Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdysi se v Praze registrovalo 14 tt, ale teď to hodně porodnic zrušilo, protože je málo rodiček. Takže to zjistíš jediné na stránkách Podolí, jak to mají oni.
Vyšší HCG může znamenat dvojčata. Ale já měla po ivf vyšší a bylo jen jedno.
16 DPO, cili 11 den po transferu 748 a 18 DPO, cili 13.den 2302.
Celou dobu je dítě větší o cca týden podpe ultrazvuku, což je divné, pokud je to po ivf, ale vyvíjí se normálně.
Vyšší hcg rozhodně neznamenají dvojčata. Promiň, jseš čerstvě těhotná a už řešíš porodnici??
![]()
@suzka1 přesně tak, já u druhého těhotenství od 17.tt bojovala, aby malá ještě chvíli vydržela…byl to pro mě průšvih velký, ale zvládly jsme to
@Anonymní píše: Více
Ale kdybys byla v Praze, tak sice bojuješ, ale od 14tt jsi registrovaná v porodnici. Ještě 2 roky zpět to tak bylo.
HCG máš úplně normální. Vždy je lepší mít vyšší než nízké jako jsem měla já a prodělat potrat. Já jsem měla kolem 1100 a čekám dítě jedno. Předtím jsem měla asi 150 a potvrdilo se za 14 dní zamlklé těhotenství. Porodnici bych teď vůbec neřešila, člověk má radost obrovskou, ale někdy se to umí změnit v slzy. Moc držím palce, ať všechno vyjde jak má. ![]()
@suzka1 a co ti na tom vadí, že se ptám na porodnici proboha? já se pouze ptám… ![]()
můžu se tě prosím zeptat, jak (jestli) to souvisí s tím vyšším HCG? Díky a gratuluji že vše dopadlo ![]()
Vyssi hodnotu HCG nemas, je plno holek co maj vic jak 2000. Tahle hodnota mi prijde celkem normalni, mela jsem stejnou. A jinak to nic neznamena.
Registrace uz do porodnice neni. Vtipny to holkam asi prijde proto, ze ani nemas potvrzeny tehotenstvi a uz resis porodnici. Za 2-3 tydny tam taky srdicko bejt nemusi, neni to nic vyjimecnyho.
@DandátkoP píše: Více
Díky za info, ale jen tě opravím: já mám potvrzené těhotenství. Tak jsem ráda, že jsem většinu pobavila.
Ne, mas jen potvrzenou krev. Tehotna sice si, ale vubec nevis, zda se jedna o prosperujici tehotenstvi, radne ti tehotenstvi potvrdi az/jestli bude videt srdicko a ze je plod umisten tam, kde ma. Porodnici res po screeningu, do 13. tydne je bohuzel dlouha doba, co vse se pokazit muze a hodne holek je uz skeptickejch, protoze s tim ma realnou zkusenost. Zacatky jsou dost krehky.
Ahoj, první dítě jsem rodila v Podolí a musela jsem se registrovat ve 14tt, jinak pacholik. Všichni strašili, jaký to bude boj a já to teda mela v klidu (možná jsem měla jen štěstí). Teď jsem podruhé těhotná a chtěla jsem to řešit a na stránkách v Podolí mají, že už se neregistruje ve 14tt, ale prostě až budeš odcházet od svého gynekologa, necháš si napsat žádanku k nim do Podolí.
Ohledně HCG neporadím, ale myslím, že to nemusí znamenat dvojčata teda.
Hulky hurá, jsem těhotná, dnes potvrzeno z krevních testů v CAR
Jsem šťastná… Za 3 týdny ode dneška jdu na 1. kontrolní ultrazvuk, tak se těším na bijící srdíčko 
Chci se vás zkušených zeptat:
díky