Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
V posledním trimestru. Nikdy nevíš jak se těhotenství bude vyvíjet…
Po 2.screeningu jsem postupne začala nakupovat takové ty dražší položky jako postýlka, kočár, autosedačka…každý měsíc něco aby se to rozložilo
Ja sledovala sousedske skupinky a brala veci za odvoz, jak je tam lide postupne dávali… zavinovacky byly prvni, asi ve 3 mesici
flašky jsem teda nebrala vůbec.
Po druhém screeningu (takze po 20tt), a tak nějak postupně, spis sem sledovala inzeráty nebo neco koupila, kdyz byly slevy.
U prvního jsem začala někdy ve 30. týdnu, s druhým o neco dříve. Tam jsem jen dokupovala jen pár věcí.
Já plánuji také tak po 2. screeningu nebo po 24. týdnu, až budeme na hranici viability. Určitě bych nepořizovala nic v prvním trimestru. (Moje minulé těhotenství skončilo špatně v 17. týdnu.)
Flašku po porodu kvůli narkóze jsem potřebovala dát 2× odsáté mléko po šestinedělí…výbavu po 2.velkem screeningu…v 8.tydnu jsi byla sotva jednou na kontrole, není to třeba uspěchat, vše máš do druhého dne doma
u druhého těhotenství jsme o život bojovaly obě od 17.tydne…
Rozhodně jakmile budu vědět, jestli to bude holka nebo kluk, abych nemusela kupovat jenom neutrální věci. Pomalu se koukám, ukládám a pokud bude něco ve slevě (hlavně dražší položky), tak to koupím. Píšete tady některé, že těhu nedopadlo, to mě velmi mrzí, ale věci se dají schovat. ![]()
@Paní Kudrnatá píše: Více
Tak já zvolila tento přístup kvůli tomu, že je to tak nejlepší pro mou psychiku. Co bych opravdu nechtěla, je narazit doma na výbavičku a být bez miminka. (Ikdyž jasně, to se může stát v jakékoliv fázi.) Ale je zase pravda, že pro mě nehraje v tuto chvíli roli, jestli je něco trošku dražší nebo levnější.
@Katalpaz
Naprosto chápu, že to musí být zraňující a velice bolestivé. Ale stát se bohužel může kdykoliv cokoliv.
Ještě dodám že třeba oblečení jsem měla vpodstate vše zděděné od rodiny…kočárek jsem taky vybrala z druhé ruky. I postylku. Tam jsem si koupila jen novou matraci Autosedačku taky novou. Hodně jsme šetřili protože jsem otěhotněla ne úplně plánovaně v době kdy jsme koupili byt a museli ho komplet zrekonstruovat.
Krásnou sobotu, mám takový dotázek. Jsem v 8tt. Chci se zeptat, kdy jste začali pořizovat “výbavičku”. Myslím třeba látkové pleny, zavinovačky, flašky atd.? Děkuji moc za rady či tipy. 🙂