Kdy první příznaky těhu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
5.4.18 22:25
@kuku89 píše:
Dobrý den, oživuji diskuzi.

Ráda bych se zeptala zkušených maminek na moji situaci.

Už týden mám zvětšená a citlivá prsa, nafouknuté a tvrdé břicho, které nejde vůbec zatáhnout (zažívání je ok). Rozbrečí mě každá hloupost a chodím často na záchod. Otázka je, zda můžu být v tom. Test jsem si dělala 2× a výsledek negativní, MS by měla přijít za 14 dní.

A teď k jádru věci. S manželem se o miminko už nějakou dobu snažíme a je to 6 týdnů, co jsem byla na gyndě a s dr jsem probírala moji snahu o otěhotnění. Takže se trochu bojím, že tyhle příznaky mohou být vyvolané psychikou. Avšak takhle divně jsem se opravdu nikdy necítila. Trochu se bojím zavolat dr, protože při posledním rozhovoru jsem podobné pocity měla taky. Nesestkal se někdo s něčím podobným?

Nejvíce mě děsí to břicho, které je opravdu velké, avšak vůbec nebolí

Břicho ti přece tak rychle nevyroste. Pokud je to první dítě. Počkej na zpoždění a pak se testuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
5.4.18 22:29

@kuku89 rekla bych, ze psychika… Tehotenske priznaky vyvolava zvysujici se hcg, ktere by se vam ukazalo na testu. Jelikoz mate mit ms. Az za 14 dni, tak byste normalne mela mit ted ovulaci, (nemusi tomu tak byt. ) Muzete mit jiny cyklus, ale ikdyby jste " tehotna " byla sotva tyden, tak je opravdu velmi brzy na to hovorit o tehotenskych priznacich. Ty se zpravidla dostavuji mezi 5.-7. Tydnem. Nerikam ze je tehotenstvi nemozne, ale myslim ze vetsi pravdepodobnost je, ze za priznaky stoji psychika. S doktorkou bych nic nekonzultovala, jestli nemate zdrav. Problem, pockala bych do terminu ms, udelala dalsi test a pak uvidite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35954
5.4.18 22:31

Spíš ovulace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
5.4.18 22:37

Jestli mas 14 dni do ms, tak spis ovulace ne, tehotenstvi dost tezko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.4.18 22:45

Děkuji, já si to tak trochu myslela, jen mě vyděsilo, že jsem tyto stavy nikdy nezažila. Ale raději jsem se chtěla poradit s ženami, které už těhotné byly. Je fakt, že posledních pár měsíců mám cyklus dost rozházený (stres v práci, neustálé pokusy o těhotenství), takže sama moc nevím, kdy mám ovu.

Každopádně děkuji za uklidnění a hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky