Kdy pořizovat výbavičku?

Kryšpín123
13.9.25 12:41

Kdy pořizovat výbavičku?

Krásnou sobotu, mám takový dotázek. Jsem v 8tt. Chci se zeptat, kdy jste začali pořizovat “výbavičku”. Myslím třeba látkové pleny, zavinovačky, flašky atd.? Děkuji moc za rady či tipy. 🙂

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16436
13.9.25 12:45
@Kryšpín123 píše: Více

Po čtvrtém měsíci sem tam něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4600
13.9.25 12:55

V posledním trimestru. Nikdy nevíš jak se těhotenství bude vyvíjet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
13.9.25 12:59

Po 2.screeningu jsem postupne začala nakupovat takové ty dražší položky jako postýlka, kočár, autosedačka…každý měsíc něco aby se to rozložilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.25 13:24

Ja sledovala sousedske skupinky a brala veci za odvoz, jak je tam lide postupne dávali… zavinovacky byly prvni, asi ve 3 mesici :D flašky jsem teda nebrala vůbec.

• Citovat
  • Upravit
37140
13.9.25 13:37

Po druhém screeningu (takze po 20tt), a tak nějak postupně, spis sem sledovala inzeráty nebo neco koupila, kdyz byly slevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11075
13.9.25 13:47

U prvního jsem začala někdy ve 30. týdnu, s druhým o neco dříve. Tam jsem jen dokupovala jen pár věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kryšpín123
13.9.25 13:56

Děkuji moc všem za odpovědi. 🙂

• Citovat
  • Upravit
544
13.9.25 14:09

Já plánuji také tak po 2. screeningu nebo po 24. týdnu, až budeme na hranici viability. Určitě bych nepořizovala nic v prvním trimestru. (Moje minulé těhotenství skončilo špatně v 17. týdnu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.25 14:26

Flašku po porodu kvůli narkóze jsem potřebovala dát 2× odsáté mléko po šestinedělí…výbavu po 2.velkem screeningu…v 8.tydnu jsi byla sotva jednou na kontrole, není to třeba uspěchat, vše máš do druhého dne doma ;-) u druhého těhotenství jsme o život bojovaly obě od 17.tydne…

• Citovat
  • Upravit
894
13.9.25 14:28

Rozhodně jakmile budu vědět, jestli to bude holka nebo kluk, abych nemusela kupovat jenom neutrální věci. Pomalu se koukám, ukládám a pokud bude něco ve slevě (hlavně dražší položky), tak to koupím. Píšete tady některé, že těhu nedopadlo, to mě velmi mrzí, ale věci se dají schovat. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
13.9.25 14:41
@Paní Kudrnatá píše: Více

Tak já zvolila tento přístup kvůli tomu, že je to tak nejlepší pro mou psychiku. Co bych opravdu nechtěla, je narazit doma na výbavičku a být bez miminka. (Ikdyž jasně, to se může stát v jakékoliv fázi.) Ale je zase pravda, že pro mě nehraje v tuto chvíli roli, jestli je něco trošku dražší nebo levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
13.9.25 14:53

@Katalpaz
Naprosto chápu, že to musí být zraňující a velice bolestivé. Ale stát se bohužel může kdykoliv cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
13.9.25 14:56
@Paní Kudrnatá píše: Více

Máš pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
13.9.25 16:14

Ještě dodám že třeba oblečení jsem měla vpodstate vše zděděné od rodiny…kočárek jsem taky vybrala z druhé ruky. I postylku. Tam jsem si koupila jen novou matraci Autosedačku taky novou. Hodně jsme šetřili protože jsem otěhotněla ne úplně plánovaně v době kdy jsme koupili byt a museli ho komplet zrekonstruovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí