když je jedináček.
Měla jste to tak některá? Tříletý rozdíl, první dítě hyper a druhé řeba nespavce? Dalo se to? :mrgreen: Chci slyšet ty šílené zážitky, ty pěkné si umím představit :) :kytka: :mrgreen:

Máme 4 děti po třech letech a pro mě je ten rozdíl akorát, dvě nejmladší jsou živější, ale tak člověk přivykne všemu, uvidíš, že až bude mít syn parťáka, tak budeš mít víc klidu, mně to nepřijde tak hrozný. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
22.4.15 15:49

Ja mam dvě hodný deti po pěti letech a padám na hubu taky…tak ale každy to bere jinak. Někdo je odolný víc, někdo min. To ti nikdo dopředu neřekne, jak to budeš zvládat. Chce to ale hodne energie a nekoho k ruce (manzel, babičky). Asi je to i o veku, me je uz 38, jsem chudokrevna, plné kojim zatím a mladší baby v noci nespí, takze proto ta velká únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
22.4.15 15:54

Tak trilety rozdil uz je luxus :lol:

jinak, jak uz padlo, nikdo ti nerekne, jak to budes zvladat. tady jsou i matky, co koji dve deti s rozdilem 15m a u toho studuji nejmene dve VS a po vikendech pracuji, u toho vari domaci prikramy, perou latkove pleny a pestuji domaci zeleninu :mrgreen:

a jinak zahul to je s novorozencem casto i kdyz je jedinacek, takze je jasne, ze kdyz jsou dva, tak je to nekdy na budku. zalezi taky, kolik je vam let, zda byste chteli pripadne i treti, jestli mas hlidaci babicky, jestli mas sanci to starsi upichnout v budoucnu do skolky atd, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.15 16:07

Babička je učitelka ve školce :lol: takže počítám, že ve třech letech nastoupí. Po ruce nikoho moc mít nebudu, taťku máme od rána do večera v práci, babičky a dědečkové taktéž. Max by to odnášela moje svobodná a bezdětná sestra :think: :D
Ale uřvané mimčo a probdělé noci jsou moje noční můra, od syna to neznám. Jasně, nečekám, že mi někdo řekne jestli budu zvládat nebo ne, spíš mě zajímá jak to zvládají příp. nezvládají ostatní. Mám kolem sebe samé odstrašující případy-děti nespavci, věčně uřvaní, kamarádka dítě věčně na koze ať jdeme kam jdeme-toho se prostě bojím. Kdyby mi někdo alespoň zaručil, že bude stejně hodné jako bráška :D
Jsme mláďata ale třetí chtít nebudeme, máme jen dva pokojíčky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1767
22.4.15 17:37
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym ale nechci zatím nic křičet do světa :kytka:Máme s manželem syna, je mu 25 měsíců. Já už delší dobu toužím po miminku-manžel rozhodnutí nechává zcela na mě, protože pěči o domácnost a syna „táhnu“ převážně sama, krom víkendů kdy nepracuje. Druhé mimčo by chtěl ale je mu jedno jestli teď nebo za tři roky.
Měla jste to tak některá? Tříletý rozdíl, první dítě hyper a druhé řeba nespavce? Dalo se to? :mrgreen: Chci slyšet ty šílené zážitky, ty pěkné si umím představit :) :kytka: :mrgreen:

Ahoj.Mam presne to, co popisujes, vekovy rozdil 3 roky a 2 mesice, prvni dite velice zive, osobite, vynucuje si temer neustalou pozornost. Druhe ditko je sice hodne zlaticko, ale v noci se stale budi velmi casto, po hodine az dvou. Takze narocne to je a kdybych nemela manzela, co pomuze a starsi 3 dny v tydnu ve skolce, tak nevim nevim. Takhle se to da, horsi je, kdyz starsi ditko onemocni mam je oba doma, ale tak beru to optimisticky, maly se snad brzo nauci spat celou noc nebo alespon se to zredukuje na jedno kojeni v noci a pujde to. Jinak si druhe detatko ale velice uzivam, on je fakt zlaty, jen to spani. Doufam, ze mu to vydrzi, nebot sestricka je nekdy na zabiti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
22.4.15 19:37
@Anonymní píše:

Já mám teda dítě jedno, ale je fakt, co mám kamarádky, tak většinou po prvním zlobišákovi mají druhé hodné - že to mimino tak nějak pozná, co „je únosné“. Ale je fakt, že ve třech letech Ti aspoň starší už spí celou noc, budeš ho moct dát do školky, takže pokud nebudou moc nemocní, tak to bude už celkem ucházející. Pokud druhé chcete, tak jako proč ne. (Pro mě jsou teda tři roky blbej rozptyl, ale to je osobní problém.)

Jinak teda další věc je - Ty bys byla doma i po 3 letech, muž vás uživí, nebo bys šla do práce? Chce se Ti do práce, chybí Ti to, nebo by to bylo spíš blbý, po třech letech se vracet a zase za rok jít? To bych asi taky vzala do úvahy…

IMHO když už se to pak stane, tak se to zvládne vždycky :mrgreen: Nemá cenu to plánovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
22.4.15 19:48

Tak já mám první děcko extrémně hodný, od porodnice spal 6hod v kuse a od 5M spí celou noc. I jinak spolupracuje.
Druhý čekám, bude o 18 měsíců mladší. Tak čekám, že si toho zlobivce vyberu až napodruhý. Bude to asi masakr, ale brzy si vyhrajou.
Když máš první už tak velký, tak bych se vůbec nebála a nerozmýšlela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
22.4.15 21:25

Zkus se na to podivat i z pohledu deti. Lepe si budou rozumnet s triletym odstupem, nez kdyz mezi nimi bude rozdil 6 let. Mozna to bude narocne, ale budes to mit driv za sebou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Keinka
4.4.16 17:44

Ahoj Holky.¨
Chci se zeptat máme rok a půl chlapce a chci se zeptat za jak dlouhou dobu znovu otěhotnět?
Děkuji za odpovědi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
29436
7.4.16 20:07
@Keinka píše:
Ahoj Holky.¨
Chci se zeptat máme rok a půl chlapce a chci se zeptat za jak dlouhou dobu znovu otěhotnět?
Děkuji za odpovědi :mavam:

Za jak dlouho chceš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin