Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, my se snažíme o první miminko už dva roky
dneska když jsme se konečně rozhodli objednat se do CAR, tak to jako na potvoru nikdo nebral
já jsem teď v obležení mezi těhotnýma hlavně v rodině, pro mě jako palicí do hlavy ![]()
Holky, já jsem tak ráda, že se tato diskuze tak krásně rozjela. A věřím, že se nám to všem povede. Já si myslím, že to příjde, až bude ten správný čas…jinak to prostě nechápu, že to tak je. Ale štve mě ta spravedlnost, že kdo ty děti chce, tak to jde těžko nebo vůbec a naopak a každá špinka nebo fetka je má bez problému a pak je v lepším případě někde odloží…ach jo… ![]()
@wobludka manža měl taky při první kontrole v CAR velmi špatný spermio, ale byl po zánětu varlat. Potom při dvou IUI měl už v normě, tak to asi bylo tím zánětem. Mě rozbourali ty srůsty, tak třeba to vyjde. Jen musím nějak ty vajíčka popohnat aby hezky dozrávaly. Prý je to i nadváhou, že špatně dozrávají, tak se snažím i lépe jíst a něco shodit, ale to je běh na dlouhou trať.
Ahoj holky
tak my se taky snažíme o mimčo a akorat stimuluju před IVF…je pravda že ze začatku mi těhotné vůbec nevadili, ale ted to kolem mě rodí o stošest a my nic
tak už se snažim tomu lehce vyhýbat, jelikož se těším až to bud za mnou a budemem čekat, a le zároveň i bojim ![]()
@Smouha tak to přeji moc moc štěstíčka aby to vyšlo hned napoprvé
musíš tomu věřit..já moc nevěřila asi jsem to tím přivolala..tak pozitivně myslet a prostě si říkat že víš, že to vyjde
![]()
@wobludka Přeji ať to dobře dopadne.. ![]()
Jojo máš pravdu, někdy si říkáš bude fajn a pak stačí maličkost a psychika je v háji..
@Markéta80 tak to máme naopak viď? Já už v porodnici také po císaří říkala maminkám na pokoji co se mnou byly, že chci tři děti a ony na mě koukaly jak na blázna ![]()
@roksy25 ta pitomá psychika je základ…to je pravda…já jsem navíc tetanička, takže mě rozhází všechno…všechno si moc beru, moc řeší a to mě štve..kdybych byla splachovací, možná je ted všechno jinak. ![]()
Já ho viděla tuhle na louce u supermarketu. Říkám mu, hele co se tu flákáš mazej k nám. Doufám, že mě nikdo neviděl. Tak at k vám brzy zaletí. pa
Jinak ted všichni jí ten Fertility blend, otěhotněly po něm 4 ženské z práce…beru už také. ![]()
@mookiee Ahojky
Třeba je to znamení, že brzy nebude caru třeba
Přála bych ti to ![]()
@sharka84 Jo spravedlnost, ta mě taky štve, ale nic s tím neuděláme, nesmíme to vnímat
I když je to těžké ![]()
@Smouha Ahojky
Neboj se, všechny se dočkáme
Držím pěsti ![]()
Jsem nedávno přemýšlela, jestli za tu dobu, co chodíme do CAR, někdo neotěhotněl, a těch lidí bylo opravdu jak šafránu
Takže už mi to ani nepřijde
Ale mě tak nějak cizí děti moc neberou, přece jen to ve vlastní domácnosti je o něčem úplně jiném
(vždycky rostu z těch psychologů zabývajících se psychickou stránkou neplodnosti, že by se neplodné páry měly více realizovat jako učitelé apod.
).
@sharka84 Já myslím, že i pro ty splachovací je to po delší době těžké..Já si také všechno hrozně beru a dá mi občas problém něco nevnímat, ale musíme to zvládnout
@Marcam Jé to se podívám, o co jde…