Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sharka84 při prvním IVF jsem měla 24 folikulů, oplodnilo se skoro všechno a byla z toho tři transferovatelná embrya, což je teda taky bída, jeden z toho je wobluďák, tak si teda nestěžuju, z druhého IVF folikulů hodně přes třicet, vajíček 29, zase se všechno oplodnilo, transferovatelných bylo víc, ale pěkných „jen“ pět, z toho dvě už mám v čudu. Nebýt dobrá kvočna, tak jsem na tom stejně - ale zase do třetí stimulace už bych se bála, ty moje vaječníky dostaly sakra zabrat. Nebyla by u Tebe vhodnější minimálka? Jeden transfer nic neznamená, z toho se nic moc nevymyslí.
Dneska vše ok, večer pregnyl, od středy utroš, v neděli rozmrazujeme (1 kousek) a v pondělí transfer. Po prednisonu je mi blbě, ale zatím to se mnou neseklo, což považuju za úspěch, tak uvidíme ![]()
@roksy25 Ahojky, taky čekám, na ovulku
ale kurde do toho mě nějak dnes zlobí srdíčko…teda nevím, jestli zrovna srdíčko nebo se hlásí zase tetanie, ale je mi prostě divně
léčím se s tlakem, a co beru léky které se mhou v těhotenství tak to není ono a do toho ta debilní tetanie…ale včera jsme měli menší mechehce a dost popili tak nevím, jestli to nejsou jen nějaké dozvuky, ale vzala jsem si hořčík a zdá se mi to lepší, tak snad to bude ok, už jsem měla pocit, že tu sebou fláknu. ale zítra jdu na kardiologii pro recept a hned se objednám, tak uvidíme, co mi zase najdou, už mám z toho hrůzu.
@sharka84 Jej, no to může být i po alkoholu, já když piji, tak sice nezvracím, ale jsem jak tělo bez duše, co každou chvilku omdlí…A na té folikulometrii už jsi byla? Za jak dlouho jí máš mít?
@roksy25 jdu teď v pátek 28.8 tak uvidíme jestli roste a jak roste…no, taky si myslím, že to bude z toho chlastu, fuj, už si dlouho nedám. Jako včera to byl záhul. Dopoledne pouť s dcerou, odpoledne jsme jeli na kola - manžel a dcera na kolo, já na koloběžce, málem mi nohy upadly. Dojeli jsme na hřiště, byli tam známí a už to jelo, jedno pivo za druhým, nakonec z toho byli 4 kousky dvanáctky a doma jsme grilovali a pilo se víno…blééé už necíííííííííí
@sharka84 Jojo těžká rána opilcova
Ne hele my slavili nedávno narození brášky
Já s přítelem jsme pili jen lehce, ale taky jsme to ráno pocítili, ale táta..Celý týden v lihu a den před návratem do zahraničí, už řekl sousedům, ne hele už to nedávám
Vypili asi 140 lahváčů a několik vodek
Myslím, že bráchu zapili pořádně
Ale popravdě, táta sice přes den jakžtakž fungoval, ale ten pohled
![]()
Tak to přeji, ať jsou pozitivní výsledky ![]()
@roksy25 to se nedivím. Ten alkohol je svinstvo. Sice nejsem žádný abstinent, a jsem docela zvyklá ale měla jsem teď dlouho PN a mohla jsem se natáhnout kdy jsem chtěla a kdy mi bylo blbě tak kdykoli. Dnes jsem navíc vstávala i brzo a v práci tlak a ráno jsme se i milovali s manžou
..ach jo…
@sharka84 No tak to bude spíše tím velkým zápřahem na organismus, hoď se do klidu, zlepší se to uvidíš ![]()
@roksy25 Jo, to máš pravdu, já to vím. Ale vždycky mě to vyděsí, když se mi udělá tak zle, ať od srdce nebo i od té pitomé tetanie..nikdy nevím z čeho to je a co to se mnou udělá. Vím, že se mám šetřit apod. ale ně to nedá, já jsem akční člověk
v pátek jsem zvědavá, jaký bude folik a kdy bude chtít prasknout, jelikož jedeme na ten víkend. Už jsem koupila do stanu takovou tu velkou nafukovací matraci, tak jen co malá usne, tak bude tuli tuli - teda doufám, že se manža moc neopije jelikož tam je bečka piva, a plzeň se dobře pije ![]()
Ahoj, prosim o vaše zkušenosti, Už asi týden mě bolí v podbříšků jako když to mám dostat. Při močení mám ke konci takovou tlačivou bolest ( někdy více někdy skoro vůbec ). Pocit, že potřebuji na malou mám často. Ke všemu ještě několik dní špinim a nechápu proč. Byla jsem na gyndě a doktor vyloučil zánět močového měchýře, ale nevyloučil prasknutí malé cysty nebo počáteční těhotenství. Tak by mě zajimalo, jestli některá z vás měla podobný problém a co s toho poté bylo? ![]()
@sharka84 já mám po transferu, ale špatně to snáším, fyzicky, psychicky… až zase někdy budu chtít otěhotnět, tak mě profackujte ![]()
@wobludka a jak dlouho jsi po transferu? A copak Tě trápí? No, já byla v pátek na folikometrii, tak ovulka měla být včera, tak jsme to prubli, ale moc tomu tento měsíc nedávám, dělali jsme to jen jednou, nebylo kdy, navíc manžel má úraz z práce, takže o ničem. Ale říkal mi MUDr, že pokud to tento měsíc nevjde, od příštího mi napíše nějaké prášky aly lépe zrály vajíčka. Název neříkal, ale myslím, že to bude určitě clostík, nebo existuje i něco jiného?
@sharka84 no co, stačí jednou když to je ve správný čas
nevím, nic mě nenapadá, ale nejsem v tomhle směru zase až tak zběhlá. Byls jsem včera, ale blbě snáším prednison, takže mě chvíli bolí ruka, pak mi zase otečou kolena, že sotva lezu, pak mě zase bolí klouby, mám problémy se soustředěním. No a psychicky by člověk řekl, že už bych mohla být zvyklá, ale připadá mi to čím dál těžší, na to se asi nedá zvyknout nikdy. Předtím mi transfery ani IUI nevadily, ale včera to bylo jak znásilnění
(ale jako nemůžu si na nic stěžovat co se personálu týče, jen mi to tentokrát nějak nesedlo)
@sharka84 Ahojky
No já se mám celkem dobře, zrovna čekám na přítele v přírodě. Jel do jednoho menšího města na servis, tak jsem jela s ním a šla jsem se projít.. Kochám se přírodou a místním děním
A co ty?
No hele u nás stačilo jen jednou za měsíc a po 5 letech jsme se zrovna trefili
@wobludka Ahojky, tak to moc moc drzim pěsti ![]()
@roksy25 téééda, ty se máš. My byli ale taky o víkendu v přírodě, u Divoké Orlice, bylo suprově
a copak budete v té přírodě až příjde dělat? ![]()